Çocuklar ve aileler için balık lokantası açtı

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar ve aileler için balık lokantası açtı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2006 00:00

Milli voleybolcu Hakan Kayhan, Kadıköy Çarşısı’nda Rum bir aileye ait 115 yıllık tarihi evi balık lokantası haline getirdi. Esnaf lokantası gibi çalışan içkisiz Dicle Balıkçısı’nın mönüsünde çorbasından ızgarasına, pizzasından makarnasına onlarca çeşit balık yemeği var.

Hakan Kayhan 41 yaşında, 150 kez milli formayı giymiş 30 yıllık bir voleybolcu. Şimdilerde sporu voleybol antrenörü olarak sürdürüyor. Kadıköy Çarşısı içinde sporculuğunun yanı sıra balıkçı olarak da tanınıyor. Çarşının tanınmış balıkçı dükkanlarından Dicle Balıkçısı Kayhan’ın aile işletmesi, yani aileden balıkçı.

Hakan Kayhan geçtiğimiz günlerde Kadıköy Çarşısı içine Dicle Balıkevi adı altında yeni bir balık lokantası daha açtı. Popüler balık restoranlarının aksine, sabah erken saatlerde açılan, içki servisi yapılmayan ve fiyatlarıyla esnaf lokantalarını andıran Dicle Balıkevi, Kadıköy’ün popüler mekanlarından biri oldu.

Çünkü Kayhan, "Bu lokantayı çocuklar için açtım" diyor. "Çocuklu ailelerin balık restoranlarına gitme şansları pek yok. Bu sıkıntıyı ailemle çok yaşadım. Çünkü genellikle balık restoranları içkili işletmeler ve içerisi sigara dumanı dolu.
/images/100/0x0/55ea699ff018fbb8f87e3da8
Bu nedenle, içkisiz bir balık lokantası yaptım. 130 kişilik lokantamız, güne balık çorbasıyla başlamak isteyenler için 08.30’da açılıyor. Gece 22.00’de kapatıyoruz."

Üç katlı restoranda sigara dumanının ve balık kokusunun hissedilmemesi için sadece havalandırma sistemine 60 bin YTL harcamış Hakan Kayhan.

NE KAÇA?

Balık lokantasında müşterilere sunulan bazı yemeklerin fiyatları şöyle:

Kırlangıç Çorbası, Deniz Mahsulleri Çorbası 3 YTL. Deniz Börülcesi 3 YTL, Hamsi Salamura, Midye Dolma 4 YTL. Levrek, Uskumru Balığı, Balıklı Mercimek Köftesi 5 YTL. Tarama 6 YTL, Balık Kokoreç Tereyağlı Karides 8 YTL, Kalamar Izgara 7 YTL, Midye Tava 4 YTL, Lakerda 8 YTL, Salatalar 3 YTL, Palamut, Hamsi, İstavrit Tava 8 YTL, Dil, Tekir Tava 12, Barbunya Tava 16 YTL, Çinekop, Levrek 8 YTL, Dil, Akya, Kılıç Şiş 12 YTL, Balık Güveçleri 10-12 YTL, Balık Kavurmalar 10-12 YTL, Buğulama Balıklar 10-15 YTL, Kiremitte Balıklar 8-12 YTL.

Hakan Kayhan, Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe, Arçelik, Netaş ve Eczacıbaşı gibi takımlarında voleybol oynadıktan sonra 1997 yılında spora antrenör olarak devam etme kararı almış. Beşiktaş, Güneş Sigorta, Numune kız voleybol takımları, Marmaris Belediyesi derken şimdi de Kadıköy Belediyesi Voleybol şubesi sorumlusu olarak çalışıyor. Ayrıca Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü’nde öğretim görevlisi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!