Devlet hamamlarının saati 5.35 YTL

Güncelleme Tarihi:

Devlet hamamlarının saati 5.35 YTL
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2007 11:59

Maliye Bakanlığı, sosyal tesislere ilişkin ücret tarifesini yeniden belirledi. Kamu kurum ve kuruluşlarına ait hamam, sauna ve kaplıcalardan bir saatlik yararlanmanın bedeli 5.35 YTL oldu. Devlete ait kreş ve çocuk bakımevlerinin ücretleri de her çocuk için aylık 80 YTL olarak tespit edildi.

Maliye Bakanlığı, dinlenme tesisi, çocuk bakımevi, misafirhane gibi kamu sosyal tesislerde konaklama ve diğer hizmet bedellerinin tespiti ve elde edilen gelirlere ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı. Kamu kurumlarınca işletilen eğitim ve dinlenme tesislerinden, kişi başına 8.7 YTL yemek, 3.45 YTL (1 Temmuz-15 Ağustos’ta 4.40 YTL) konaklama bedeli alınacak. Tesislerin özelliklerine göre fiyat tarifeleri yemek ve konaklama dahil ortalama 8-10 YTL arasında değişiyor.

Bu arada, odalarında buzdolabı bulunanlardan 1 YTL, televizyon olanlardan 1.25 YTL ve klimalılardan da günlük en az 1.75 YTL ilave bedel alınacak. Misafirhanelerden yararlanan kurum personelleri her gece için en az 4.40 YTL ödeyecek.

KREŞ VE ÇOCUK BAKIMEVLERİ

Kamu kurum ve kuruluşlarına ait kreş ve çocuk bakımevlerine kabul edilecek devlet memurları ile diğer kamu personelinin her çocuğu için aylık bakım ücreti asgari 80 YTL olarak tespit edildi. Belirlenen asgari aylık ücretlerin kreş ve çocuk bakımevi hizmetlerinin karşılanmasında yeterli olmadığı durumlarda, kurum ve kuruluşlar belirlenen ücretin üzerinde bedel tespit edebilecek.

SPOR TESİSLERİNİN SAATİ 2.90 YTL

Her türlü futbol, basketbol, tenis kortları gibi tesislerden yararlananlardan saatlik yararlanma karşılığı 2.90 YTL alınacak. Spor alet ve malzemelerinin tesisten temini durumunda bu ücret 4.40 YTL uygulanacak. Hamam, sauna ve kaplıcalardan bir saatlik yararlanma karşılığı 5.35 YTL bedel alınacak.

PERSONEL ALIMI

Sosyal tesislerde merkezden görevle gönderilecek personel sayısı asgari seviyede tutulacak, 2006 yılında görevlendirilen personel sayısı aşılmayacak.

Bu yıl merkezi yönetim bütçesi ile döner sermaye ve fonlardan ücret ödenmek üzere ilk defa personel istihdam edilmeyecek, ancak ücreti sosyal tesis işletme gelirlerinden karşılanmak üzere ilk defa personel istihdamı yapılabilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!