Cennette kamp

Güncelleme Tarihi:

Cennette kamp
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

İnsanlar zayıflamak, güzelleşmek veya sağlıklarına kavuşmak için artık dünyanın en güzel kumsallarında kurulan güzellik merkezlerine gidiyorlar. Sağlık turizmi açısından dünya giderek küçülüyor. Jamaika da bu seçeneklerden biri.

Vogue yazarı Rebecca Johnson'a göre hayatta iki tür güzellik merkezi var: İnsanın kendisini iyi hissetmesini sağlayanlar ve kötü hissetmesini sağlayanlar. Eğer kendi yöntemlerinizle veya çeşitli diyetleri uygulayarak zayıflayamıyorsanız, forma giremiyorsanız veya sağlık sorunlarınızı halledemiyorsanız-örneğin hipertansiyonunuz olduğu için kilo vermeniz gerekiyorsa- güzellik merkezlerine başvurabilirsiniz. Artık Türkiye'de de böyle klinikler var. Beş yıldızlı otellerde veya başlı başına klinik olarak kurulanları. Bir hafta, iki hafta veya bir ay gidiyorsunuz, kendinizi teslim ediyorsunuz ve amacınıza ulaşmayı deniyorsunuz.

Johnson, sağlık merkezleri açısından giderek küçülen dünyada Jamaika'da yeni açılan Aveda kliniği kaleme almış. Jamaika'da kurulmuş olan klinik New York'lu Johnson tarafından pek beğenilmiş. Çünkü onun güzellik merkezlerini ikiye ayırmasının sebebi şu: İnsanın kendini berbat hissetmesini sağlayanlarda, sabahın altısında kalk borusu çalıyor. Sürüne sürüne para ödediğiniz için kalkıyorsunuz, uzun uzun bisiklete biniyorsunuz veya ağırlık çalışıyorsunuz, canınıza okunuyor. Sonra kahvaltıya çağırılıyorsunuz. Elbette, yulaf! Hem de şekersiz. Üstüne üstlük bu merkezlere gidenlerin çoğu, genç bir kadın için terkedilen kadınlar olduğu için krizlerine de şahit oluyorsunuz. Çünkü onlar bir haftada beş kilo kaybederek, kaçan gençliklerini yakalamaya calışıyorlar.

Güzellik kampları genellikle dünyanın ilginç bölgelerinde kuruluyor. Tıpkı Aveda gibi. Orada insanlara hem uluslararası hem de geleneksel Jamaika kahvaltısı veriliyormuş, kalori hesabı da yok. 12 villa için 100 kişi çalışıyor. Yüz, vücut bakımları, çeşitli yağlarla özel masajlar, su terapileri yapılıyor. Deniz tuzlarıyla yapılan masaj ve su terapileri çok meşhur. Vücuda tutulan tazyikli su ile vücut daha kolay biçimleniyor üstelik hayli eğlenceli. Bu terapiler ayrı ayrı alınabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!