Cumartesi ateşi sönmeden

Güncelleme Tarihi:

Cumartesi ateşi sönmeden
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2006 00:00

Techno ve house ile dans et

Gabriel Ananda’nın müzikle ilk tanışıklığı sekiz yaşında ateşli bir hastalık sırasında hasta yatağında klasik müzik dinleyerek oldu. Sonra bir süre çello ile uğraştı, 16 yaşında gitarıyla Nirvana parçalarını yorumlamaya başladı. Sonunda bir rock yıldızı olamadı ama elektronik müziğin dahi çocuklarından biri olarak çıktı karşımıza. Mainstream techno anlayışının uzağında duran, "cool" ve direkt beatleri ve derin soundlarla bilindik dinleme alışkanlıklarını kırmayı başaran Gabriel Ananda, bu gece Indigo’da. Techno, house ve dub’in son dönemdeki en iyi birlikteliklerinden birini çıkaran sanatçının ev sahibi Onur Özer. Giriş 25 YTL.

Nişantaşı sokaklarında tasarım gör

Street Design etkinliği, Türkiye’nin tasarım alanındaki genç yetenekleri, profesyonelleri, üretici firmaları ve tasarım tutkunlarını aynı ortamda buluşturuyor. Street Design sergilerini, Vali Konağı Caddesi, Abdi İpekçi Caddesi ve Nişantaşı’nda yarın akşama kadar görebilirsiniz. Sanatçılar kimler derseniz; Erdem Akan, Ela Cindoruk, Clio Fotiadis, Aldo Cibic, Halide Didem, Sefer Çağlar, Seyhan Özdemir, Atilla Kuzu, Zeynep Tunuslu, Rıfat Özbek, derin Sarıyer, Yalın Tan, Can Yalman, Murat Tamgüç ve onlarcası daha...

Monica Molina ile sonsuz aşkı tanı

Monica Molina yeni albümü A Vida’nın (to life/hayata) Avrupa ve Amerika Turnesi kapsamında bu akşam Harbiye Açıkhava Tiyatrosunda. Monica Molina’ya İspanya’dan gelen orkestrası ve Türkiye’nin en özel seslerinden Leman Sam eşlik edecek. Aşk dolu bir konsere ve düetlere hazırlıklı olun. Konser saat 21.00’de. Bilet Fiyatları 39-67 YTL.

Boğaz’da yelken yarışı izle

Shop & Miles Bosphorus Cup 2006 ile İstanbul Boğazı yeniden heyecana yelken açıyor. Bu yıl beşincisi düzenlenen Bosphorus Cup, dünyanın en keyifli parkurlarından birinde yapılıyor ve belki de katılımcılardan çok seyircilere keyifli saatler yaşatacak. Beyazından kırmızısına, siyahından mavisine onlarca yelkenliyi yarışta izlemek inanın çok zevkli. Bugünkü start 10.30’da Caddebostan’dan sahilinde. Yarınki yarış ise saat 12.00’de başlayarak Beşiktaş-Aşiyan arasında yapılacak.

Geceye pilates ile hazırlan

Mayadrom Sports Center’daki pilates derslerine bugüne kadar sadece üyeler katılabiliyordu. Ancak artık üye olmayanlar da pilates stüdyosundan faydalanabilecek. Doğu ve Batı felsefelerini barındıran yoga, dans, dayanıklılık-kuvvet antrenmanlarından ve jimnastikten alıntılar taşıyan pilates ile zihin ve vücut hareketlerinize yeniden yön verebilir, özellikle karın-sırt bölgenizi güçlendirebilir, eklemlerinizin hareket kabiliyetini geliştirebilirsiniz. Sonra gelsin sağlıklı, güzel bir vücut ve sınır tanımayan dans figürleri... www.mayadromsports.com

Üniversite şenliğine katıl

Sabancı Üniversitesi Bahar Şenliği bugün Sabancı Üniversitesi kampusunda yapılıyor. Gün boyunca Anima, Manga, Göksel, Kargo ve Sertab Erener konserlerini izleyebilirsiniz. Kampusa Taksim ve Kadıköy’den servis var. Detaylı bilgi www.susenlik.net adresinde.

