Deniz'in detoksu

Güncelleme Tarihi:

Denizin detoksu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2006 00:00

Fazla kilolarından kurtulmayı aklına koyan Deniz Seki, özel bir diyet ve detoks programı uygulamaya başladı. Hayatının hiçbir döneminde zayıf görünmediğini itiraf eden ve "Aslında hep balık eti bir kadındım, hiç zayıf olmadım" diyen sanatçı, iki haftada 4,5 kilo vermeyi başardı. Hedefinin 10 kilo olduğunu söyleyen Seki, uyguladığı özel programı Formsante dergisine anlattı.

Haberin Devamı

 Deniz Seki’nin detoks sırları

Son günlerin en çok konuşulan isimlerinden Deniz Seki, kendini yenileme yolunda... Özel bir diyet ve detoks programı uygulamaya başlayan sanatçı, detoks sırlarını Formsante dergisinin yeni sayısına anlattı.

Öncelikle şunu sormak istiyorum: Nasıl bu kadar kilo aldınız?

Aslında hep balık eti bir kadındım, hiç zayıf bir kadın olmadım. Çok büyük bir ameliyat geçirdim. Miyom ameliyatı oldum. Bu basının bilmediği bir şeydi. "Kürtaj oldu" dediler. Hatta dava açtım ve kazandım. O miyom tekrar etti. Çok kistik bir bünyem varmış ve çocuk yapmam gerekiyormuş. Yoksa tekrarlıyormuş kistler. Bir de konsültasyon hatası oldu. Bir hafta içinde iki kere ameliyat edildim. Mesaneye neşter değiyor, sakınan göze çöp batar misali. Karnımdaki dikiş kapanmadı. Çok ciddi bir ameliyattı. Bir haftada iki kere narkoz almak bütün dengelerimi şaşırttı. Narkoz sonradan kilo aldırıyormuş. Bunu gerçekten bilmiyordum ve bu arada yediğime içtiğime dikkat ediyordum. Spor yapıyordum.

Haberin Devamı

- Neler yapıyordunuz mesela?

Özel hocam vardı, evde cardio yapıyorduk. Dans eder gibi saatlerce koreografiyle spor yapıyordum. Hepsini bırakınca bir de ameliyatlar üst üste gelince benim dengem şaştı. Bu yüzden de diyete başladım.

- Diyette ne durumdasınız?

Şu anda ikinci haftadayız ve 4,5 kilo gitti. Artık bu kilo sorunum bitsin diye iyice niyetlendim.

- Nasıl bir diyet yapıyorsunuz?

İlk hafta detoks diyeti vardı. Vücuttaki bütün su atılsın diye verildi. O biraz sıkı ve zor bir diyetti. Yoğurt, ketentohumu ve meyveyle beslendim gibi! İkinci hafta yani bu hafta gayet mantıklı diyet listem. Hepimizin yapabileceği bir şey. Gayet memnunum.

- Bu beslenme programını Tay Life Spa’ya gelerek vücut bakımıyla da destekliyorsunuz...

Evet, bir selülit masajım var. Gerçi benim selülitim yok ama selülit masajının açıklaması sıkılaştırıcı ve daraltıcı olması. 1,5 ayda amacıma ulaşacağım. Daha ikinci haftadayım. Amacım toplam 10 kilo vermek. Veririm. Ben bir şeyi yapacağım dersem eğer yaparım! O yüzden kiloları vermekte sorun olacağını hiç düşünmüyorum.

Haberin Devamı

- Vücut masajlarını kaç kere alıyorsunuz?

Haftada 3 gün aromatik yağlarla yapılan masajım var. Diyetin yanında toparlama oluyor bu. Zaten verdiğim 4,5 kilonun 3 kilosu sudur. O kadar hızlı da vermedim yani. Kilo verirken tek başına diyet yapmak yetmiyor. Ya spor yapacaksın ya da masaj...

- Evde bakım yapıyor musunuz kendinize, cildinize?

Evde peeling yapıyorum. Bir yüz maskesi yapıyorum. Normalde çok su içen, gıdasına, sebzesine meyvesine dikkat eden bir insanım. Her şeyi yerim. Beslenme çok önemli bir şey cilt için. Ama biraz da yapısal, genlerle de alakalı. Yine de bakmak gerekiyor. Mesela asla makyajımı silmeden yatmam. Çok önemli bu.

- Bütün bu konuştuklarımızın ışığında son bir soru daha. Yaşlanıyor olmak korkutuyor mu sizi?

Hiç, çünkü ben yaşlanmayacağım! Tabii ki yaşlanmanın yerçekimiyle ilgisi var, yılların etkisi var. Ama asıl ruh yaşının çok önemli olduğuna inanıyorum. Ruhunu ne kadar çocuk ve temiz tutarsan, o senin bütün vücuduna, yaşam enerjine yansıyor.

Haberin Devamı

AYRINTILARI FORMSANTE’DE

Deniz Seki’nin uyguladığı diyetin ayrıntıları, Seki’nin diğer bakım sırları Formsante dergisinin Temmuz sayısında yer alıyor. Dergide bu ay ayrıca şeker, tansiyon ve böbrek hastaları için diyet listeleri, 10 yaş gençleştiren yağ enjeksiyonu, basen, göğüs ve kollar için özel egzersizle, yaz spor modası yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!