Çocuk istiyorum evlen benimle

Güncelleme Tarihi:

Çocuk istiyorum evlen benimle
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2010 01:00

Dört aylık oğlu Aksel’le Hamile dergisi için objektif karşısına geçen Goncagül Sunar, söyleşi sırasında eşine nasıl ültimatom tadında bir evlenme teklifinde bulunduğunu da anlattı: “Dolu dolu 40 yaşındayım. Dolayısıyla eşimle tanıştım ve flört döneminde ‘Söyleyeyim ben çocuk istiyorum, aile kurmak istiyorum ona göre, evlen benimle. Benim planlarım budur’ dedim.”

Haberin Devamı

GONCAGÜL SUNAR VE BEBEĞİ AKSEL (FOTO-GALERİ)

Nasıl gidiyor annelik?      

- Annelik çok yorucu ama insana kendini bir o kadar da iyi hissettiriyor. Yani anne olunca yorgun ama daha mutlu biri haline geliyorsun.

Nasıl geçiyor bebekle bir gününüz?

- Hiç oturmuyorum... Oğlumun gün içinde 20 dakikalık uykuları var, o 20 dakikalık uykular sırasında çamaşır yıka, bulaşık makinesine bulaşıkları yerleştir, evi toparla, günlük ev işleriyle uğraş durumundayım. Tam kendime bir kahve koyup içeceğim sırada ağlamaya başlıyor. Dört aydır sıcak kahve içemedim.

Yardımcınız var mı? 

- Yok. Bebeğime kendim bakmak istediğim için bir süre daha olmayacak. Zaten annem bütün yaz en büyük yardımcımdı.

Ne zaman bir bakıcı ya da yardımcınız olacak?

- Ben çalışmaya başladığım zaman...

Evde davul ve gitar görüyorum. Müzikle iç içe bir ailesiniz sanırım...

- Eşim ses mühendisi. Müzik okumuş, müzikle iç içe biri. O amatör olarak davul çalıyor, ben de gitar çalıp kendi şarkılarımı yapıyorum.

ALBÜM YAPACAKKEN HAMİLE KALDIM
 
Siz profesyonelce yapıyorsunuz bu işi yani...

- Evet, bir yıl kadar önce bir şirketle anlaşmıştık hatta... Biz o dönem bir sene albüme yoğunlaşır, albümden sonra çocuk yaparız diye düşünüyorduk. Tam albüm için anlaşma imzaladık, ben hamile kaldım. Dolayısıyla planlar değişti.

Albüm olayını ileride gerçekleştireceksiniz ama değil mi?

- Evet, enerjim yerinde olursa (ki olacak gibi görünüyor çünkü çocuk insana hayat enerjisi veriyor), ikinci çocuğum da albüm olacak. Çok uzun süredir düşünüyorum, bu albümü yapacağım kesinlikle, kafaya koydum.

Eşinizle nasıl tanıştınız?

- Klasik bir hikaye... Bir barda, arkadaş ortamında tanıştık. İki sene sonra evlendik. Üç yıldır da evliyiz.

Planlı bir hamilelik miydi sizinki?

- Benim kafamda yakın tarihte anne olma isteği vardı çünkü yaşım 40... Dolayısıyla eşimle tanıştım ve flört döneminde “Söyleyeyim ben çocuk istiyorum, aile kurmak istiyorum ona göre, evlen benimle. Benim planlarım budur” dedim. Evlendik ve çocuk oldu.

HABERİ ALINCA PANİĞE KAPILDIM

40 yaşında hamile kalmak size bir korku yaşattı mı?

- Ben o sırada albüm için demo dolduruyordum. Bu demoyu hazırlarken boğazımda bir sorun çıktı. Doktora gittik, bir dolu ilaç almaya başladım, çok da ağır ilaçlardı. ışte o ara hamile olduğumu öğrendim. Öğrendiğim zaman paniğe kapıldım, ağlamaya başladım. Neyse ki bebeğimde bir problem olmadığını öğrendim. Sonra yaşım gereği down sendromu riskinin daha yüksek olduğunu söylediler. O yüzden ikili ve üçlü tarama testlerinden, amniyosentezden bahsedildi. Testlerde değerlerim normal çıktı. Doktor “Değerler normal ama hiçbir şeyin yüzde 100 garantisi yok” dedi. Ben de “Hayat öyle zaten, hiçbir şeyin yüzde 100 garantisi yok” diye karşılık verdim.

Yaptırdınız mı aminosentezi?

- İç sesimi dinleyip yaptırmadım. Bir de ultrasonda problem görmediler, ense kalınlığı normal çıktı, gerek yok diye düşündüm.

O süreçten doğuma kadar hiçbir tedirginlik yaşadınız mı?

- Ya bir şey olursa korkusu oldu ama sonra hep içimden bir ses “Her şey yolunda gidiyor” dedi. Bir de ben 40’ımdayım ama o kadar genç hissediyorum ki kendimi... Bu öyle orta yaş hamileliği gibi değildi, gayet genç çünkü vücudum.

İKİNCİ ÇOCUĞU DÜŞÜNMÜYORUZ

Aksel ve babası arasında ki bağ nasıl?


- İletişimleri çok iyi, acayip bir bağ kuruldu aralarında. Yani baba-oğul ilişkisinin çok iyi olacağını düşünüyorum.

Aksel’e kardeş düşünüyor musunuz?

- Yok, düşünmüyoruz. Zaten kız kardeşimin bebeği olacak, kuzenler kardeş gibi büyüyecek.

Evinizde iki tane kediniz var. Normalde anneler hamile kaldıkları an evdeki hayvanları uzaklaştırmayı tercih ediyorlar. Sizde böyle bir sıkıntı oluşmadı mı?

- Hayır. Ben çok kızıyorum hayvanlarını evden gönderenlere, çünkü hayvanların da çocuğun gibi oluyor. Tedirginsen bir arkadaşına gönderirsin, sonra tekrar geri alırsın ya da evde yeni bir düzen kurarsın. Yani kesip atmadan bir yöntem bulunur.

Aksen adını koyma nedeniniz ne?

- Eşim Musevi olduğu için hem onlara hem de bana uygun yani Türkçe ye de uygun bir isim.

Haberin Devamı

HAMİLELİKTE  DİYABET OLDUM

Hamileliğiniz süresince beslenmenize dikkat ettiniz mi?


- Sebze meyvemi, balığımı yedim ama en çok et tükettim. Her hafta sonu döner yiyordum. Fakat tatlının ucunu kaçırınca diyabet oldum. Altıncı ayda biraz kilom yüksekti, hemen diyet verdi doktor. Tatlı olarak günde sadece bir yeşil elma kemirmek zorunda kaldım. Bu arada içtiklerime de çok dikkat ettim.

Neler içtiniz?

- Zararlı olduğunu bildiğim halde kolayı canım çok çekiyordu ama kendimi tuttum. Su ve ayran içtim bol bol.

Seviyor musunuz su içmeyi?

- Çok... şekerim yükseldikçe daha fazla su içiyordum, su şişesi elimden düşmüyordu. şekerim normale döndüğünde de su içmeye devam ettim. Ama şu an daha normalim, hamilelikte resmen galon galon içiyordum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!