Cumartesi ateşi sönmeden

Güncelleme Tarihi:

Cumartesi ateşi sönmeden
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2006 00:00

Sınırları zorla!

Tüm dünyada fırtınalar estiren denim dünyasının sıra dışı markası G-Star’ın ününe ün katan Elwood modeli, kendine özgü tarzı ve sıra dışı tasarımlarıyla Kanyon’da satılmaya başladı. Elwood koleksiyonunda, ceketten gömleğe, tişörtten eteğe farklı ürün grupları bulunuyor. Motosiklet kullanıcılarından esinlenilerek yaratılan pantolon modeli, diz dikişleriyle hareket kabiliyetini maksimumda tutmak isteyen özgür ruhlara ilham verirken, detaya önem veren uçuk çizgisi ile de farklı ve stil sahibi olmak isteyenlerin tercihi olacak.

Unutulmaz caz parçalarını dinle

Kerem Görsev Trio ve ünlü Amerikalı vokalist Pam-E Williams bu gece son defa JC’s İstanbul Jazz Center’da birlikte sahne alacaklar. Broadway müzikalleri, film müzikleri ve unutulmayan caz parçalarından oluşan repertuvarlarını Pam-E Williams’ın muhteşem sesi eşliğinde dinleyicileriyle paylaşacaklar. Öncesinde yemek isterseniz, JC’s İstanbul Jazz Center’a biraz daha erken gidip, restoranı deneyebilirsiniz. JC’s İstanbul Jazz Center, İstanbul-Ortaköy’de, Radisson SAS otelinin yanında. W: istanbuljazz.com T: 0212 327 50 50

İndigo’da dans et

Nail Tolliday ve Simon Mills ikilisinin oluşturduğu Bent grubu, elektronik, dans, ambient ve house piyasasındaki en ilginç müzikler üzerinde çalışmalar yaptıkları yedi yıldan sonra yeni albümü Intercept’i çıkardı. Grup, bu albümle adeta yeniden doğdu. 90’ların sonunda kurulan ve Programmed To Love albümlerinden de görüldüğü gibi uçuk, dengesiz ve arkadaşlık temalı bir soundla yola çıkan prodüksiyon ikilisi bu gece 22.00’den sonra İndigo’da.

Eski ramazanları yad et

Yarın arife, ertesi gün de Şeker Bayramı. Yani ramazan bitiyor. Bu son ramazan akşamında farklı bir şey yapmak isterseniz, The Ritz-Carlton İstanbul’a gidin. Çintemani Restaurant’taki iftar büfesinde; pide, lahmacun, döner, kuzu çevirme gibi Türk yemekleri ve iftariyeliklerin yanı sıra, salep, boza, ayran ve el sıkımı meyve suları yer alıyor. Geleneksel kıyafetleri ve ibrikleri ile şerbetçi, sac fırında birbirinden lezzetli gözlemeler hazırlayacak gözlemeci ve canlı fasıl müziği eşliğinde geçirebileceğiniz bu son ramazan akşamını unutulmaz kılın.T: 0212 334 41 88.

Makarna haftasını kutla

Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği, üçüncü Makarna Haftası’nı 24-31 Ekim 2006 tarihleri arasında kutluyor. Makarna Haftası’nın amacı kamuoyunda bilinç yaratarak, makarnanın şişmanlattığı şeklindeki yanlış kanıyı düzeltmek ve sos kültürünün yaygınlaşmasını sağlamak. Çünkü makarna, ekmeklik buğdaydan farklı olarak vitamin ve mineraller açısından zengin, yağ, tuz ve kalorisi düşük durum buğdayından üretiliyor; hem trendi zayıflama ve detoks programlarında hem de diyabet, kalp, damar ve kolesterol hastalarının diyetlerinde öneriliyor. Uzun lafın kısası, bu akam evde oturacaksanız, alın marketten bir paket makarna, bir güzel pişirin, yanına bir de farklı sos yapın, afiyetle yiyin. Sos yapmayı bilmiyorsanız, yemek kitaplarından veya internetteki yemek tarifi sitelerinden kopya çekebilirsiniz.

SydBarrett’i an

Pink Floyd elemanları birbirlerine, o da elinde gitarı, bomboş gözlerle izleyicilere bakıyordu; şizofreni, onu esir almıştı... Syd Barret’tan bahsediyoruz, hani geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden en eski Pink Floyd üyesinden. Uzun yıllardır grupta olmamasına rağmen, hayranları hiç azalmayan kişiden... Bu gece saat 22.00’den itibaren İstanbul’da, Studio Live Technik’te anılacak.

Şeker bayramı içinhediye al

2004 yılında ilk mağazasını Eminönü’nde açarak toptan ve perakende kahve satışlarına başlayan Kahve Dünyası, bugün 12 mağaza ve 11 satış noktasına sahip. Kahve Dünyası dükkanlarında Türk kahvesi başta olmak üzere, birçok kahve çeşidi sunuluyor. Bir de Chocolate World adı altında, yine kendi üretimleri olan el yapımı çikolataları var. Bu bayramda sevdiklerinize farklı bir tatlı götürmek istiyorsanız, bu el yapımı çikolataları kaçırmayın. Kahve Dünyası dükkanları, İstanbul’da, Kabataş, Nişantaşı, Akmerkez, Göztepe, Eminönü ve Cevahir’de.

Çingene müziğiyle coş

Trakya’nın müzik geleneğini en iyi yansıtan topluluklardan biri olan Trakya All Stars, yöresel müzikleri özlerini bozmadan çağdaş bir anlayışla yorumluyor. Burhan Öçal’ın desteğini arkasına alan ekip, Trakya’da incesaz olarak adlandırılan cümbüş, klarnet, keman ve ritim sazlarının yanı sıra, Kırklareli’ne özgü davul-zurna ve Balkan müziğinin vazgeçilmez çalgıları trompet ustalarından oluşturuldu. Yeni albüm hazırlıkları devam ederken, bu gece saat 23.00’te Babylon sahnesinde Çingene kültürünün anonim parçalarını çalacaklar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!