Doğum günü ölüm pastasıyla kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Doğum günü ölüm pastasıyla kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2010 17:44

Polisiye edebiyatın kraliçesi, ünlü İngiliz yazar Agatha Christie’nin 120. doğum günü önceki akşam Pera Palas Oteli’nde düzenlenen bir yemekle kutlandı. Yemeğe yazarın torunu Mathew Prichard ile Agatha Christie’nin Gizli Defterleri adlı kitabın yazarı John Curran katıldı.

Haberin Devamı

Romanları tüm dünyada kutsal kitaplardan ve Shakespeare’dan sonra en çok satan yazar olan Agatha Christie’nin 120. doğum günü önceki akşam Şark Ekspresi’nde Cinayet romanını yazarken bir süre kaldığı Pera Palas Oteli’nde önceki akşam düzenlenen bir yemekle kutlandı.

Kitaplarınının Türkiye’deki yayıncısı Altın Kitaplar Yayınevi’nin doğumgünü kutlamasına yazarın torunu Mathew Prichard, eşi ve kayınbiraderi ile Agatha Christie’nin Gizli Defterleri adlı kitabın yazarı John Curran katıldı. Agatha Christie’nin Mathew Prichard yaptığı konuşmada, büyükbabası ve büyükannesinin yıllar önce çok iyi ağırlandığı bu mekanda yıllar sonra aynı misafirperverlikle ağırlanmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Her yıl 15 Eylül’deki doğumgünlerini İngiltere’nin Torquay kasabasındaki doğduğu evde geçirirdim ama bu yıl İstanbul’a gelmeyi tercih ettim” dedi.

Haberin Devamı

CANLI PERFORMANSLA KATİL ARANDI

Kokteylle başlayan gecede yemek sırasında bir de canlı performans sergilendi. Konuklardan birinin aniden yere düşüp ölmesiyle başlayan performansta Şenay Gürler, Faik Ergin, Hakan Pişkin ve Turgay Doğan tarafından canlandırılan karakterler davetlileri de performansa dahil ederek bir gösteri gerçekleştirdiler. Cinayetin çözümünde konukların arasında bulunan Sevil Atasoy’un bilgisine ve sinema eleştirmeni Atilla Dorsay’ın oyunculuğuna da başvuruldu.

Yemeğin sonunda ise konuklara Pera Palas’ın aşçısının özel olarak hazırladığı ve Agatha Christie’nin kitaplarından birinde tarifi verilen Lezzetli Ölüm Tatlısı ikram edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!