Çocuklara, kadınlara, erkeklere, herkese göre bir F1 ürünü var

Güncelleme Tarihi:

Çocuklara, kadınlara, erkeklere, herkese göre bir F1 ürünü var
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2006 00:00

Dünyanın en çok seyredilen spor olaylarından biri olan Formula 1’in öyle tutkunları var ki, yarışları seyretmekle yetinmiyor, F 1’i hatırlatan özel eşyaları olsun istiyorlar. Yarışlara katılan her takımın logosunu taşıyan oyuncaklar, giysiler ve aksesuvarlar büyük ilgi görüyor.

Geçen yıl İstanbul Grand Prix’si başladığında, bu ürünler de Türkiye’ye geldi, Türk üreticiler de Formula 1 için ürünler hazırlamaya başladı. Bu yıl Türk üreticiler daha da arttı. Geçen yıl Acer’in hazırladığı Ferrari dizüstü bilgisayarı bu yıl da satılıyor. Petrol Ofisi de benzinliklerin bazılarında satılmak üzere bir giysi koleksiyonu üretti.

FERRARİ LOGOLU DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR

Acer’in Formula 1’in en ünlü takımlarından Ferrari ile yaptığı anlaşma sonucu ürettiği dizüstü bilgisayarlar, kapağında Ferrari logosunu taşıyor. Acer Ferrari 4005 Wlmi dizüstü bilgisayarı, 15 inçlik bir ekrana, Dvd- super optik ve 1 GB DDR333 belleğe sahip. Fiyatı 1959 dolar artı KDV. Yanında Formula 1 bileti ve özel çantasını da hediye olarak veriyorlar.

ÇOCUKLARA MİNİK OTOMOBİLLER

Oyuncak firması Toys’R’us, otomobil yarışlarına düşkün erkek çocukları için özenle çalışmış. Formula 1 araçlarının en ince ayrıntısına kadar kopyalandığı minyatür modellerin lastikleri bile araçların gerçek dokusuyla üretilmiş. Ferrari, Mc Laren, Williams gibi F1’in en önemli takımlarının modelleri var; hepsi de Toys’R’us mağazalarında satılıyor. Fiyatları 10-70 YTL arasında değişiyor.

SINIRLI SAYIDA ÜRETİLDİ

Formula 1’deki zorluklar, Seiko’nun Sportura Kinetic Chronograph adlı saatinin tasarımında ilham kaynağı oldu. Kadranında ve bilezikte Honda F1 yarış arabasının şasesinde de kullanılan karbon fiber kullanılmış. Safir kristal şeffaf arka kapak, saati çalıştıran motorun görülmesini sağlıyor. Bu detay da hız temasını destekliyor. Sınırlı sayıda üretilen bu saatler 9 bin 937 YTL. Aydın Saat’in bazı mağazalarında satılıyor.

RESMİ ZAMAN TUTUCUDAN SAAT

Formula 1 yarışlarından esinlenerek yapılan saatler arasında TAGHeuer’in bir özelliği var. Marka, yıllarca Formula 1’in resmi zaman tutuculuğunu üstlendi. TAGHeuer’in saniyenin binde birini ölçebilen Formula 1 modeli, çizilmez safir camdan yapılmış. 200 metre sualtı basıncına dayanıklı, çelik kasası var. 3 farklı modeli bulunuyor. Fiyatlar da ona göre: 10 bin 200- 18 bin YTL arasında değişiyor.

SCHUMACHER’İN KIYAFETLERİ

Formula 1 yarışlarının bir türlü sönmeyen yıldızı Michael Schumacher ve takımı Ferrari, ünlü spor markası Puma’nın ürünlerine ilham kaynağı oluyor. Puma’nın hazırladığı Ferrari ve Michael Shumacher özel koleksiyonu, giysilerinde fazla sayıda arma ve logo sevmeyenler için. Yarış öncesi hazırlık giysilerinden ve yarış sonundaki kutlama kıyafetlerinden esinlenerek üretilmiş. Bu koleksiyonda ayakkabı, çanta, eşofman, mont ve kemer var. Hem erkekler hem kadınlar için hazırlanan giysiler tüm Puma mağazalarında satılıyor. Fiyatlar 58-218 YTL arasında değişiyor.

ARZU KAPROL’ÜN TİŞÖRT VE GÖMLEKLERİ

Formula 1 Türkiye Grand Prix’si resmi sponsoru Petrol Ofisi, bu yıl yarış dolayısıyla ünlü modacı Arzu Kaprol’e özel bir koleksiyon ısmarladı. 16 parçadan oluşan Formula 1 gömlek ve tişört koleksiyonu, nanoteknolojik kumaşlardan üretildi. Yani su geçirmiyor, yanmıyor ve leke tutmuyor. Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix koleksiyonunu İstanbul Park ve bazı Petrol Ofisi bayilerinde bulabilirsiniz. Fiyatlar 25-45 YTL arasında.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!