Domuz gribi korkuttu antibakteriyel atkı bile çıktı

Güncelleme Tarihi:

Domuz gribi korkuttu antibakteriyel atkı bile çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2009 00:00

Domuz gribi virüsünün yayılmasını önlemek için okullarda hijyen çalışmaları yapıldı. Eğitime bir süre ara verileceği ve televizyondan devam edeceği konuşuldu. Tokalaşma yoluyla dahi bulaşabilen virüse karşı herkes tedirgin.

Haberin Devamı

En iyi çözümün ellerin sık sık yıkanması olduğu söyleniyor. Salgın söz konusu olunca, bir anda her yeri antibakteriyel jeller, sabunlar ve mendiller sardı. Bakteriyle savaşan atkı bile üretildi. İşte hijyen sağlayan pratik ürünler ve fiyatları.

Domuz gribi dolayısıyla el hijyeninin ön plana çıktığı son günlerde, antibakteriyel sabun satışları hızla arttı. Bu alanda üretim yapan Activex’in yetkilileri, yaz dönemine göre satışların iki kat arttığını söylüyor. Bakterilere karşı 12 saat koruma özelliği bulunan Activex sabunların katı ve sıvı çeşitleri var. Katı sabunlar, dörtlü paketler halinde satılıyor. Fiyatları 2.5 TL + KDV. Üç farklı boydaki sıvılar sabunlar da 3.10-8.99 TL + KDV.
Protex Ultra, özellikle ellerin korunmasında etkili. Sıradan sabunlara oranla ciltteki bakterilere karşı 10 kat daha fazla koruma sağlıyor. Protex Herbal, çay ağacı yağı, biberiye, kekik, yeşil çay ve kadife çiçeği içeren doğal bitkisel karışıma sahip. Fresh ise, içeriğindeki formülle ellerinizin bakımını yaparken aynı zamanda ferahlık sağlıyor.
Protex Cream, diğer sabunlara göre nemlendirici içerikli formülüyle ellerinizi yumuşak hissettiriyor. Protex marka katı sabunlar 1.5, sıvı sabunlar 3.90 lira. Selin markasının Triclosan maddesiyle geliştirilmiş antibakteriyel formüle sahip sabunu da bakterilere karşı koruma sağlamaya yardımcı. Domuz giribi (H1N1) ve kuş gribi (H5N1) gibi virüslerine karşı etkili olduğu söyleniyor. Fiyatları 2.5-4 TL arasında değişiyor.
YOSUN ÖZLÜ OLANLAR CİLDİ YUMUŞATANLAR
Pratik ve susuz temizlik imkanı sağlayan antibakteriyel jeller, özellikle iş yerleri ve okullarda tercih ediliyor. Yolculuklar sırasında ellerini sık yıkama fırsatı bulamayanların imdadına da bu jeller yetişiyor.
Protex’in antibakteriyel el temizleme jeli, zararlı bakterilerin yüzde 99’unu yok ettiğini iddia ediyor. Her yerde ve her an susuz-havlusuz kullanılıyor. Fiyatı 4.35 TL.
İzmirli Viking firması da jel siparişlerine yetişmek için çalışanlarının vardiyalarını arttırdı. Viking antibakteriyel jeller, hoş kokusu ve kullanım sonrası nemlendirme etkisiyle ellere rahatlık hissi veriyor. Mikropları yüzde 99.9 öldürme etikisine sahip olduğu söyleniyor. Aloe Vera ve Yosun Özlü çeşitleri mevcut. 100 ml fiyatları 1.5 - 1.85 TL, 300 ml fiyatları 4.25 - 4.75 arasında değişiyor.
The Body Shop’ta da antibakteriyel jel bulabilirsiniz. Çay ağacı yağının, doğal antibakteriyel özelliğinden yararlanıyorlar. Mikroplarla savaşmaya ve enfeksiyonlardan korunmaya yardımcı oluyor. Tüm cilt tiplerinde kullanılıyor. Fiyatı 5.90 TL.
ON SANİYEDE AKTİVE OLUYOR
Islak mendilleriyle tanınan Uni firması, domuz gribi tehditiyle ürün yelpazesini genişletti. Çocuklar için renkli paketler içinde Uni Kids isimli antibakteriyel ürünler sunuyor. Ciltle tamamen uyumlu olan içeriği sayesinde zararlı bakterileri zarar vermeden temizliyor. Fiyatı 1 TL.
Unimed Ultra Dezenfektan sadece ellerde değil ev ve işyerlerinde ellerinizle temas eden yüzeylerde de kullanılabiliyor. 10 saniye içinde aktif hale gelip 16 saat etkisini gösteriyor. Sağlık Bakanlığı onaylı mendillerin İ.Ü. Eczacılık Fakültesi tarafından yapılan klinik çalışmalarla, mikroplara karşı yüzde 99.98 etkili sahip olduğunun kanıtlandığı söyleniyor. Fiyatları 3.5 TL.
BAKTERİYE KARŞI GÜMÜŞ İYONLARI
Multi fonksiyonel Buff ürünleri bere, fular, atkı, göz bandı, alın bandı, taç, saç bandı, toka, kar maskesi, bilek bandı ve saç örtüsü yerine kullanılabiliyor. Ter nedeniyle ve dış etkenlerce bakteri oluşumunu engellemek için bütün Buff ürünlerine, içinde gümüş iyonları bulunan polygiene ile özel bir yıkama işlemi uygulanıyor. Bu sayede kumaşta bakteri oluşumu engelleniyor. Mikrop ve virüslerin geçmesini de engelliyor. Kutup Ayısı firması tarafından satılan ürünlerin fiyatları 29 TL’den başlıyor.

Haberin Devamı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ KORUYUCU JEL ÜRETTİ

Haberin Devamı

Yeditepe Üniversitesi sadece eczanelerde satılan jellerini piyasaya sürdü. Ürün ellerinizi bakterilerden arındırırken içeriğindeki nemlendiriciler sayesinde cildinizin kurumasını önlüyor. Yapışkanlık hissi bırakmıyor. Fiyatları 50 ml, 250 ml ve 400 ml ambalaj olmak üzere, sırasıyla 1.5, 4.5 ve 6.5 TL.  Uni firması da mikropları öldürme konusunda iddialı. Çocuklar için renkli olanları var. Fiyatları 2-2.5 TL arasında

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!