Don Kişot, İstanbul’a geldi

Güncelleme Tarihi:

Don Kişot, İstanbul’a geldi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2006 00:00

Moskova Devlet Akademik Tiyatrosu Büyük Klasik Balesi, İstanbullu sanatseverlerle buluşuyor. TİM Maslak Show Center ve BKM işbirliği ile gelen grup, 8-9 Nisan tarihlerinde "Don Kişot" eseriyle sahnede olacak.

Rusya’nın üç önemli bale tiyatrosu topluluğundan biri olan Natalya Kasatkina ve Vladimir Vasilyov’un Moskova Devlet Akademik Tiyatrosu Büyük Klasik Balesi, İspanyol yazar Miguel de Cervantes’in unutulmaz eseri Don Kişot’u sahnelemek üzere, önceki gün iki tır dolusu ekipmanla İstanbul’a geldi. Don Kişot, emektar atı Rosinante ve uşağı Sanço Panço, grubun dünyaca ünlü dansçıları ile İstanbul’da, 8-9 Nisan tarihlerinde bir kez daha hayat bulacak.

Büyük Klasik Bale, bu bildik hikayeyi kendilerine özgü bale diliyle anlatmak üzere İstanbul’a 60 kişilik bir ekiple geldi. 2006 yılının ilk üç ayını turnede geçiren grup, Londra, Stockholm ve Budapeşte’nin ardından İstanbul’da, TİM Show Center’da sahneye çıkacak.

DÖRDÜNCÜ KEZ GELİYORLAR

Repertuvarında 20’den fazla bale eseri bulunan Moskova Devlet Akademik Tiyatrosu Büyük Klasik Balesi, 1978 yılından bu yana çeşitli turneler kapsamında Türkiye’yi üç kez ziyaret etmişti. Ekip en son 2003 yılında, İzmir Festivali kapsamında Spartacus balesini sahnelemişti.

Mihail Barişnikov, Irek Muhamedov, Irina Kolpakova, Ekaterina Maksimova, Olga Pavlova, Aleksander Godunov gibi dev yıldızlardan oluşan topluluk, bugüne kadar ABD, İtalya, Macaristan, Fransa, Yunanistan, Çin, Portekiz, İsrail, Almanya, İsviçre, Kanada, Japonya gibi 30 ülkede turne yaptı. Her seferinde de Avrupalı, Amerikalı ve Rus eleştirmenlerden büyük övgüler aldı.

Grubun İstanbul’daki gösterisinin biletleri satışa sunuldu. Biletler www.biletix.com.tr ve www.bkmonline.net siteleri dışında BKM gişesinden de temin edilebiliyor. BKM gişe tel: (0212) 236 18 18

Ekipmanlar iki tırı doldurdu

Önceki gün İstanbul’a gelen Moskova Devlet Akademik Tiyatrosu Büyük Klasik Balesi’nin dekoru, toplam 3200 kg. ağırlığında perde, demir ve tahta konstrüksiyondan oluşuyor. 172 parçalık bu ekipmanı taşıyan iki tır, yedi günün sonunda İstanbul’a ulaştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!