"Deri ve yüzey"

Güncelleme Tarihi:

Deri ve yüzey
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2002 16:49

İnci Eviner, Elif Çelebi, Şinasi Güneş, Eser Selen ve Bülent Şangar'ın yapıtlarından oluşan Deri ve Yüzey başlıklı sergi, 8 Mayıs'ta Sabancı Üniversitesi Kasa Galeri'de açılıyor. Küratörlüğünü Lewis Johnson'ın üstlendiği sergi, 5 Temmuz'a kadar sürecek.

Haberin Devamı

"Sanatı aykırı kılan nedir?", "Ne çeşit görme deneyimleri önem taşır?"... İşte sergide yapıtları yeralan Eviner, Çelebi, Güneş, Selen ve Şangar bu sorulara cevaplar aramayı amaçlıyonr.

Sanatçıların tüm yapıtları, yüzeyin sadece ölçülebilir ve gözlemlenebilir bir nesne olmadığı fikrinden yola çıkıyor. Bu beş sanatçı, izleyiciyi insan kültürü olarak sanat düşüncesinden, insan ve insan olmayan aracılığıyla uzaklaştırıp görmenin özelliklerini keşfe çağırıyor.

Sergide boyanmış ve fotoğrafik yüzeylerin yanısıra ekran yüzeyleri, duvarlar ve zemin döşemeleri de kullanılıyor. Bir yüzey beraberinde başka bir yüzeyi getiriyor.

Sanatçıar yapıtları aracılığıyla izleyicilerin "kültürel yapılanmada yeralan kişilerin özgün deneyimleri iletilebilir ve temsil edilebilir mi?", "Türkiye sanatının ulusal veya yerel özellikleri ile uluslararası özellikler arasında neler meydana geliyor?" gibi sorulara cevap aramasını da teşvik ediyor.

Haberin Devamı

Sabancı Üniversitesi Kasa Galerisi
Bankalar Caddesi No: 2 Karaköy
Tel: 0 212 292 49 39

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!