Diz ve dirsekleri gençleştirmenin yolu yağ dokusu aşısı

Güncelleme Tarihi:

Diz ve dirsekleri gençleştirmenin yolu yağ dokusu aşısı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2008 00:00

Diz ve dirsekler en fazla kullanılan eklemler. Sürekli kasılıp gevşemeye yılların etkisi de eklenince üzerilerini örten deri bollaşıyor. Kat kat, kötü görünümü rahatsız edici olabiliyor. Üstelik bunun için yılların geçmesi de gerekmiyor. Bazen genç yaşta dahi görünümü nedeniyle memnuniyetsizlik yaratıyor. Estetik dünyası diz ve dirseklere de el atıyor. Basit girişimlerle görünümü kurtarıyor. Plastik ve estetik cerrahi uzmanı Prof. Dr. Onur Erol, kendi uyguladığı diz ve dirsekleri gençleştirme yöntemini anlattı.

Onur Erol’un yönteminde, önce diz ve dirseklere termaj uygulanıyor. Termaj basitçe anlatmak gerekirse, radyo dalgasıyla cildi sıkılaştırma yöntemi. Özellikle yüzde uygulanan bu yöntem, kırışıklıkların bertaraf edilmesine yarıyor.

Diz ve dirsek derisine uygulanan termaj tedavisinden sonra sıra, bu bölgelerin doldurulmasına geliyor. Bunun için de karın bölgesinden alınan yağ dokusu kullanılıyor.

Enjektörle çekilen yağ dokusu, işlemden geçiriliyor. Yine kişinin kendisinden elde edilen büyüme hormonuna benzer hormon ekleniyor. 10-20 cc.’lik kokteyl yine enjeksiyonla diz ve dirsekteki deri altına veriliyor.

YAĞ DOKUSU AŞISI KÖK HÜCREDEN ZENGİN

Prof. Dr. Erol, "Deri altında, erimiş doku üzerine yaptığımız enjeksiyon, bir aşıya benziyor. Yağ dokusu aşısı. İçine kattığımız hormon, verdiğimiz dokunun bölgede tutunmasına yardımcı oluyor. Nitekim yüzde 50-60’ı da tutuluyor. Yağ hücreleri kök hücre açısından zengindir. Doku enjekte edildiği bölgede damarlanıyor. Dolgu görevi görüyor. Bu da kötü görünümü ortadan kaldırıyor" diyor.

Yeterli görülmezse 3 ay sonra yeniden dolgu yapılıyor. Yağ dokusu -196 derecede, azot tanklarında saklanabiliyor. Bu nedenle her seferinde karından yeniden yağ çekilmesi gerekmiyor.

DEKOLTE VE ELLER DE GENÇLEŞTİRİLİYOR

Benzer bir yöntem eller ve dekolte bölgesinin gençleştirilmesinde de uygulanıyor. Önce lekelerin silinmesi için fraxel lazer tedavisi yapılıyor. ABD’de plastik cerrahların 2006-2007 yılının altın buluşu dediği fraxel, hem cildi sıkılaştırıyor hem de lekeleri yok ediyor. Daha sonra derinin altında ince boşluklar varsa yağ enjekte ediliyor.

Seda Sayan’ın bile başına geldi, sizin neden gelmesin!

Geçtiğimiz hafta sonu Seda Sayan, doktorunun yanlış müdahalesi sonucu iyice şişen gözaltı torbaları nedeniyle sokağa çıkamadığını söyledi. Bunu yapan doktoru, adını vererek suçladı. Piyasada güzelleştirme ve gençleştirmede kullanılan çok sayıda cihaz, madde, yöntem var. Bu işle uğraşan çok sayıda doktor ve estetisyen de.

Bu cangılda sağlığınız, güzelliğiniz ve paranızdan olmak istemiyorsanız dikkat etmeniz gereken birkaç noktayı hatırlatalım:

DOKTORUNUZU İYİ TANIYIN: Diplomasını ve ihtisas belgesini görmeden tedaviyi kabul etmeyin. Eğitim ve deneyiminin, yapacağı müdahaleye uygun olup olmadığından emin olun. Birkaç haftalık kurs, bir kongreden sonra bu işe girişenler var. Kendi gerçek uzmanlık alanı dışında, bu işlerle uğraşanları tercih etmeyin.

