Çetinkaya da kurtaramadı Mudurnu Eskidji’ye düştü

Güncelleme Tarihi:

Çetinkaya da kurtaramadı Mudurnu Eskidji’ye düştü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2007 00:00

Ekonomik krizin ardından dört yıl kadar kapalı kalan, ancak iki yıl önce İlhan Çetinkaya’nın sahibi olduğu İlçem Piliç ve Besicilik tarafından satın alınarak tekrar hayata döndürülen Mudurnu Tavukçuluk, bir kez daha kapısına kilit vurdu. Çabaları sonuçsuz kalan Çetinkaya şirketi, Eskidji Müzayede evi aracılığıyla satıya çıkardı.

SUUDİ YATIRIMCI VAZGEÇTİ: Ekonomist Dergisi’nin haberine göre, İlhan Çetinkaya’nın yeniden yapılandırma operasyonları çerçevesinde yeni yönetim ve işletme anlayışı ile geçen yılın ortalarında faaliyete geçirilen Mudurnu, kuş gribi ve yaşanan haksız rekabet uygulamalarına dayanamadı. Satın alma sürecinde Suudi yatırımcı Al Watania Grubu ile varılan mutabakatın bir türlü ortaklığa dönüşmemesi de İlçem Piliç’in Mudurnu’da ümitlerini kıran son gelişme oldu.

İKİ YILDA 10 MİLYON YTL ZARAR: Bu aşamadan sonra Mudurnu’da işçiler, üreticiler ve tedarikçilere 5.5 milyon YTL tutarında bir borç ve 450 işsiz ortaya çıktı. Mudurnu Tavukçuluk’u yeniden üretime kazandırmak için iki yılda toplam 10 milyon YTL tutarında zarar ettiğini söyleyen İlhan Çetinkaya, işçilere ve tedarikçilere olan borcu yeniden yapılandırarak, bir ödeme takvimine bağlarken, Mudurnu Tavukçuluk’a ait tesisleri, markaları ve Mudurnu Restoranları’nı satışa çıkardı.

EN AZ 30 MİLYON DOLAR EDER: Bu satış sürecini ise Eskidji Müzayede Evi yürütecek. Çetinkaya, Mudurnu Tavukçuluk’a ait tüm taşınmaz ve markaların satış değerinin, teklif alma yöntemine göre belirleneceğini belirtti. Tesislerin satış rakamı hakkında ise Çetinkaya, "Araplarla ortaklığın gündeme geldiği dönemde yaptırdığımız tespite göre tesislerin değerinin 30 milyon doların üzerinde olduğu ortaya çıktı" şeklinde ipucu verdi.

Organik gıda ve traktörle yola devam edecek

OTOMOTİV dünyasının yakından tanıdığı İlhan Çetinkaya, Doğuş Grubu’nden emekli olduktan sonraki girişimlerinden Mudurnu Tavukçuluk’ta istediği hedefi tutturamasa da yeni yatırımlardan vazgeçmiş görünmüyor. İlçe Taşımacılık’taki çalışmalarını sürdüren Çetinkaya, ayrıca distribütörlüğünü üstlendiği Hintli otomotiv markası Mahindra’nın traktörlerini Türkiye’de üretmeye hazırlanıyor. Bunun için Gebze Şekerpınar’da 1 milyon 600 bin dolarlık bir yatırımla montaj tesisi kuran Çetinkaya, yılda 3 bin adet traktörün montajı hedefliyor. Ayrıca Nallıhan’daki 600 dönümlük çiftliğinde organik sebze üretimi gerçekleştiren Çetinkaya, ürettiği bu ürünleri, Metro ve Real Hipermarketleri’ne Farm and Forest markasıyla satıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!