Dikkat, açı çıkabilir

Güncelleme Tarihi:

Dikkat, açı çıkabilir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2011 00:00

İstanbul inekler, ayakkabılar ve lalelerden sonra şimdi de dev açıların istilasında! Türkiye’nin önde gelen 20 sanatçısı, şu sıralar Anne ve Çocuk Vakfı’nın (AÇEV) ‘Geleceğe 20 Açı’ projesi için dev açılar tasarlıyor. Haluk Akakçe ve Bedri Baykam gibi sanatçılar da bu formdan yola çıkarak kendi açılarını yarattı.

Haberin Devamı

Eserler, 15 Haziran-31 Temmuz arası Nişantaşı, Maçka, Teşvikiye, Kanyon ve İstinye Park’ta sergilenip; sonbaharda Antik A.Ş. açık arttırmasıyla AÇEV yararına satılacak

MEVLÜT AKYILDIZ
Kadın erkek ilişkisi gibi

Bütün resimlerim ve heykellerim hikayeler üzerine kurulu. Açı formunu kadın-erkek ilişkisi gibi düşündüm. Papatya fallarında ‘seviyor’ çıkıyor ama o kadar ayrı kalmışlar ki, aşkları platonikleşmiş. Birbirlerini sevmelerine rağmen hayatlarını birey olarak sürdürüyorlar. Açı aşkı ve mesafeyi anlatıyor.

Dikkat, açı çıkabilir

Dikkat, açı çıkabilir

Haberin Devamı

Dikkat, açı çıkabilir
Dikkat, açı çıkabilir


PROJEYE DESTEK VERENLER

Alaattin Aksoy, Mevlüt Akyıldız, Şahin Paksoy, Yusuf Taktak, Ahmet Oran, Haluk Akakçe, Hafize Uncuoğlu, Temür Köran, Özdemir Altan, Gülay Semercioğlu, İrfan Önürmen, Mustafa Ata, Adem Genç, Bubi, Ergin İnan, Bedri Baykam, İrfan Okan, Ertuğrul Ateş, Devrim Erbil ve Suzan Batu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!