Dekanın kızı önlük giydi

Güncelleme Tarihi:

Dekanın kızı önlük giydi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2006 00:00

Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Demir Erol’un kızı İpek Erol, 50 öğrenci ile beyaz önlüğünü giyip teorik ve uygulama derslerine başladı.

Yeditepe Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bedrettin Dalan, önlüğünü giydirdiği Erol’a, "Annenin peşinden gitmeni önermiştim. Bu fakültede okuduğun için mutluyum" dedi. Erol da "Ben annem ve babam gibi öğretim üyesi olmayı değil, büyük ilaç firmalarında çalışmayı ve yeni ilaçlar üretmeyi istiyorum" diye karşılık verdi.

Fakültenin ilk mezunlarını bu yıl vereceğini belirten Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Demir Erol, Eczacılık Fakültesi bulunan tek vakıf üniversitesinin Yeditepe Üniversitesi olduğunu söyledi. Eğitimlerin İngilizce yapılmasının öğrenciler için büyük avantaj olduğunu belirten Erol, "Öğrenciler hasta ve ilaç danışmanlığının yanısıra, eczacılık, işletmecilik ve insan ilişkileri konusunda da eğitim alacaklar" dedi.

Yeditepe Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bedrettin Dalan da öğrencilere seslenerek, "Eczacılık yapıp, sadece para kazanmak istiyorsanız, yanlış üniversiteye geldiniz. Sizler buradan mezun olduktan sonra da eğitiminize devam edip insan sağlığı için alternatif ilaçlar üreteceksiniz" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!