DÇSO'dan iki ÅŸehirde konser

Güncelleme Tarihi:

DÇSOdan iki şehirde konser
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 30, 2013 11:53

Ankara Bilkent Konser Salonu
01.02.13
20.00

Haberin Devamı

Türkiye’nin ilk çocuk senfoni orkestrası Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), 01-02-03 Şubat 2013 tarihlerinde Ankara ve Eskişehir’de konserler vermeye hazırlanıyor. Yurt içi ve yurt dışında verdiği konserlerle adından söz ettirmeye devam eden DÇSO, bu yıl gerçekleşecek ilk konserlerinde ünlü piyanist Gülsin Onay’a eşlik edecek.

2006 yılında DoÄŸuÅŸ Grubu bünyesinde kurulan ve Türkiye’deki çeÅŸitli konservatuvarların 11-18 yaÅŸ grubu öğrencilerinden oluÅŸan DoÄŸuÅŸ Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), 01-03 Åžubat tarihleri arasında gerçekleÅŸtireceÄŸi konserlerle Ankaralı ve EskiÅŸehirli müzikseverlere unutulmaz dakikalar yaÅŸatmaya hazırlanıyor.Â

Şefliğini ve Genel Müzik Direktörlüğünü Rengim Gökmen’in üstlendiği ve yaklaşık 90 öğrenciden oluşan DÇSO, Ankara’da iki, Eskişehir’de ise bir konserle müzikseverlerle buluşacak. 1 Şubat Cuma akşamı saat 20.00’de Ankara Bilkent Konser Salonu’nda gerçekleşecek konserin ardından DÇSO, 2 Şubat tarihinde saat 15.00’te Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’nda sahne alacak. Çoksesli evrensel müziği çocuklara kendi yaşıtları aracılığıyla sunan DÇSO, bu dönem için son konserini 3 Şubat’ta yine Ankara’da, saat 11.00’de Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Konser Salonu’nda verecek.

Haberin Devamı

Bugüne kadar dünyaca ünlü piyanistimiz Fazıl Say, ünlü keman virtüözü Alexander Markov, efsane gitarist José Maria Gallardo Del Rey gibi isimlerle sahne alan DÇSO, Ankara ve Eskişehir’de gerçekleşecek konserlerde daha önce de aynı sahneyi paylaştığı ünlü piyanist Gülsin Onay’a eşlik edecek. 3 gün boyunca Ankara ve Eskişehir’de her yaş grubundan çocuk dinleyiciye ulaşması hedeflenen konserlere yetişkinlerin de yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

/images/100/0x0/55ea886af018fbb8f8862b93

DÇSO, konser gelirleriyle gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk destek projelerine bu yıl da devam ediyor. Şubat ayında Ankara’da gerçekleştirilecek konserin bilet satışından sağlanan gelir, Tohum Otizm Vakfı ile yapılan işbirliği kapsamında, Vakıf’ta öğrenim gören otizmi olan çocuklara eğitim materyali desteği sağlanması ve özel eğitim öğretmenlerinin eğitimine katkı için kullanılacak.   

Haberin Devamı

DÇSO Konser Programı:                                                    Â
               
Ankara:

01 Åžubat 2013 Cuma, Ankara Bilkent Konser Salonu, 20.00
03 Åžubat 2013 Pazar, Ankara CSO Konser Salonu, 11.00

Biletler MyBilet’de…

EskiÅŸehir:

2 Şubat 2013 Cumartesi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı (Opera Binası), 15.00 (Biletler ücretsiz)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!