Daha fazla çocuk evlat edineceğim

Güncelleme Tarihi:

Daha fazla çocuk evlat edineceğim
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2006 00:00

Angelina Jolie, Afrika’da BM’nin İyi Niyet Elçisi olarak yaptığı çalışmaları, ilk çocuğunun doğumunda yaşadıklarını ve evlatlıklarını ünlü haber kanalı CNN’den Anderson Cooper’a verdiği özel röportajda anlattı. Röportaj, bugün saat 15.30’da CNN TÜRK’te ekranlara gelecek.

BEYAZPERDENİN en seksi oyuncularından biri olan Angelina Jolie, sadece paparazzileri peşinde koşturan bir dünya yıldızı değil. O aynı zamanda mültecilerin, özellikle de mülteci çocukların dramına dikkat çeken BM’nin İyi Niyet Elçisi. CNN’den Anderson Cooper’a özel bir röportaj veren Angelina Jolie; Kongo’da İç Savaş sırasında karşılaştığı insanlık dramlarını şöyle anlatıyor: "Kongo’da on binlerce kadına tecavüz edildi. Bunları anlatmak çok zor. Kolları kesilmiş üç yaşında bir çocuk gördüm. Nasıl bir insan bunu yapabilir? Herhalde uyuşturucu etkisi altındaydı ama bir insanın bunu yapabileceğini hayal edemiyorum. Kongo’da bazı çocukları paramparça etmişler, onların cesetlerini tekrar bir araya getirmek için dikmek gerekti. Son derece iğrenç ve insanlık dışı hareketler. Bütün bunlar olurken, uluslararası topluluğun ne zaman bir araya gelip ’Artık bunu durdurmanın zamanı geldi’ diyeceğini merak ediyorsunuz."

ACI ÇEKEN İNSANLAR

Angelina Jolie iyi Niyet Elçisi olarak karşılaştığı insanlık dramlarının hayatını nasıl değiştirdiğini ise şu sözlerle anlatıyor: "Gerçekten bir şeylerin kavgasını veren, acı çeken insanları görüyorsunuz. Onlara bakıp kendi hayatınızın ne kadar korunaklı ve şımarık olduğunu görüyorsunuz. Birden annemi aradığımı ve ona seni seviyorum dediğimi hatırlıyorum. Çünkü onun nerede olduğunu ve güvende olduğunu biliyorum. Bu deneyim her şeyi değiştirdi."

Angelina Jolie herkesin merak ettiği ilk çocuğu Shiloh Nouvel’u neden Namibya’da doğurduğunu ise şöyle anlatıyor: "Afrika’yı seviyorum. Dünyanın bir parçası olmak istiyorum ki bu diğer çocuklarım için de harika olacak. Herkes ’Orası berbat, çocuklarını oraya götürme, burada kal, burası daha güvenli’ diyor. Neden? Bu bana adil gelmiyor. "Ünlü oyuncu röportajının sonunda yardıma muhtaç çocukları evlat edinmeye devam edeceğini şu sözlerle anlatıyor: "Kendimi bir şekilde diğer çocuklarımı korumaya hazırlamışım. Dafa fazla çocuk evlat edineceğim." CNN’den büyük yankı bulan röportaj, bugün 15.30’da CNN TÜRK’te ekranlara gelecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!