ÜNLÜ DOKTOR İYİ DOKTOR DEMEK DEĞİL: Televizyona ve basına sık çıkabilmek, bir hekimin iyi olduğunu kanıtlamaz. Buralarda boy göstermek zannettiğiniz kadar zor değil. Doktorun biraz PR çalışması yapması bile yetebilir. Eğitimini, vakalarını (özellikle son vakalarını) iyi inceleyin. Gösterdiği fotoğrafların kendi vakaları olduğundan emin olun. Yöntem ya da cihazın broşürlerden alıntı fotoğraflarına kanmayın.

DETAYLI BİLGİ ALMAKTAN KORKMAYIN: Size uygulanacak maddeler veya yöntemle ilgili detaylı sorular sorun. Yanlış veya zararlı maddelerin yaratacağı tahribatın, çoğu zaman tedavisi mümkün olmayan ve hayatı zehir edebilecek sonuçlara neden olabileceğini aklınızdan hiç çıkarmayın.

STERİL ORTAM ÖNEMLİ: En önemli noktalardan biri de bu. İşlemlerin tıbbi olarak temiz ortamlarda yapılmasına özen gösterin. Mikrop kapmak en sıradan işlemi bile zorlaştırır, bozabilir.

CİHAZLARDA FDA ONAYI SORUN: Cihazların ve enjekte edilen maddelerin FDA (Amerikan İlaç ve Eczacılık Birliği) onayları olduğuna emin olun. Bir dünya standardı haline gelmiş FDA onayı, yıllar süren klinik deneyler sonucu, sadece vaat edilen sonuçları yerine getiren ve insan sağlığına zarar vermediği kanıtlanan ürünler.

İLK KULLANICI OLMAK CESARET İSTER: Her yeni yöntemin ilk kullanıcısı olmak zorunda değilsiniz. Biraz bekleyin, sonuçlarını görün. Mümkünse deneyenlerden dinleyin. Tavsiyeler alın.

Hem paranız hem de sağlığınızdan olmayın

Çok sayıda krem ve başka kozmetik piyasada mevcut. Bunların beklentinizi karşılayabilmesi için öncelikle ihtiyaçlarınızı belirleyin. İhtiyacınızı gidermeye yönelik ürün seçimi için uzmanlardan destek alın.

Yine yaşlanmaktan endişe edenlerin bu konudaki zaafından yararlanan bazı merkezlerde çeşit çeşit yöntem uygulanıyor. Isı veren, ışık yayan, birçoğunun süslü ışıklarından başka değeri olmayan çeşitli makinelerle kırışıklık giderme iddiaları var. Yağı inceltme, sarkan derileri eski haline getirme iddiasıyla deri altına çeşitli solüsyonlar enjekte ediliyor.

Bu tür yerlerde şişmanlık veya kırışıklık sorununa çare arayanlar önceleri yalnızca boşa para kaybediyordu. Ancak son yıllarda ciddi tıbbi zararlar görür hale de geldiler. Bizden uyarması, aman dikkat!

Sorunları ortaya çıkmadan kontrol etmeye çalışın

Doğal yaşlanma süreci 20’li yaşların ortasında başlar. Yaşlanmayla birlikte deride kollajen ve derinin elastikiyetini sağlayan elastin üretimi azalır. Deri hücrelerinin yapımı ve ölü hücrelerin yıkımı yavaşlar. Bu olaylar zinciri 20’li yaşlarda başlamasına karşın sonuçları yıllarca belirgin hale gelmeyebilir. Doğal yaşlanma döngüsünün hızını daha çok genetik faktörler belirler. Bazı kişilerin saçlarında 20’li yaşlarda başlayan grileşme, diğerlerinde 40’lı yaşlara kadar belirgin hale gelmeyebilir. Diğer değişiklikler de benzer şekilde kişisel farklılıklar gösterir. Dış etkenler, kişiye özel yaşlanma hızını artıran etkenler. Bunlar arasında en önemlisi güneş ışınlarına maruz kalınması. Mimik hareketleri, yer çekimi, uyuma pozisyonları ve sigara kullanımı ise diğerleri.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!