Condoleezza Rice, Osmanlı Sultanı oldu

Güncelleme Tarihi:

Condoleezza Rice, Osmanlı Sultanı oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2006 00:00

İstanbul Kadın Ressamlar Derneği’nin geleneksel sergisi pazartesi günü İstiklal Caddesi’ndeki Mali Müşavirler Binası’nda başlıyor. Serginin konusu, "Sultanlar ve Minyatürler Şehri İstanbul." Sergide 100’ün üzerinde eser sergilenecek. Enteresan tablolardan ikisi, kuşkusuz ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ı ve Mona Lisa’yı Osmanlı Sultanı olarak gösterenler.

Pazartesi günü saat 18.00’deki açılışa Türkan Şoray da katılacak. Şoray’a ayrıca, dernek başkanı Nil Sarp tarafından yapılan ve kendisini Osmanlı Sultanı olarak gösteren tablo hediye edilecek.

İstanbul Kadın Ressamlar Derneği, Türkiye’nin AB’ye girme sürecinde Türk kadın ressamları desteklemek için ilk kadın ressamımız ve İnas Sanayi-i Nefise’nin (Kız Resim Okulu) kurucusu olan Mihri Müşfik Hanım’ın anısına kuruldu. 1865’te doğan Mihri Müşfik Hanım’ın trajik hayatı, 1950 senesinde New York’ta bir kimsesizler evinde sona ermiş ve kimsesizler mezarlığına gömülmüştü. Dernek, bir yandan Mihri Müşfik Hanım’ın naaşının Türkiye’ye getirilmesi için çalışıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!