Cuma vitrini

Güncelleme Tarihi:

Cuma vitrini
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2005 00:29

Değişik olan her şey burada

Kadıköy Bahariye’deki Kedi Takı ve Aksesuvar Mağazası, İstanbul’un Anadolu yakasında oturanlar için artık bir klasik. Avrupa yakası sakinleri ise özellikle haftasonlarında mağazadaki değişik aksesuvarlara bakmaya geliyor.

Dört yıl önce Özlem Macit tarafından açılan dükkan, enteresan tasarım ürünleri ile dikkat çekiyor. Dükkanda satılanları ‘değişik olan her şey’ diye özetleyen Özlem Macit tam bir kedi sever olduğu için mağazasının adını da kedi koymuş. Mağaza açıldıktan kısa bir süre sonra da aynı logodaki gibi bir kedi mağazayı bulmuş. Bu kedi şimdi Kedi Takı ve Aksesuvar’ı gezen müşteriler tarafından da çok yakından tanınan Maske. Maske dükkanın maskotu ve yıllardır mağazanın içinde Özlem Macit’in köpeği ile birlikte yaşıyor. Her yerde rastlanmayan ürünleri bulabilmek için çok gezdiğini söyleyen Özlem Hanım, en çok Hollanda ve Uzakdoğu’dan ürün alıyor. Mağazada gümüş takılardan hediyelik eşyalara, ahşap tasarım ürünlerinden mutfak eşyalarına kadar akla gelebilecek her şey var. Kedi’deki ürünlerin işlevini de ilk anda tahmin etmek pek mümkün değil. Yani bu mağazada dans eden bir pasta, mıknatıslı bir fal takımı ya da çeşit çeşit değişik banyo jeli bulmak mümkün. En çok rengarenk küpeler satılıyor. Hal böyle olunca mağazanın müşteri profili de gençlerden oluşuyor. Kedi’ye alışveriş amacı dışında rengarenk ilginç ürünlere bakmak için de gelen çok oluyor. Mağaza çalışanları bazen gelip bir saat boyunca takı ve aksesuvarları inceleyen ziyaretçileri olduğunu söylüyor. Kedi Mağazası’ndan 1 YTL’ye sıradışı renklerde bir hızma da, 200 YTL’ye çılgın bir abajur da alabilirsiniz. Bahariye Caddesi Akyıldız Pasajı No: 92/1 Kadıköy.
Sırma GÜLBAHAR

Kumsalda timsah var

Lacoste’un kadın mayo koleksiyonunda mavinin tüm tonlarının yanı sıra, turuncu, pembe, sarı kullanılmış. Seksi ama rahat kalıplar var. Bikini ve mayoların fiyatları 133 - 148 YTL arasında değişiyor.

Eurovizyon birincisinden albüm

Bu yıl Kiev, Ukrayna’da gerçekleşen 50. Eurovision Şarkı Yarışması’nda, Yunanistan’a My Number One isimli şarkı ile birincilik getiren Helena Paparizou’nun aynı isimli albümü Sony BMG etiketiyle yayınlanıyor. Albümde 7 İngilizce, 6 Yunanca şarkı dışında, My Number One’ın güzel bir remix’i de bulunuyor.

Bisiklet hediyeli bilgisayar

ByRON Bilgisayar, 36 aya varan ve 37 YTL’den başlayan taksitlerle yeni bir kampanya başlattı. ByRON bilgisayarları tercih edenler yeni model bir bisikletin de sahibi oluyor.

Misvak özlü diş macunu

Colgate, misvak özlü diş macunu çıkardı. Firmanın yaptırdığı klinik araştırma sonuçlarına göre; Colgate Misvak Özlü, fluorid ve kalsiyumun yanı sıra misvak özleri içeriyor. Dişetlerini güçlendirmek, bakterilerle savaşıp, diş çürümesine karşı koruma sağlamaya yardımcı olmak, nefesi ferahlatmak ve dişetlerini sağlıklı kılmak gibi faydaları ile tüketiciye doğal bir alternatif daha sunuyor.

Füzyon mutfağına özgü tasarımlar

Giannini Extra’nın Fusion serisi, Koleksiyon Ev’in sofra grubunda bir yenilik. Füzyon temasının özelliklerini taşıyan bu koleksiyon, dünyadaki değişik kültürleri, dünü ve bugünü birleştiren bir tasarım çizgisine sahip. Uzakdoğu’dan Batı’ya esintiler içerirken, farklı dönemlerin yaşam tarzlarını temsil eden renk ve formlardan ilham alınarak yaratılmış. Kahverengi, siyah ve beyazın saflığını taşıyan tasarımlar yalın çizgiler taşıyor. Tarabya’daki Koleksiyon Ev, haftaiçi saat 08 30 - 21 00, Cumartesi 09.30 -19 30, Pazar 10 30-21 30 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Erkek giyiminde indirim

Fransız erkek giyim markası Daniel Hechter, takım elbise, gömlek, kemer ve ayakkabılarda yüzde 30, diğer ürünlerde yüzde 50 indirim uyguluyor. Kredi kartı sahiplerine taksit imkanının yanında, nakit ya da tek ödemeyle yapılan alışverişlerde %5 indirim imkanı var. Takım elbiseler 200 - 460 YTL arasında.

Ayaklara kalıcı French manikür

Tırnakbar, açık ayakkabıların giyildiği yaz sezonunda kalıcı French ve kalıcı cilalama uygulaması yapıyor. Jel teknoloji ürünleriyle tırnak üzerine 45 dakikada yapılan çalışmadan sonra ayak tırnakları kalıcı olarak arzuya göre French’li ya da cilalı (uçuk pembe ve rakı beyazı tonlarında) hazırlanıyor. 1,5-2 ay süreyle bozulmadan kullanabiliyorsunuz. Fiyatı 100 YTL. Tırnakbar Bağdat Caddesi, Caddebostan’da bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!