Çocukların trafik konulu rap şarkıları yarışıyor

Güncelleme Tarihi:

Çocukların trafik konulu rap şarkıları yarışıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2006 00:00

Doğuş Çocuk Trafik Kulübü’nün "Trafik Hayattır" sloganıyla yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi kapsamında geçen yıl başlayan trafik konulu rap yarışması Trafi Rap’in bu seneki finali bu akşam Maslak Venue’de yapılacak. Çocukların trafikte gördükleri yanlışları şarkı sözleriyle ifade etmelerini amaçlayan yarışmanın elemelerine, 3 bin 300 okul katıldı.

Bu gece ise finale kalan 10 okul birbirleriyle kıyasıya yarışacak. Yarışma öncesi okullara giderek öğrencilere destek olan manken Tülin Şahin ve Dj Funky C de yarışmada bulunacaklar.

Doğuş Çocuk Trafik Kulübü’nün "Trafik Hayattır" sloganıyla başlattığı "Trafik Temalı Rap" yarışmasının finaline 3 bin 300 okul arasından İstanbul’dan yedi, Ankara’dan iki ve İzmir’den bir okul olmak üzere 10 okul kaldı. Ön elemleri Sony BMG Müzik’ten Selim Serezli, EMI Müzik’ten Nalan Demirci ve Hammer Müzik’ten Haluk Ataklı yaptı.

Finale kalan okulların şarkılarının müzikal altyapılarını, DJ Funky C hazırladı. Birinci, bu gece Maslak Venue’de birçok ünlü ismin jürisinde olduğu yarışma ile belirlenecek. Ekranlardan tanıdığımız Yunus Günçe, müzik yazarı Ebru Çapa, Sony BMG Müzik’ten Selim Serezli, EMI Müzik’ten Nalan Demirci, Hammer Müzik’ten Haluk Ataklı, Doğuş Grubu Grup Pazarlama ve İletişim Yönetimi Bölüm Başkanı Semih Yalman, İstanbul Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Vekili Saadettin Gül ve Psikolog İdil Işık çocuklara puan verecek jüri üyelerinden bazıları.

ÜNLÜLERDEN DESTEK

Son yıllarda büyük ilgi gören rap müzik ile çocukların trafikle ilgili düşüncelerini rahatça iletmelerini amaçlayan Trafi Rap Fest 2006’ya DJ Funky C’nin yanı sıra, manken Tülin Şahin de destek veriyor. Final öncesi okulları ziyaret eden Tülin Şahin ve DJ Funky C, umduklarından çok daha iyi bir performansla karşılaştıklarını söylediler. Ünlü ikili, okul ziyaretlerinde çocuklara finale hazırlanırken nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda öğütler de verdi. Tülin Şahin, finalistlere heyecanlanmamalarını söylerken, Funky C de seslerini korumak için ne yapmaları gerektiğini anlattı.

Yarışmada iki ve üç kişilik gruplardan oluşan 10 okul, trafik temalı şarkılarını söyleyecek. Gecede Kanal D’nin yarışma programı "Dans Eder misin?"in dansçıları da birer gösteri yapacaklar.

Yarışmadan sonra ise Hüptrik tarafından düzenlenen half pipe kaykay, bisiklet gösterileri, şişme tırmanma piramidi ve grafiti atölyesi gibi aktiviteler var.

İŞTE BU GECEKİ FİNALİSTLER

İsabey İlköğretim Okulu

İzzet Latif İlköğretim Okulu

Ankara Kurtuluş İlköğretim Okulu

Halkalı Doğa İlköğretim Okulu

Lions İlköğretim Okulu

Halil Türkan İlköğretim Okulu

Pınarkule İlköğretim Okulu

Gazikent İlköğretim Okulu

Eyüboğlu Çamlıca İlköğretim Okulu

Gültepe İlköğretim Okulu
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!