Çocukların yeni fenomeni

Güncelleme Tarihi:

Çocukların yeni fenomeni
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2009 00:00

Çocukların yeni kahramanı Ben 10. Dedesi ve kuzeni ile her bölüm başka bir maceraya atılan 10 yaşında sıradan bir çocuk. Onu kahramana dönüştüren ise kolundaki saat. 4-9 yaş arası erkek çocuklarına hitap eden çizgi diziyi kızlar da izliyor. Lisanslı ürünleri, özellikle de saati yüzlerce satıyor. Dizinin oynadığı kanallar iyi reyting alıyor.

ABD’nin en popüler çizgi dizilerinden biri olan Ben 10 (Ben Ten olarak okunuyor); Duncan Rouleau, Joe Casey, Joe Kelly ve Steven Seagle’den oluşan “Man of Action” isimli grup tarafından hayata geçirildi. Yapımcılığını Cartoon Network Stüdyoları’nın üstlendiği çizgi dizinin ilk bölümü 27 Aralık 2005’te ABD’de gösterildi. O kadar ilgi gördü ki, bir sene sonra İngiltere televizyonlarında yayınlanmaya başladı. Kısa sürede fenomen haline geldi. Aldığı yüksek reytingler sayesinde dizi Avrupa, Ortadoğu ve Afrika ülkelerine de yayıldı. Bir sene önce Türkiye’de gösterilmeye başlandı. Diziye olan hayranlık bir anda tüm çocukları etkisi altına aldı.

Peki bu kadar ilgi gören Ben 10, ne anlatıyor? Dizi, 10 yaşındaki Ben Tennyson isimli ana karakterin başından geçenleri konu ediyor:
Kuzeni Gwen ve dedesi Maxwell ile yaz kampı yolculuğuna çıkan Ben, yolda bir yaratık kapsülü bulur. İçinden esrarengiz, Omnitrix isimli bir cihaz çıkar. Saate benzeyen bu cihaz, Ben Tennyson’un bileğine kalıcı şekilde yerleşir ve ona her biri ayrı bir güce sahip olan yaratıklara dönüşme yeteneği verir. Ben, kendine has yeni yeteneğiyle, hem uzaylı hem de dünyalı canavarlara karşı savaş açar.

FENOMEN OLMASINA BİZ BİLE ŞAŞIRDIK

Ben 10, gerçekle hayali bir araya getirmesiyle diğer çizgi dizilerden ayrılıyor. Çocuklardan bazıları Ben’in gerçek hayatıyla ilgileniyor olabilir. Fakat diğer taraftan Ben’in başkalaşabilirliğini seven çocuklar onunla hayallerine kavuşuyor. Ben 10 markasının potansiyeline her zaman inandık ancak televizyon şovundan önce lisans programıyla, özellikle oyuncakta yakaladığı büyük ticari başarı ve ardından televizyon gösterisiyle fenomen haline gelmesi bizi şaşırttı.

EN ÇOK İLGİ SAATE

Çocuklar en çok ilgiyi Omnitrix isimli saate gösteriyor. Bu saat, evrene barış gelmesi ve insanların diğer türlerin nasıl yaşadığını anlaması için yaratılmış. Ama tabii her zamanki gibi kötülerin amacı farklı. Saati bir uzaylı ordusu yaratıp evreni ele geçirmeye yarayacak bir silah olarak görüyorlar. Ben ise saat sayesinde seçtiği yaratığa dönüşüyor ve kötülerle savaşıyor.

YENİ STAR BAKUGAN

Bakugan, Ben 10’in yaratıcılarının son numarası. Yakında Türkiye’de de izlenebilecek olan çizgi dizi, 6-11 yaş arasındaki erkek çocuklarına hitap ediyor. Hikaye, gökyüzünden düşen metal kartları bulmuş olan bir arkadaş grubuna odaklanıyor. Kendilerini Bakugan Battle Brawlers olarak adlandıran bu grup; Dan, Shun, Runo, Marucho, Julie, Alice, ve sonra katılan Masquerade ve Joe’dan oluşuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!