Da Vinci Şifresi’nin getireceği şöhretten korkuyorum

Güncelleme Tarihi:

Da Vinci Şifresi’nin getireceği şöhretten korkuyorum
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2006 00:00

"Amelie"nin hınzır kızı Audrey Tautou, şimdi de "Da Vinci Şifresi"nin mücadeleci kriptoloğu rolünde... Filmin yönetmeni Ron Howard’ın kendisini Sophie Neveu rolüne seçmesine şaşırdığını söyleyen oyuncu, Tempo dergisinin yeni sayısında yayınlanan röportajda da ilginç bir itirafta bulundu: "Da Vinci Şifresi’nin getireceği şöhretten korkuyorum!"

Da Vinci Şifresi romanından ne zaman haberiniz oldu?2004’ün Eylül ayında Meksika’ya tatile giderken, romanı yanıma aldım. Yeterince kalın olduğu için ideal bir tatil kitabı olduğunu düşünmüştüm.

- Filmi ne zaman duydunuz?

Amerika ve Kanada’da "Kayıp Nişanlı/Un Long Dimanche de Fiançailles"ın promosyon turundaydım. Toronto’da gazeteciler aniden, Ron Howard’ın yöneteceği "Da Vinci Şifresi" filmine seçildiğim için beni tebrik etmeye koyuldular. Çok şaşırdım. Filmin çekim hazırlığı olduğunu bile bilmediğimi, Howard’ı da tanımadığımı söyledim. Kimse inanmadı. Birkaç günlüğüne tekrar Meksika’ya gitmiştim. Menajerim aradı. Howard’ın benimle görüşmek istediğini söyledi. Aralıkta Paris’te büyük oyuncu seçimi gününde bazı Fransız kadın oyuncularla buluşacağını söyledi. Meksika’da havuzun kenarında yatarken, 15 dakikalık görüşme için Paris’e dönme fikri hiç cazip gelmedi. Ayrıca romandaki Sophie Neveu karakteri için çok genç olduğuma inanıyordum. Gitmemeye karar verdim.

- Sizinle yeniden ne zaman bağlantı kurdu?

Aralıkta hiç ses çıkmadı. Howard’ın da beni Sophie Neveu için çok genç ve fazla sevimli bulacağına inanıyordum. 3 Ocak’ta ilk e-mail geldi: "Ron Howard seninle görüşmek için ısrar ediyor. En kısa sürede Los Angeles’a gitmen gerekiyor." Üç-dört gün sonra bir başka e-mail geldi: "Ron emin değil, o yüzden boşu boşuna bu yolculuğu yapmanı istemiyor." Birbiriyle çelişen böyle mail’ler geldi durdu. Sonunda pazartesi günü buluşmak üzere sözleştik. Ancak bu sefer benim "Kayıp Nişanlı" için Londra’ya gitmem gerekiyordu. Deneme çekimlerini perşembeye erteledik.

- Çekimler nasıl geçti?

Çekimlerin yapılacağı Venice Plajı’na yaklaşırken, şoförüm "Bakın Tom Hanks kafenin dışında oturuyor" dedi. Kalp atışlarım hızlandı. Ron Howard, yapımcı Brian Grazer ve casting müdürü. Hanks de bize katıldı. Çalışacak yeterli zamanım olmadığı için, çekimlerin çok parlak geçmeyeceği konusunda onları baştan uyardım. Sahneleri Tom’la oynamaya başladım. Ama rolümü ezberlememiştim. Buluşmamız iki saat sürmüş olmalı. Sona erdiğinde rolü alamayacağımdan öylesine emindim ki, hem bu andan hatıra kalsın hem de kız kardeşime gerçekten Ron Howard ve Tom Hanks’le buluştuğumu kanıtlamak için fotoğraf makinemi çıkardım.

- Sonra ne zaman görüştünüz?

Pazartesi günü menajerim, Ron’un iki gün sonra Paris’e geleceğini ve beni görmek istediğini söyledi. Lutetia Oteli’nde 45 dakika görüştük. Deneme çekimleri için ne düşündüğümü sordu. Dürüstçe, bu rol için kendimi genç bulduğumu ve rolün benim sergilediğimden biraz daha katı bir yön gerektirdiğini söyledim. Sözümü kesip, "Seni seçersem, çekim tarihlerinde serbest olacak mısın" diye sordu.

- Rolü aldığınız zaman tepkiniz ne oldu?

Nasıl bir işin içine girdiğimi merak ediyordum. Hem kaygılıydım hem de yakınlarımın ne kadar gururlandığını görünce keyifleniyordum.

- Kitabı okumuş milyonlarca kişinin hayalindeki Sophie Neveu’ye uygun düşmeyebileceğinizden kaygılanıyor musunuz?

Hayır, hiç. Okuyucuların hayal sayısı kadar Sophie Neveu’ler olacaktır.

- Filmi göreceğiniz günü beklerken kaygılı mısınız?

Aslında değil. Ama fragmanı gördüğüm zaman kendimle, saç stilimle, araba takipleriyle neredeyse dalga geçtim. Oynayacağımı hiç düşünmediğim türde bir filmin içinde kendimi görmek beni güldürüyor. Bu tür bir rolde, hınzır küçük bir Fransız kız değil, muhteşem ses tonuna sahip bir Amazon hayal ediyorsunuz. Umarım insanlar, "Ron neden bunu aramış" diye merak etmez.

- Bu macerayla ilgili en büyük korkunuz ve en keyif aldığınız şey nedir?

En keyif aldığım şey, kendime muhtemelen bir daha hiç içinde olmayacağım bir tür filmde -büyük bütçeli bir Amerikan aksiyon gerilim filminde- yer aldığımı söylemek. En büyük korkum da projenin boyutunu ve beklentileri dikkate alırsak, ün ve popülerlik. Umarım şu an sahip olduğum hayatı yaşamaya devam ederim.

TOM HANKS KUSURSUZ BİR ADAM

Tom Hanks’in en önemli özelliği, her özelliğe sahip olmak. Hiç eksiği, kusuru yok. Çılgın bir şey bu. Öylesine profesyonel ki, akla zarar. Buna rağmen çok kolay ulaşılabilir biri ve kibar. Bir yönetmen için onunla çalışmak, bir rüyanın gerçekleşmesi demek olmalı.

Audrey Tautou kimdir?

1978, Fransa doğumlu. Orta Fransa’da büyüdü. Küçük yaşta oyunculuk eğitimi aldı. Edebiyat eğitimi de gördü. "Venus Beaute" filmiyle en iyi genç oyuncu dalında Cesar Ödülü kazandı. "Amelie" filmiyle dünya çapında ünlü oldu. "Kirli Tatlı Şeyler/Dirty Pretty Things"te Türk kızını oynadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!