Contemporary 8 yaşında

Güncelleme Tarihi:

Contemporary 8 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2013 01:15

Türkiye’nin en kapsamlı uluslararası çağdaş sanat fuarı Contemporary Istanbul, önceki gün açıldı. Fuar, 8’inci yılında 748 sanatçı, 3 bin eser ve 22 ülkeden 95 çağdaş sanat galerisini bir araya getiriyor.

Haberin Devamı

Contemporary Istanbul, muhteşem bir açılışla sanatseverlerle buluştu. Ulusal ve uluslararası galeriler, sanatçılar, koleksiyonerler, küratörler, sanat eleştirmenleri, sanatseverler ve basın mensupları, önceki akşam Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ile İstanbul Kongre Merkezi’ne akın etti. İlk gününde 9 bin ziyaretçinin gezdiği fuar, sanat ve cemiyet dünyasından ünlü isimleri de buluşturdu.
CI Dialogues kapsamında Hermann Nitsch’in yaptığı açılış konuşmasıyla başlayan organizasyonun ardından Martı İstanbul Hotel Teras Bar’da da bir parti verildi.

70 binden fazla ziyaretçi hedefleyen dev organizasyonda sergilenecek işlerin toplam değeri 180 milyon lirayı buluyor.

Sanatseverler bir arada

Art ON İstanbul, üçüncü kez katıldığı Contemporary Istanbul’un 107 numaralı standında, temsil ettiği sanatçıları ve işleriyle birlikte yerini aldı. İstanbul cemiyet hayatının ünlü isimlerinin büyük ilgi gösterdiği standda önceki gün galerinin kurucuları Oktay ve Nil Duran’ın ev sahipliğinde bir kokteyl düzenlendi. Kokteyle katılanlar arasında Aylin-Özcan Tahincioğlu, Nil Karaibrahimgil, Leyla Alaton, Begüm Şen, Seval Sürmen, Hacı ve Arzu Sabancı, Tansa Mermerci, Kenan Doğulu, Nuri Çolakoğlu, Levent Özçelik, Erol Evgin, Can Has, Turgay Artam, Yasemin Canaydın, Esra Üstünkaya, Önder Öztarhan ve Sarp Evliyagil de vardı.

Haberin Devamı

Ana sponsor yine Akbank

Contemporary Istanbul 2013 Çağdaş Sanat Fuarı, bu yıl da Akbank Private Banking ana sponsorluğunda kapılarını açtı. Akbank Private Banking VIP Lounge’un açılış kokteyli ise Akbank Private Banking’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Saltık Galatalı ev sahipliğinde yapıldı. Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer’in de katıldığı kokteyl, Tansa Mermerci, Leyla Alaton, Osman Çarmıklı, Jülide Berkman, Binnur Cerrahoğlu, Çiğdem Hitay, Zeynep German gibi pek çok ünlü ismi buluşturdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!