Cumartesi Pazarı hem ucuz hem de yormuyor

Güncelleme Tarihi:

Cumartesi Pazarı hem ucuz hem de yormuyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2004 00:59

Salı Pazarı, Ulus Pazarı derken İstanbul’un yeni göz bebeği, Beşiktaş’ta kurulan Cumartesi Pazarı. Kentin her yerinden kolaylıkla ulaşılabilen Cumartesi Pazarı, haftasonu alışveriş keyfi yapmak isteyenler için yorucu olmayan bir alternatif. İki sokak dolaşıp, iç çamaşırından koltuk örtüsüne, makyaj malzemesinden güneş gözlüğüne pek çok şey bulmanız mümkün. Üstelik gayet uygun fiyatlara.

Üçüncü sokakta, daha doğrusu kapalı özel alanda ise sebze-meyveciler var. Burada deniz börülcesi, kızılcık ile envai çeşit ot bulabilirsiniz.

Eminönü ve Sarıyer’den bir otobüs, Kadıköy ve Üsküdar’dan ise bir vapurla ulaşabileceğiniz Beşiktaş’ta cumartesi günleri alışverişinizi yorulmadan yapabileceğiniz bir pazar kuruluyor. Pazar, geçmiş yıllarda olduğu kadar yaygın değil artık. Ev eşyaları, giysiler, makyaj malzemeleri, terlik ve ayakkabılar iki sokakta sizi bekliyor. Böylece yorulmadan, ucuz alışveriş imkanı buluyorsunuz. Üstelik, birçok ailenin yazlıkta olması nedeniyle bu sıralar çok kalabalık da değil.

Pazar, Beşiktaş Evlendirme Dairesi’nin Ihlamur Kasrı tarafındaki kapısının tam karşısındaki sokaklara kuruluyor. Önce Yolaltı Barakalar Sokağı’na giriyoruz. Sokakta her yaştan kadın var. Beş milyona jean etek, 3-10 milyon lira arasında tişörtler, 3.5 milyona plaj havluları var. Modaya uygun geniş çerçeveli güneş gözlüklerinin fiyatı 5-30 milyon lira arasında değişiyor. 3.5 milyona parmak arası terlikler de var burada. 1.5 milyona tişört satan sağdaki tezgah ile üç şortu 5 milyona veren soldaki tezgah insan akınına uğrayınca, geçecek yer kalmıyor. Hafif bir yokuş çıkıyoruz. Soldaki tezgah gözümüzü alıyor. Burada akla gelebilen her renkte sutyen var. Üstelik tanesi 3.5 milyon lira. Biraz ilerde sağdaki tezgahta ise bikiniler 20-25 milyon liraya satılıyor. Pareosuyla takım isterseniz 30 milyon lira ödemeniz gerekiyor.

SUTYENLER BİLE ÇİN MALI

Solda iki sutyen tezgahı yanyana. Kaça diyoruz; biri 10, diğeri 2 milyon diyor. İki milyon olanlar Çin malıymış. Pazarcıya göre 10 milyonluklar ise ‘kalite’. Bu sokakta çocuk şort ve tişörtlerini 3.5 milyon liraya, 3 tane çocuk çamaşırını ise 1 milyon liraya almak mümkün. Hasır çantaları 10, 2 pantolonu da 5 milyona bulabilirsiniz. Bu arada plaj çantaları 3-10 milyon lira arasında değişiyor. Sokağın sonuna doğru sağda, çiçek desenli çok güzel elbise ve etekler satan bir tezgah var. Etekler 20-25, elbiseler 10-20 milyon lira. Üstelik gayet kaliteli görünüyorlar.

Yokuşun başına geliyoruz. Pazar burada ‘V’çizerek Muradiye Deresi Sokağa sarkıyor. Şimdi yokuş ineceğiz. Ama inmeden iki sokağın tam birleştiği yerdeki tezgahlara uğruyoruz. Biri cam kapları süsleyen taş ve plastik çiçekleri birer milyon liraya, balıkları ise 1.5 milyon liraya satıyor. Yandaki tezgah ise gümüşçü. Gümüş görünümlü ve kararmadığı söylenen kutular 8-17, bir çift şamdan 5-17, saatler 6 milyon lira.

Yokuş aşağı yürüdüğünüzde solda çok güzel örtüler var. Dört parça koltuk örtüsü 40 milyon lira. Hint işi fiskos örtüleri 30 milyon liraya satılıyor. Burada yastıklar ve değişik boyutta örtüler de bulabilirsiniz. Üstelik kredi kartı da geçiyor. Yastıkların patchwork (yama) şeklinde yapılmış daha ucuzlarını ise biraz aşağıda gördük. 2 milyon liraya almak mümkündü.

KÜRK SATIN ALABİLİRSİNİZ

Sol taraftaki ayakkabıcıda birçok model bulmak mümkün. Fiyatlar 10-35 milyon lira arasında değişiyor. Sağdaki bir tezgahın önü gençler tarafından doldurulmuş. Gümüş taklidi binlerce, şaka değil gerçekten binlerce obje var. Bilezik, yüzük, kolye, kolye ucu, nazarlık ve daha neler neler. Tanesi 500 bin lira.

