Çok acayip işler

Güncelleme Tarihi:

Çok acayip işler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2012 00:00

Heyecanla takip ediyorum her yıl. O kadar enteresan işler yapılıyor ki...

Haberin Devamı

Üstelik hem yurtiçinden hem de yurtdışından örnekleri görme şansınız yakalıyoruz.
Galata Perform’un, 2005’ten beri sürdürdüğü ‘Görünürlük Projesi’nden bahsediyorum.
Bugün saat 13.00’te ‘Zamanın Pası’yla başlıyor gösteriler. Üstelik, eskiden bir ya da iki güne sığdırılan program bu kez tam dört gün gerçekleştirilecek. Bugünden itibaren her cumartesi yapılacak.
Geçen senelerde ortalama bin seyircisi oluyordu Görünürlük Projesi’nin, bu yıl herhalde sayıyı ikiye katlarlar.
Ve Şule Ateş’in sanat yönetmenliğinde yine çok acayip işler seçilmiş...
Söylemleri de bu işleri destekliyor ‘Kamusal alanda sanat, katılımcı sanat’.
Lafı fazla uzatmak istemiyorum çünkü dediğim gibi, işler şahane!
Buyrun bugünküler arasından siz seçin...
Levent’ten Galata’ya yürüyecek Aydın Teker 2012 yazında, kendi yüzünün maskesi eşliğinde, Amerika’da yaptığı uzun yolculuğunu fotoğraf, video ve günlük olarak belgeledi. Sanatçı bugün de Levent’teki evinden yola çıkıp Galata’ya, Şahkapısı Sok. 10 numaralı binaya kadar yürüyecek. Kendisine Taksim Metro çıkışında, saat 13.00’ten itibaren eşlik edilebilir.
Başlangıç noktası gişede belli olacak Altıdan Sonra Tiyatro’nun Alman tiyatro topluluğu Lokstoff! ile birlikte TANDEM kapsamında gerçekleştirdiği ortak yapımın İstanbul ayağı ‘Yokuş Aşağı Emanetler’, Kumbaracı Yokuşu’nda başlayıp, yokuş aşağı yol alıp Kumbaracı50 sahnesinde sona eriyor. Oyunun başlangıç noktasını gişeden öğrenebilirsiniz. Şimdilik saati belli; 14.00. (212) 243 50 51.
Sirk gösterisi gibi Performans Caravansarai, Cherbourg Şemsiyeleri filminden etkilenen bir kadın ve iki kızının sirk gösterisiyle başlayacak. İpek bir ip, ayak jonglörlüğü, statik trapez ve dansın kullanıldığı ‘Bebekevine Hoşgeldiniz’ isimli bu 30 dakikalık bölüm, Anne’ın, trapezci Sevinç Gürmen ve Kate Beckel’la birlikte üzerinde çalışmakta olduğu yeni gösterisinden bir ‘parça’. Saat 15.15’te. Adres: Bankalar Cad. Banka Sok. No:3 Tan Han Karaköy.
Mitlerden hikâyeler Aslı Bostancı, SALT Galata işbirliğiyle gerçekleştirilen performansında, kolektif bilincimizde yer etmiş popüler mitlerden ya da daha az bilinen yerel mitlerden yola çıkarak yazdığı ve bestelediği şarkıların hikâyelerinden; öte dünya karakterlerinin rol aldığı bir performans kurguluyor. Saat 17.00’de başlayacak performansın mekânı SALT Galata.
Canlı sokak edebiyatına tanıklık edin Dingo’nun Ahırı Kumpanyası’nın yeni oyunu ‘Çıkmaz Sokak’, Galata sokaklarının kaotik, trajik, yer yer komik ve gerçeküstü ama tamamen İstanbul’u anlatan hikâyelerinden oluşuyor. Oyunu bir çıkmaz sokakta sahneleyecekler. Saat 18.30’da, Kölemen Çıkmazı’nda. Adres: Serdar-ı Ekrem Cad. Hoca Ali Sok. Kölemen Çıkmazı Galata.

Haberin Devamı

DÜNYADA NELER OLUYOR

PARİS

Haberin Devamı

O bir dünya vatandaşı

Kendini ‘dünya vatandaşı’ olarak tanımlayan cazcı Melody Gardot konseri 5-7 Kasım’da Olypia Hall’da. www.olympiahall.com

LONDRA

İkon posterin devam serisi

2008 yılında Barack Obama’nın poster resmiyle dikkatleri çeken sanatçı Shepard Fairey’in sergisi ‘Old Truman Brewery’de. www.trumanbrewery.com

NEW YORK

Bu kez kaçırmayın

New York’ta şu sıralar herkes 12 Kasım’daki Madonna konserini bekliyor. İstanbul’dakini kaçırdıysanız mutlaka gidin. Konser, Madison Square Garden’da. www.thegarden.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!