Çiğdem Talu’yu yeni albümle an

Ossi Müzik ve Sony BMG, Türk pop müziğin en önemli söz yazarlarından Çiğdem Talu’nun bugüne dek sadece plak olarak yayınlanmış ve dillerde marş olmayı başarmış unutulmaz şarkılarını bir araya getirdi. Kızı Zeynep Talu’nun katılımıyla gerçekleşecek "Söz: Çiğdem Talu" albümünün tanıtım partisi Pazartesi saat 21.00’de Babylon’da. Gecenin DJ’i Hakan Tok, sunucusu Hakan Eren. Konuk sanatçılar Nilüfer, Alpay, Neco, Füsun Önal, Erol Evgin, Yeliz, Aydın Tansel, Yeşim , Gökhan Abur, Serpil Barlas, Hayko, Esin Afşar, Asu Maralman, Uğur Akdora, Erol Büyükburç, Erkut Taçkın, Selçuk Ural ve Timur Selçuk.

Apocalyptica’nın müziğine ad bul

Son yıllarda dünyanın en gözde grupları arasında yerini alan Apocalyptica Türkiye turnesinde. Grubun son konserleri bugün İzmir Açıkhava’da (21.00) ve yarın İstanbul’daki Yeni Melek Gösteri Merkezi’nde (21.00). Grup, müziğini çello-rock olarak tanımlıyor. "Çello ile heavy metal" diyenler de var, "ağır çello kaosu" da, rock’n’klasik de... Ne olduğuna kendiniz karar verin.

Bas ustasını canlı dinle

Caz dünyasının en önemli bas virtüözlerinden John Patitucci kayıtlarını yeni tamamladığı albümünden şarkılarla bugün Babylon sahnesinde. New Yorklu John Patitucci 10 yaşında bas gitar çalmaya başladı. Klasik bas eğitiminden sonra, 80’li yıllarda profesyonel müzik hayatına atıldı. Aralarında BB King, Dizzy Gillespie, Bon Jovi, Stan Getz, Sting ve Astrud Gilberto olan çok sayıda ünlü ve popüler isimle çalışmalar yaptı. Patitucci, kendi adını taşıyan grubuyla birlikte kayıtlarını tamamladığı son albümünün promosyon çalışmaları kapsamında geliyor İstanbul’a. Babylon gişe (0212 292 73 68) veya biletix.com

Müzik ve heyecanı bir arada yaşa

Bugün Kuruçeşme Arena’da gerçekleşecek Yaris Fest’te gençler hem müzik dinleyecek hem de farklı ve heyecanlı aktivitelere katılacak. Yaris Fest’in en çok ilgi görecek aktivitesi, kuşkusuz Toyota F1 simülatörü. Adrenalin sevenler için ayrıca rodeo ve tırmanma duvarı da var. Yaris’in yeni modelleri ile yapılacak yarışmalar da eğlenceli olacak gibi duruyor. Günün bombası Kenan Doğulu. Diğer sanatçılar Pamela, Yüksek Sadakat, İstanbul Attack, Çilekeş ve Manga. Biletler kapıda 40 YTL.

KISA KISA

Karga Bar’da bu gece DJ Emre var. Gecenin adı "elektronik müzik iyidir."

Soul Staff 21.30’da İzmir Kemancı’da.

Bulutsuzluk Özlemi ve Fuat Saka konseri saat 19.30’da Büyükçekmece Kültürpark Amfi Tiyatro’da. Konsere giden izleyiciler Biletix’ten aldıkları biletlerini ibraz ederek feribot ve deniz otobüslerini ücretsiz kullanabilecek.

Türkiye turnesine çıkan Anathema bugün Ankara Saklıkent’te. Konser saat 20.00’de.

Chantage 22.00’den itibaren Balans’ta.

Alternatif müzik sanatçısı Ege Çubukçu saat 22.00’de Studio Live’da.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!