Dans filmleri festivali

Güncelleme Tarihi:

Dans filmleri festivali
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 05, 2007 14:11

Türkiye’nin ilk Dans filmleri festivali ve yarışması 26 Nisan ile 1 Mayıs tarihleri arasında yapılıyor.

Haberin Devamı

Dans Kamera İstanbul son yıllarda Türkiye’de gelişmekte olan modern dans ve sinema alanlarında yeni bir kulvar açmak için ilk adımlarını atıyor.

Dansçıları ve sinemacıları aynı alanda bir araya getirmek için yola çıkan Dans Kamera İstanbul Nisan ayının son haftasında İstanbul Beyoğlu’nda çeşitli sinemalarda, film ve dans okullarında gerçekleşecek atölyeler, sunumlar ve uluslararası dans video yarışması ile ilk kez İstanbullu sanatseverlerle buluşacak.

Nisan ayın sonunda gerçekleşecek olan festival Türkiye’de dans video ve filminin içeriği ve olasılıkları hakkında sinema ve dans öğrencilerini bilgilendirmeyi ve kişisel araştırmalarını desteklemeyi hedef alıyor.  Dans Kamera İstanbul festival kapsamında uluslararası video dans yarışmasına ve film atölyelerine de ev sahipliği yapıyor.

Haberin Devamı

Avrupa ve Amerika’daki pek çok çaÄŸdaÅŸ dans ve sinema okullarından da katılım ile gerçekleÅŸecek festivalin yarışma bölümü için uluslararası alanlarda kontaklar kuruldu, dans videosu ve dans filmleri alanlarında kendisini kanıtlamış pek çok topluluÄŸa festivale destek vermeleri için çaÄŸrılar yapıldı. Avrupa ve Amerika’daki festivaller, uluslararası dans video kuruluÅŸları Dans Kamera Ä°stanbul’a destek olacaklarını açıkladılar. Festival kapsamında gerçekleÅŸecek atölyeleri de yerli ve yabancı dans filmi yönetmenleri gerçekleÅŸtirecek.Â


Dance Camera Ofisi Dans Buluşma İstanbul Stüdyosu
Şahkulu Mah. Serdar-ı Ekrem Sokak. AZF Han No:5 Kat:4
Galata Kuledibi/Beyoğlu / İstanbul / Türkiye
Tel.: (0212) 252 82 76

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!