Solda makyaj malzemeleri satan tezgah var. Allıklar 3-12, rujlar 4 milyon lira. Sağda da bir oyuncakçı bulunuyor. Plastik arabalar, tüfekler, bebekler, mutfak takımları birer milyon liradan satılıyor. Biraz ileride 150-250 milyon liraya satılan hakiki astragan ve tilki kürkler var. Pek de yeni durmuyorlar. Her ne pahasına olsun bir kürk almak isteyenler uğrayabilir.

Sokağın sonuna doğru, sol taraftaki parfümcünün önü tıklım tıklım. Sattıklarının orijinal olduğunu, gümrükten kutusuz ve hafif hasarlı olarak aldığını söylüyor. Akla gelebilecek her markayı bulmak mümkün. Fiyatlar, 10-35 milyon lira arasında değişiyor.

PAZARIN EN RENKLİ TEZGAHI

Bir kaç tezgah ötede bizi tam bir sürpriz bekliyor. Pembe pantolonlu, ceketli, ellerine çorap, başına bandana geçiren adamın gözlükleri de var. Sattığı her malın bir örneğini üzerine geçirip, tezgahın üstüne çıkmış. Şekilden şekile girip poz veriyor. Adı Remzi Büyükçalışkan. Fotoğrafları çekildikten sonra üzerindekilerin fiyatlarını sıralıyor. Ceket 10, tişört 3.5, pantolon 3.5. çanta 13, bandana 3.5 ve gözlük 10 milyon lira.

Sebze ve meyve tezgahları, Evlendirme Dairesi’nin arka kapısının tam karşısında, belediye tarafından yaptırılan kapalı alanda yer alıyor. Ihlamur Kasrı’na doğru son aralıktan girdiğinizde soldan üçüncü tezgaha göz atmanızı tavsiye ederiz. Burada deniz börülcesi bulmak mümkün. Tam ters taraftaki son aralığın (giysi satan sokaklardan hemen sonraki ilk aralık) en sonunda, soldaki tezgahta ise ilkbahar ve sonbaharda envai çeşit şifalı ot satılıyor. Ebegümeci, ısırgan, kuzukulağı, radika, madımak, kaldırak, hindibağı bunlardan bazıları.

Pazarda bir kilo şeftali 1.750, üzüm 1.5, incir 2, armut 1.5, kızılcık 2, böğürtlen 1.5 milyon lira. Bir demet deniz börülcesi 1.5 milyon, bir demet nane ise 500 bin lira. Fındığın ayıklanmamışı 4, ayıklanmışı 2 milyon liraya satılıyor. Dört tane mısıra ise 1 milyon lira ödüyorsunuz.

Pazarın kapalı bölümünde, kadınlar ve erkekler için tuvalet var. Şöyle oturup demli bir çay içmek, karnınızı doyurmak veya aldıklarınızı gözden geçirmek isterseniz maalesef dinlenecek bir mekan yok. Pazarın en kötü yanı da bu. Müdavimleri, ‘Eski pazarda dinlenecek yerler vardı, buradaki en büyük eksiğimiz bu. Ah bir de kafe olsa’ diyorlar.

170 yıllık saat markası

İsviçreli saat markası Baume Mercier, 170 yıllık bir geçmişe sahip. Son tasarımları olan CapleLand modeli, otomatik kronografi, klasik bir çizgide yaşamak isteyenler için üretilmiş. Kayışı suya dayanıklı yelken bezinden yapılmış. Siyah kadranı üç zaman göstergeli, ayar butonu döndürülebilir ve içeri itilebilir, 200 metreye kadar su basıncına dayanıklı ve iki yıl garantili.

Bronz tenlere göz makyajı

FlorMar Selection serisine yeni bir ürün ekledi: Selection Terracotta Eye Shadow Quartet. İçeriğindeki ultra ince inci taneleri ve özel sedefleri ile gözlerinize parlaklık veriyor. Islak ve kuru olarak iki farklı kullanım seçeneği var. Üstelik özel formülü sayesinde gözlerinizi çevre kirliliğine ve UV ışınlarının zararlı etkilerine karşı koruyor. Fiyatı 15 milyon lira.

Yeni bir deodorant

Aromel, Privacy Stick adında yeni bir deodorant çıkardı. İçerdiği çiçek kokuları ile yaz günlerinde kalıcı ferahlık sağlıyor. Erkek ve kadın için deo stick ve roll-on olmak üzere toplam dört ayrı çeşidi var. Cildinize yumuşaklık hissi veriyor, üstelik taşıması da çok kolay. Fiyatı çeşidine ve boyutuna göre 7.950-22 milyon lira arasında değişiyor. .

Bu bisiklet profesyoneller için

Özellikle profesyonel bisikletçiler tarafından tercih edilen Cembio Arizona Sis bisikletleri özel yaz indirimine girdi. Dağda ve bisiklet turlarında güvenle kullanılabilir. Cembio satış noktalarından 239 milyona satın alabilirsiniz.

Ütü alana masası hediye

Tefal Shop’larda Tefal Turbo Pro 525, Virtuose ve Virtuose Elektronik model ütüler, çok pratik ve şık mini ütü masası hediyeli ve peşin fiyatına 5 taksit fırsatı ile satılıyor. Ütü yaparken yakma ve damlatma riskini ortadan kaldıran ütüler, yüksek performanslı ve modern tasarımlı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!