Dondurmam Gaymak'ın Ali Ustası Turan Özdemir anjiyo oldu!

Güncelleme Tarihi:

Dondurmam Gaymakın Ali Ustası Turan Özdemir anjiyo oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2016 14:32

Dondurmam Gaymak filminde baş rolü oynayan tiyatrocu Turan Özdemir anjiyo oldu. Türk tiyatrosunun önemli isimlerinden biri olan ünlü tiyatrocu bir süredir bacak ağrısı çekiyordu. Peki; Turan Özdemir'in sağlık durumu nasıl? İşte detaylar...

Haberin Devamı

Dondurmam Gaymak filminin Muğlalı başrol oyuncusu Turan Özdemir, bacağındaki ağrının sebebini öğrenmek için el bileğinden girilip Radial arter anjiyo yapıldı. Dostları usta tiyatrocuyu hastanede yalnız bırakmadı. Operasyonun ardından aynı gün içerisinde sonra taburcu edildi.

Operasyon konforluydu...

Usta tiyatrocu Özdemir’ in anjiyosunu gerçekleştiren İzmir Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. İstemihan Tengiz: “Bacak damarlarının yanı sıra kalp damarlarını kontrol ettik ve gerekli müdahaleyi yaptık. Kendisi kısa sürede eski sağlığına kavuşarak sahnelere dönecek. Radial arter girişimleri hasta için oldukça konforlu bir uygulama. Aynı seansta bacak ve kalp damarlarını kontrol edebiliyoruz. İşlem sonrası kum torbası ve kapama cihazı gibi kanamayı durdurmaya yönelik ek cihaz veya yönteme gerek kalmıyor. İşlemin ardından kanama kontrolü için sadece bandaj ile hafif bası uygulaması yeterli oluyor. Radial arterin etrafında sinir veya başka bir damar yer almadığı için komplikasyon oranları oldukça düşük. Bu yöntemle hasta konforlu şekilde operasyon geçiriyor ve operasyondan birkaç saat sonra taburcu ediliyor.” diye konuştu.

Haberin Devamı

Mavi Bisiklet ile Berlin Film Festivaline gideceğiz...

Operasyonun ardından konuşan usta oyuncu hiç ağrı hissetmediğini ve sohbet ederek operasyon geçirdiğini söyledi. Özdemir: “Ayrıca sağlık kalitemin yükselmesi için hepimizin düşmanı olan sigarayı bıraktım. Son filmim Mavi Bisiklet ile ay sonunda Berlin Film Festivalinde Türkiye’ yi temsil edeceğiz. Sağlığıma kavuşmamın ardından ikinci bir mutluluğu da kazanacağımız ödülle yaşayacağım.” dedi.

Dondurmam Gaymakın Ali Ustası Turan Özdemir anjiyo oldu

Turan Özdemir kimdir?

Turan Özdemir, 10 Kasım 1952 tarihinde Muğla’nın Yatağan ilçesinde doğmuştur. Annesinin adı Suzan, abisinin adı Esat’tır.

Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden mezun olduktan sonra İzmir Devlet Tiyatrosu’nda görev aldı. Bir süre İzmir Devlet Tiyatrosu'nda görev yaptıktan sonra, ardından İstanbul’a yerleşti.2001 yılından itibaren kamera karşısına geçerek bir çok sinema filminde görev aldı.

Haberin Devamı

Turan Özdemir, oyuncu kadrosu Muğlalı vatandaşlardan oluşan ve çekimleri de yine Muğla’da gerçekleştirilen “Dondurmam Gaymak” adlı sinema filminin başrol oyuncusu bu filmle ünlendi. Pis Yedili dizisinde öğretmen Hasan Paşa karakterini canlandırmaktadır.

Turan Özdemir, reklam filmi ve dizilerde de rol almasının yanında, seslendirme sanatçılığı yapmaktadır. Turan Özdemir, bir sakız markasının reklamlarında da oynadı.

10 Haziran 2006 tarihinde 13. Altın Koza Film Festivali'nde en iyi erkek oyuncu ödülünü aldı.

21 Mayıs 2010 günü Muğla'nın Ortakent beldesinde yolun üzerindeki kedinin ezilmesini önlemeye çalışırken bir motosikletin çarpması sonucu ağır yaralandı. Beyin kanaması geçiren sanatçı 9 Haziran 2010 gününe kadar yoğun bakımda kaldı.

Haberin Devamı

Turan Özdemir, Müzeyyen hanım ile evli olup Ezgi adında biri kız, 2 çocuk babasıdır.

Filmleri : 2011 - Pis Yedili 2010 - Geniş Aile 2009 - Gölgedeki Renkler2009 - Babam Büfe2008 - Üvey Aile 2008 - Mevlana Aşkın Dansı 2008 - Geç Gelen Bahar 2008 - Yağmurdan Sonra 2007 - Adem'in Trenleri 2007 - Mavi Gözlü Dev 2007 - İki Yabancı 2005 - Dondurmam Gaymak 2004 - Kadın İsterse 2004 - Cennet Mahallesi 2003 - Estağfurullah Yokuşu 2002 - Çekirdek Aile 2002 - Aslı ile Kerem 2001 - Tatlı Hayat 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!