Daha yapacağım çok şey var

Güncelleme Tarihi:

Daha yapacağım çok şey var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2008 00:00

Eylem, ilk zamanlarda çıkan Hadise'yi taklit ettiği yönündeki iddialara yanıt verdi.

Haberin Devamı

“Aman” şarkısıyla çıkış yapan Eylem, ilk zamanlarda çıkan Hadise'yi taklit ettiği yönündeki iddialara yanıt verdi. Genç şarkıcı, "Herhalde ikimiz de yurtdışından geldiğimiz ve işimizi sevdiğimiz için bu tarz söylentiler çıktı. Onun dışında çok benzer tarafımız yok. Ben her zaman Eylem’e yakışanı yaptığım için bu durumu fazla önemsemiyorum. Herkese bol şans" dedi.

İlk albümde "Aman" adlı şarkıyla çok güzel bir çıkış yaptın. Bu albümün sanki "Aman" kadar ses getirmedi...

- İlk çıkış yaptığımda kimse beni tanımıyordu. Dolayısıyla bu albümü birkaç ay önceden tanıtmak, daha fazla çalışmak gerekiyordu. Sonunda daha çok çalıştık ve başardık. Yeni albümde de Eylem’in stili aynı. Ben bu albümü "Aman"a benzer şekilde yapabilirdim. Bu kolay bir şey. Ama yeni bir trend getirmek daha zor. Ben zor şeyleri yapmayı seviyorum. Bu yeni albüm 9 aya yakın bir sürede çıktı. Fazla ses getirmemesinde bunun da bir etkisi olabilir. Zaten daha çok yeni. Albümde hip-hop var, annelerin, teyzelerin de söyleyebileceği müzikler var. "Kem Gözler"

Daha yapacağım çok şey var
şarkımızda çalıştığım 4 tane rock’çı arkadaş var. Hepsi ayrı ülkeden. "Pasaportumuz İngiliz, ama kalbimiz Türk" diyorlar. Her tarzda, herkesin beğeneceği bir şeyler var. Türk yemeklerinin baharatı gibi bir albüm. İnanın ki dinlediğinizde bıkmayacaksınız.

Haberin Devamı

Albümdeki parçaların söz ve müziği sana mı ait?

- Evet, "Mızmızım Ben" ve "Hepsi Benim" haricinde hepsi bana ait. Sanırım bu yüzden tamamlanması 9 ay sürdü. Geç oldu ama güçlü bir albüm olduğuna inanıyorum. Örneğin; yazarken sözlüğe çok bakıyorum. Kurduğum cümleler farklı olsa da, dinledikçe insanlara bir mesaj veriyor. İki seneden beri burada sevdiğim işi yapıyorum. Aynı zamanda beni sevenler yaptığım işe inanıyorlar. Bu pozisyonda, güzel ve pozitif yönde adımlar atmak istiyorum.

Her tür müzikten yazdığını söylüyorsun. Peki o şarkıları yazarken nereden esinleniyorsun?

- Her şeyden bir ilham alıyorum. Örneğin; "Shake in İstanbul" şarkısının hikayesini anlatayım. "Mızmız" klibini Taksim’de çekiyorduk ve öyle bir mekandı ki; sanki tüm İstanbul ayaklarımızın altındaydı. Ben eski şarkıları ve türküleri çok seviyorum. Makyajım yapılırken bir yandan da darbuka eşliğinde oynuyordum ve birden dilimden; "O I like to shake it in İstanbul" sözleri ve melodisi döküldü. İngiltere’ye döndüm ve bu şarkıyı İstanbul için yazdım. Çünkü İstanbul sözlerle anlatılamıyor. Hem sevdiğim işi yapıyorum, hem de güzel ülkemizi temsil ediyorum. Önceden İstanbul’a ister istemez turist gözüyle bakıyordum. Ne kadar Türk olsam bile her yer çok farklı geliyordu. Çünkü her köşesinin bir hikayesi, tarihi var ve sözlerle anlatılmıyor. O yüzden bu şarkıyla; "Haydi gelin İstanbul’u sallayalım" diyerek İstanbul’un güzelliğini anlatıyorum. Müziğinde de saz ve keman var. Yani her yerden ilham alabiliyorum. Sonunda da; "Herkes sana güç verebilir. Ama sen kendi kendine güç verdiğinde bambaşka şeyler ortaya çıkıyor" diyorum.

