Düğmeli evler turizme kazandırılıyor

Güncelleme Tarihi:

Düğmeli evler turizme kazandırılıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2013 11:15

Antalya’nın İbradı İlçesi Ormana Beldesi’nde mimarisiyle dikkati çeken ’düğmeli evler’ tek tek restore edilerek turizme kazandırılıyor. İş adamı Aydın Özgüven’in başlattığı restorasyon çalışmalarıyla, ahşap tarihi yapılar ayağa kaldırılıyor.

Haberin Devamı

Kent merkezindeki bir ’düğmeli evi’ aslına uygun restorasyonunu yapan Aydın Özgüven, ilk etap çalışmalarını tamamladı. İçinde, turizm enformasyon bürosu, kafeterya ve sanat atölyelerinin bulunduğu düğmeli ev hizmete açıldı.

Türkiye’ye gelen turistlerin artık deniz, güneş, kum üçlemesine alternatifler aradığına işaret eden Özgüven, "Ormana Beldesi alternatif turizm gezileriyle turistlere hizmet sunuyor. Bu yıl 2 bin Amerikalı turist tatilini geçirmek için Ormana Beldesi’ne geldi" dedi. Bölgeye gelen tatilcilerin ’düğmeli evler’de konakladığı söyleyen Özgüven, bu nedenle kendilerinin de tarihi bir yapı olan bir düğmeli evin restorasyonunu tamamladıklarını kaydetti.

Beldeye gelen turistlerin doğa ve kültür gezilerinin yanı sıra yöre kadınları tarafından dokunan el işi ürünlerden oluşan sergiyi de gezerek alışveriş yapma imkanı bulduğunu belirten Özgüven "Son üç yıldır yerel halkın istihdamını artırmak ve bölge turizmine katkıda bulunmak amacıyla ev pansiyonculuğu yaygınlaştı. Bunun yanında tarihi düğmeli evleri restore ederek alternatif turizm faaliyetlerini canlandıracağız" dedi. Özgüven, önümüzdeki yıl Ormana’ya kültürel mirasın izlerini taşıyan objelerin sergileneceği bir müze yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!