Don Drapper’a sadece saçlarım benziyor

Güncelleme Tarihi:

Don Drapper’a sadece saçlarım benziyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2012 00:00

Mad Men dizisinden tanıdığımız oyuncu Jon Hamm,14 yıllık sevgilisinin yazıp yönettiği ‘Mükemmel Plan’la beyazperdede. Hamm, sancılı geçmişini, kusursuz ilişkisini ve yeni filmini anlattı.

Haberin Devamı

 ‘Mükemmel Plan’ı kız arkadaşınız Jennifer Westfeld yazdı, yönetti. Siz de oynayıp prodüksiyona katkıda bulundunuz. Sevgilinizle birlikte çalışmak aranızda sancılı bir süreç yaşattı mı?
- Birlikte film yapmak ilginç bir duygu. Uzun bir süre evimizde bu filmle yaşadık. Bir aktör olarak film çekerken işin her kısmına dahil olmak, her zaman ayağınıza gelen bir fırsat değil. Jennifer filmle ilgili her tür detayla ilgilenerek kusursuz bir iş ortaya çıkardı. Yazdı, yönetti, düzeltti... Bu yüzden Jennifer’la üç kez gurur duyuyorum.
Film, kız arkadaşınızdan size ince bir mesaj mı?
- Bana özel bir mesajı olsa bunun için milyon dolar harcayarak bir film çekmezdi sanırım. Nerede yaşadığımı biliyor. Herhangi bir isteği ya da derdi varsa paylaşabilir. Bu filmi çektik çünkü bizim yaşlarımızdaki insanların sıkça başına gelen bu hikayeyi anlatmak istedik.
Sizin yaşlarınızdakilerin başına gelen ne?
- 20’li yaşlarda yazları ortalama beş düğüne giderken, 30’larında artık yazları bebek partilerine davet edildiğimiz bir gerçek. Sonra yaş ilerledikçe ikinci bebekler geliyor, boşanmalar başlıyor, hatta ikinci evlilikler... Bunlar hep yaşadığımız gerçek hikayeler.
Evlenmeyi, çocuk sahibi olmayı planlıyor musunuz?
- 14 yıldır birlikteyiz. Bazı evlilikler bile bu kadar uzun sürmüyor değil mi? Çocuk konusundaysa kararsızız. Belki daha ileride...
Uzun süreli birlikteliğinizin sırrı ne?
- Filmde de bahsettiğimiz gibi beraberlikler sadece fiziksel çekim, seks veya arkadaş olmakla yürümez. Hepsinin bir kombinasyonunu yaratmalısınız.

Haberin Devamı

SEÇMELERDE BENİ GÖRMEKTEN BIKTILAR

Aslen öğretmendiniz. Oyunculuk nereden esti?
- St. Louis Missouri’de doğdum, büyüdüm. Missouri Üniversitesi İngilizce dalından mezunum, bir süre öğretmenlik yaptım. Ancak oyunculuk benim kaderimdi. Zor şartlar altında Hollywood’a taşındım. Fırsat ve başarı kolay gelmedi.
Nasıl başardınız?
- Sanırım insanlar beni seçme odalarında görmekten sıkıldı ve başlarından atmak için rol vermeye karar verdi. Başarının gelmesi 2000’leri buldu. Kariyerimin kilit noktası The Sopranos’un yazarı ve yapımcısı Matthew Weiner’ın dikkatini çekmemdir.
Özel hayatınızda Mad Men’de canlandırdığınız Don Drapper’e benzediğinizi söyleniyor...
- Beni Don’la özdeşleştirmek büyük bir hata. O karakterle aramda çok az ortak nokta var. Don Drapper’a sadece saçlarım benziyor. Bir karakteri iyi yansıtmak istiyorsanız onu yargılamamalı, sadece oynamalısınız. Yargılamayı seyirciye bırakmalısınız.

Haberin Devamı

En yakın arkadaşından çocuk yapar mısın?

‘Mükemmel Plan’ aynı arkadaş grubunda bekar kalan son arkadaşlar Jason ve Julie’nın hikâyesini anlatıyor. Çocuk sahibi olunca evlilik ve ilişkilerde her şeyin değiştiğini arkadaşlarından gözlemleyen iki arkadaş, ebeveynliğin daha kolay bir yolu olması gerektiğinde hem fikir. Böylece duygusal yükümlülükleri geride bırakıp çocuk yapmaya ve sonrasında kendi hayatlarına bakmaya karar veriyorlar. İşin altından mükemmel bir şekilde kalkmış görünseler de ta ki hayatlarına yeni aşklar girdiğinde işler karışıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!