Çiğköfteyi corner’da yiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Çiğköfteyi corner’da yiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2007 00:00

Corner dükkan anlayışı çiğköfteye de yerleşti. Eskiden büyük kebapçıların yemek öncesi iştah açıcı olarak verdiği çiğköfte, artık başka bir ürüne dayanmadan tek başına dükkan açtıracak kadar satıyor. İstanbul başta olmak üzere büyük kentlerde, artık her köşebaşında bir çiğköfteciye rastlayabilirsiniz. Bu küçük dükkanların kimisi 48 şubeli fast food zincirine bile dönüştü.

Çiğköfte corner’larında en çok dürüm arası çiğköfte yeniyor. Ana öğün olarak değil atıştırmalık bir yiyecek olarak algılanıyor. Karnı acıkan açlığını bastırmak için kendini çiğköfteciye atıyor. 50 kuruşa yaprak arası köfte alıp

açlığınızı bastırabilirsiniz. Hemen tüm dükkanlar az acılı ve acılı seçenekleri sunuyor. Eskiden çiğköftenin etsizi makbul değildi, büyükşehirlerde çiğköfte diye bulgur yedirenlere kızılırdı. Ama gözümüzün önünde yapılan taze çiğköfteyi bulmak da kolay değil. Zamanla gerçek çiğköftenin yapılır yapılmaz yenmesi gerektiği, köftenin içindeki çiğ etin bekleyince bakteri ürettiği duyuldukça, çiğköfteciler etsiz çiğköfteyi gururla sunmaya başladılar. Kimi köftenin içine pişmiş et koyma metodunu da kullanıyor. Artık yediğiniz şeye ne kadar "çiğ" köfte denir tartışılır ama çiğköfte zincirleri Türkiye dışına bile taşmaya başladı.

Meşhur Çiğ Köfteci Sırrı Usta

Tahta tezgahta başladı

Sırrı Gençalp’in İstanbul Kurtuluş’ta tahta bir tezgahta başlayan çiğköfteciliği, Kurtuluş’ta pasaj içi küçük bir dükkanla şirketleşmiş. Bugün Esenler’de iki, Mecidiyeköy ve Bursa’da birer, Çınarcık’ta da sezonluk dükkanla faaliyet gösteriyor. Adıyamanlı ustanın, Esenler’deki merkezde yaptığı çiğ köftede et bulunmuyor. Harcında bulgur, ceviz, baharat ve isot kullanıyor. Esenler’de porsiyon 7, dürüm 2 YTL iken Kurtuluş’ta porsiyon 8, dürüm 3 YTL. Kurtuluş Şubesi: (212) 230 79 09

Çiğköftem

Pişmiş et kullanılıyor

"Kent yaşamında yeni bir lezzet" ve "En tatlı acı" sloganlarını kullanan Çiğköftem’in sahibi Erdoğan Güner. Bahçelievler’deki merkezde yapılan çiğköfte, şirketin 13 şubesine günlük olarak dağılıyor. Dükkanlarda acılı ve az acılı seçenekleri var. Çiğköftem’in özelliği çiğköftenin içinde pişmiş et kullanması! Tuzlu suda parça halinde haşlanan etler, sonra özel sos ve 18 çeşit baharatla karıştırılıyor. Pişmiş et kokusu alınıp satışa hazırlanıyor. Çiğköftem, ürünlerine 24 saat garanti veriyor. Bir şubenin günde 100 kilo civarı satışı var. Normal porsiyonda 18 adet köfte var ve fiyatı 10 YTL. Büyük boy 15 , dürüm 4 YTL. www.cigkoftem.com

Elazığlı Çiğköfteci Ahmet Usta

Çiğ burgeri tattınız mı

Şirketin sahibi Ahmet Arslan, 1997 yılında ilk şubesini Avcılar Gümüşpala mahallesinde açmış. Firuzköy’de 1500 metrekarelik tesiste üretim yapan şirket 18 şubeli. İstanbul Kadıköy, Kısıklı, Bostancı, Etiler, Okmeydanı, Aksaray, Zeytinburnu, Florya, Ataköy gibi semtlerin yanı sıra, İzmit ve Çorlu’da da şubeleri var. Ahmet Usta, çiğ burger denilen yeni bir ürünle hamburger ekmeğinin içine kızartılmış çiğköfte koyuyor. Çiğköfteyi Ahmet Usta kendi tarzında yapıyor ve merkezden şubelere dağılıyor. Dürüm 3,5 , porsiyon çiğ köfte8 YTL. Bir pakette 12 köfte var. www.elaziglicigkofteci.com.tr

BulgurKing

Logosu Burger King’e benziyor

Komagane’nin eski ortaklarından olan Tarık Şenel’in sahibi olduğu BulgurKing, üç yıldır faaliyet gösteriyor. Burger King’i çağrıştıran logosuyla, çiğköfteyi etsiz yaptığını bağıra bağıra ilan ediyor. Ürünlerini Tarabya’da bir tesiste üretiyor. İlk açılan Şişli şubesi dışında Kurtuluş, Tarabya ve Kırklareli’nde de dükkanları var. Şişli şubesinin apartman girişinde daracık vitrini ve arkada biri iki masası var. Tarık Şenel, bu dükkanda cumartesi günleri 13 tepsi çiğ köfte sattıklarını söylüyor. Etsiz yapılan köftede bulgur, antepfıstığı, bademiçi, ceviz, nar pekmezi, karışık baharat ve isot kullanılıyor. BulgurKing’de dürüm 3, yarım porsiyon 5, porsiyon 10 YTL. Yaprak arası tek köfte ise 50 kuruş. www.bulgurking.com.tr

Komagene

Almanya’da üretim tesisi açacak

Kamil Kaya Sivrikaya (38), üç sene önce kurulan ve bugün 48 şubeye ulaşan Komagene’nin yönetim kurulu başkanı. Üç ortaklı şirket, şu sıralar Almanya’nın Duisburg şehrinde üretim tesisi kurmaya hazırlanıyormuş, İngiltere, Fransa Bulgaristan ve Suriye’den franchising usulü dükkan açma talepleri gelmiş. Etsiz çiğköfte vurgusunu en çok yapanlardan biri Komagene. Şişli’de bir büfede işe başlayan Komagene’nin bugün İstanbul’un Anadolu yakasında hemen tüm ilçelerde, Avrupa yakasında Ortaköy, Bakırköy, Bahçelievler, Fatih (4 şube), Eminönü, İkitelli’de, Karadeniz Ereğlisi, Kocaeli, Bursa, Afyon, Eskişehir, İzmir ve Ankara’da şubeleri var. 16 köftelik paket fiyatı 9, bir kişilik porsiyon 4.5, dürüm 2,5 YTL. www.komagene.com
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!