Haberin Devamı

Eurovision’da "First Night" adlı şarkıyla son 8’e kaldın. Onun hikayesini anlatır mısın?

- Bundan önce İngiltere’de bir grubumuz vardı. R&B söylüyorduk. Son 8’e kalmıştık. Televizyon kısmına gitmemiştik. Sadece şarkı ve sahnemizi beğenmişlerdi. Bizim için güzel bir deneyimdi.

Türkiye’yi temsilen Eurovision’a katılmak ister misin?

/images/100/0x0/55ea1ab4f018fbb8f86b7f3c
- Seve seve. Çok güzel olur. Çünkü orada sadece şakı söyleyip dans etmeyeceğim. Kanım kaynayacak! Herhalde bilmediğim dansları bile içten yapacağım. Çok gurur verici bir şey. Türk olmayan insanların bile gelip hayran kaldığı ülkemizi gururla temsil etmek isterim.

Haberin Devamı

HADİSE’YE BOLŞANS DİLİYORUM

Geleceğe yönelik farklı projelerin var mı? Örneğin bir dizide yer almak...

- Her zaman söylediğim bir şey var; eğer doğruysa, içime sinecekse, yakışacaksa ve canlandırdığım karakterle insanlara inandırıcı olabileceksem seve seve oynarım. Dizi projeleri için henüz görüşüyoruz. Şu an zamana bıraktım. Çünkü albüm daha çok yeni. Bir de Türkçe’mi düzeltmek için diksiyon dersleri alıyorum. Bu yüzden çalışıp, yaptığım her şeyde kendimi ilerletmek istiyorum. Müzik adına da farklı projelerim var. Çok fazla açıklamayacağım ama güzel şeyler olacak. Türk müziğini herkese söyletmek, tüm dünyaya duyurmak istiyorum. Çünkü bizim müziğimiz bambaşka. İnsan yorgun olsa bile bir darbuka çaldığında hemen kalkıp oynuyor. Bunu dünyayla paylaşmak lazım.

Haberin Devamı

İlk çıkış yaptığında Hadise’yi taklit ettiğine dair söylentiler çıktı. Bu konuda ne düşünüyorsun?

- Herhalde ikimiz de yurtdışından geldiğimiz ve işimizi sevdiğimiz için bu tarz söylentiler çıktı. Onun dışında çok benzer taraflarımız yok. Müzik o kadar büyük bir alan ki. Ben her zaman Eylem’e yakışanı yaptığım için bu durumu fazla önemsemiyorum. Herkese bol şans diliyorum.

Hadise’yi başarılı buluyor musun?

- Güzel işlere adım attı. Kendi tarzına yakışan şeyleri yapıyor. Kendi tarzına yakışanı yaptıktan sonra neden güzel olmasın ki!

Hadise hem Türkiye’de, hem de yurtdışında sesini duyurmuş biri. Sen de yurtdışında sesini duyurmak istiyor musun?

Orada zaten kız grubumuz vardı. Ben daha sonra solo olarak da çıktım. Çünkü benim iki dünyam var. O iki dünyamı müziğimde ve hayatımda gösteriyorum. İngiltere’de Popstar tarzında bir yarışmaya katıldım ve 50 bin kişi arasından son 50’ye kalmıştım. Ama ben Türkiye’ ye gelip bir şeyler yapmak istedim.

Haberin Devamı

Daha yapacağım çok şey var
Müzik adına tekrar bir grup kurmak ister misin?

- Hiçbir kapıyı kapatmıyorum. Her şey kısmet. Herkes yaptığım şeyi, Eylem stilini biliyor. Gruptan önce, daha yapacağım çok şey var.

Aşk hayatım bomboş

Yeni yaşınla birlikte sana bir fırsat sunsalar onun ne olmasını isterdin?

- Bir Türk markasının yeni yüzü olmak isterim.

Hayatta en çok olmasını istediğin ama olmayan şey nedir?

- Bir müzisyen olarak her iki, üç ayda bir yardım kurumlarında konser vermek istiyorum. Güzel bir dünya istiyorum. Çünkü bunlar en çok huzur veren şeyler.

Aşk hayatına gelelim...

- Aşk hayatım bomboş. Ben çok büyük bir aşk istediğim için buna zamanım yok. Bu yüzden bekliyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!