Doğaya dönüş

Güncelleme Tarihi:

Doğaya dönüş
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

Günümüzde sağlık ve güzellik alanında bitkilerin önemi giderek artıyor. Bitki özlü sabunlardan stres giderici doğal bitkilere kadar geniş bir yelpazede doğayla iç içe yaşıyoruz.

Bitkilerin en fazla kullanıldığı alan sağlık sektörü. Babaannelerimizin uyguladığı bitkisel tedaviler, artık daha profesyonel ellerde hayat buluyor. Aroma terapi gibi; bitki, çiçek, ağaç ve meyve özlerinden yapılan ruhsal ve fiziksel terapiler, ‘‘Homeopathy’’ tedavi, ‘‘Ayurvedik’’ tedavi gibi uygulamalar, kimyasal ilaçların yerlerini alıyorlar. Makyaj malzemeleri özellikle Uzakdoğu kaynaklı formüllerle; bal, polen gibi doğal ürünlerden oluşturuluyor. Vejeteryan lokantaların sayısı da hızla artarken birbirinden değişik sebze yemekleri yeni reçetelerle sunulmaya devam ediyor. Doğal yaşamı, belki biraz abartarak elektriksiz, telefonsuz köyler kuran ekmek peynir gibi doğal ihtiyaçlarını kendileri üreterek komünler halinde yaşayan insanlar bile var. Ama siz en azından kahve yerine ıhlamuru tercih ederek stresten uzaklaşabilir ve kolayca ulaşabileceğiniz şifalı bitkileri yaşamınıza sokabilirsiniz:

Hiç değişmeyen yeşil doktorlarımız

Kalp dostu kekik: Antibiyotiğin henüz keşfedilmediği dönemlerde özellikle savaş zamanlarında salgın hastalıklardan korunmak için insanların vücutlarına sürdükleri kekik, öksürük, kalp çarpıntıları ve mide rahatsızlıkları için de birebir.

Lavanta ve gribe veda: Güzel kokusuyla çamaşırlarımız arasında güvelerle savaşan lavanta, grip ve migrenin de baş düşmanı.

Gençliğin sırrı biberiye: Eski zamanlarda gençliği geri getiren bitki olarak anılan biberiye yaraları, ödemi ve vajinal akıntıları durdurduğu gibi yüzdeki sivilcelere de iyi geliyor.

Çağın hastalığı uykusuzluğa fesleğenle veda: Sakinleştirici ve yatıştırıcı özelliği ile fesleğen hem strese hem de uykusuzluğa karşı en iyi silah.

Güzel saçlar için ısırgan otu: Ispanak türünden bir bitki olan ısırgan saçlardaki dökülmeyi önlüyor ve cildinizi parlaklaştırıyor.

Kansere karşı zencefil: Zencefilin en önemli özelliği kansere karşı koruyucu olması. Bunun yanında kolesterolü ve tansiyonu da dengeleyici özelliklere sahip.

Cildi gülümseten gül: Cilde olan faydaları yüzünden kozmetik sanayiinde sıkça kullanılan gül, eskiden balla karıştırılarak verem tedavisinde de kullanılmış ve başarılı sonuçlar alınmıştı.

Bitkisel temizlik

Teknoloji ve doğanın gücünü birleştiren Colgate de bitki özlü sabunlar, duş jelleri, doğal aromalı şampuanlar ve çiçek ferahlığında temizlik malzemelerini tüketicilere ulaştırıyor. Çevre bilinci ve duyarlılığı ile dünyanın tercihlerini yakalayan ve doğal olana yönelen Colgate, şimdi de aynı yolun izinde yepyeni bir sürprizle 2000’lere adımını atıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!