Çivici’nin çekici 2 milyar...

Güncelleme Tarihi:

Çivici’nin çekici 2 milyar...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2005 18:14

Yok mu artıran? ‘Çivici’ lakabıyla maruf meşhuuuur katil S.A.nın, yaşlı köylülerinin kafasına mıh çaktığı çekiç, saaaadece 2 milyar... Yok mu artıran? 2,5 veren oldu. 3 diyor bağyan... Beyler, hanımlar, ‘Çivici’ bu kanlı çekiçle en az 5 kişiyi kafalarına ve gözlerine çivi çakarak öldürdü. Değeri 3 milyarı fersah fersah aşar. Evet, 5 milyar dendi...

Böyle bir açık artırmayı tahayyül edebilir misiniz?

Edin, çünkü çok yakında televizyonlarda, internet sitelerinde izleyeceksiniz.

Amerika’da ‘in’ olur da, bizim ‘Beykoz’da hıyar çıksa, bir avuç tuz alıp koşan’ millet, geri kalır mı!

*

Amerika’da şimdi ‘seri cinayet işleyen katillere ait özel eşyalar’ kapış kapış satılıyormuş.

AFP’nin haberiydi.

Mesela Charles Manson gibi bir sapık katile ait bir ‘elyazısı mektup’ 300 dolara açık artırmaya çıkarılmış şu günlerde. Manson, 1969’da, yönetmen Roman Polansky’nin hamile karısı, oyuncu Sharon Tate ve 4 arkadaşını, yandaşlarıyla birlikte işkence ederek öldüren ‘guru’ hani...

Amerikalılar’ın bu yeni sapıklığı, bir Federal hâkimin, Ted Kaczynski’ye ait özel eşyaların satışa çıkarılmasına izin vermesiyle gün ışığına çıkmış. Bu manyağı da ‘Unabomber’ adıyla hatırlayacaksınız. 18 senede, postayla 16 bombalı paket gönderip, 3 kişiyi öldüren, 23 kişiyi de yaralayan ruh hastası katil.

Unabomber’ın takma dişi, bir yazı makinesi ve okuduğu bir kitap, (ilginçtir, ‘Fareler ve İnsanlar’) açık artırmayla satılacak. Satış geliri, ömür boyu hapse mahkum olan ve tazminat ödeyecek imkânı olmayan katilin kurbanları arasında pay edilecek.

Ama daha sonra, bu ‘kıymetli parçaları’ koleksiyoncuların kapışması bekleniyor. ‘Seri cinayet işleyen psikopat katillere ait her türlü eşyaya’ büyük paralar veren, en az bunlar kadar sapık koleksiyoncular...

İnternette, Tod Bohannon adlı bir koleksiyoncunun yönettiği, ‘murderauction.com’ sitesinde 800 kadar ‘kıymetli parça’ satılıyormuş mesela. Kurbanların ailelerinin hukuki mücadelesine rağmen, daha böyle 5-6 site varmış.

Son günlerde satılan en ‘kıymetli parça’, mesela, John Gacy’nin bir tablosuymuş. 70’li yıllarda Chicago’da 33 erkeği ırzına geçip katleden sapığın bir tablosu, 10 bin dolara alıcı bulmuş.

Charles Mason da bu korkunç koleksiyoncuların sevdiği bir katilmiş. Karakalem bir çiziktirmesi bile 800 dolara satılmış ‘supernaught.com’ sitesinde.

Bu çeşit ‘sapıklıkların ve sapkınlıkların’ önüne geçmek için, Mason’ın yattığı Kaliforniya dahil, 4 eyalette özel kanun çıkarılmış, ‘katillerin şöhretinden yararlanmasını engelleyen’ kanunlar.

Bir uzman, ‘iyi bir insan olarak’ isyan ediyor:

- Katillerin, işledikleri cinayet sayesinde edindikleri şöhreti paraya çevirmeleri... Kurbanların aileleri için bundan daha korkunç bir şey olabilir mi?

Ama sonra, ‘iyi bir Amerikalı’ olarak ekliyor:

- Girişimciliğin hür olduğu bir ülkede böyle şeyler kaçınılmaz!

Bu arada koleksiyoncu Tod Bohannon da bir tüyo veriyor meraklısına:

- Evinin bodrumuna kapatıp işkence ettiği, ırzına geçtiği 5 kadından ikisini öldüren sapık katil Gary Heidnik vardı ya, idam edildi hani; tek bir mektubu bile çıkmadı piyasaya. Bir eşyası ele geçerse, çok iyi para eder...

*

Bizde de, dediğim gibi Denizlili ‘Çivici’ katilin alet edevatına; naylon iple boğduğu beş kişinin cesedini kolilere koyup İstanbul’un muhtelif semtlerine terk eden ‘
Kolici’ katilin koli bandına; 15 çocuğun ırzına geçen veya geçmeye teşebbüs eden ‘Ümraniye sapığı’nın suç aletine milyarlar ödeyecek manyak çıkmazsa, ben de bizim sapıkları tanımıyorum!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!