Çelik’in Posh’u Kalamış’ın yıldızı

Güncelleme Tarihi:

Çelik’in Posh’u Kalamış’ın yıldızı
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2008 00:00

Hep kafamı kurcalar durur: Erkin Baba’nın Öyle Bir Geçer Zaman Ki şarkısını yorumlayan Çelik’le Dongi Dongi’yi yazan adam, aynı Çelik mi diye. Geçen hafta tanıştım, aynısıymış. Çelik Kalamış’ta Anadolu Yakası’nın şu sıralar en popüler mekanlarından Posh’u işletiyor. İşi de başından aşkın çünkü 3 katlı Posh’ta gündüz ayrı bir yoğunluk var, gece ayrı.

Sabah kahvaltıdan itibaren başlayan yemek trafiği, gece civardaki diğer mekanların kapanmasıyla bar eğlencesine dönüşüyor. Fakat ilginç olan yoğunluğa rağmen servis çok iyi oturmuş, aksama olmuyor. Zaten Çelik, DJ’in çaldığı şarkılardan, servis edilen yemeklere kadar her şeyi tek tek kendisi kontrol ediyor.

Hafta içi serviste hafta sonu sahnede

Mekan o kadar ferah ki, girdiğiniz andan itibaren sizi kendi atmosferine alıyor, dışarıyla bir alakanız kalmıyor. Giriş katı kafe-restoran kısmı. En üst kat özel parti ve davetler için kullanılıyor. Çelik ise cuma-cumartesileri orta katta çıkıyor.

Meyhaneci ortamı ısıtıyor

Yaş ortalaması 25-35. Localarda oturanlar da var çoğunluk ayakta stantlarda. Açılış Ebru Gündeş’le düet yaptıkları Sen Yoluna Ben Yoluma şarkısıyla. Sonraki ise benim en sevdiğim şarkısı: Meyhaneci Sarhoşum Bu Gece. Bu şarkıda ortalık ısınıyor. Kazaklar çıkarılıyor.

Kazaklar bellere, kollar havaya

3. şarkı Cici Kız başladığında artık ortama kadınlar matinesi havası hakim. Çıkarılan kazaklar bellere bağlanıyor, cicili bicili kızların kolları havada. Herkes hep bir ağızdan söylüyor. Yana yana, Hercai, Bu Şehirde... Meğer dilimize dolanan ne çok şarkısı varmış.

Aşık gibi söyleyin, aşık!

Seyirciyi beğenmezse paylıyor: Aşık gibi söyleyin aşık, iğrenç söylüyorsunuz! Çiftler Çelik’in bu vergaz’ıyla önce bir göz göze geliyor, sonra var güçleriyle söylüyor. Tahmin edeceğiniz üzere o ana kadar sakin duran erkek hayranları da artık orkestranın içinde.

ÇELİK’İ NASIL BİLİRSİNİZ?

A) Günde 7 gazete okuyan entelektüel

B) Doktora yapmış nadir müzisyen

C) Kadir İnanır’a posta koyan delikanlı

D) Öyle Bir Geçer Zaman Ki’yi yorumlayan deha

E) Hercai sözcüğünü yeniden Türkçe’ye kazandıran adam

F) Meyhaneci, Bu Şehirde gibi harika şarkıların sahibi

G) Dongi Dongi, Cicili Kız gibi felaketlerin müsebbibi

H) Mekan işletmecisi

I) Hepsi

NE YESEK?

Bice’de Dana Bonfile

İşte size Madonna, Jennifer Lopez, Brad Pitt, Penelope Cruz, Al Pacino, Robert De Niro gibi isimlerin müdavimi olduğu bir İtalyan lokantası: Bice. Şu anda 40 farklı şehirde dünya starlarını ağırladığına bakmayın. Aslında 1926 yılında Milano’lu bir ev kadını tarafından aile lokantası olarak kuruldu. Şimdi İstanbul’dalar. Daha açılış bile yapmadılar. Hazır sakinken şu meşhur dana bonfilelerini (filetto di manzo) tatmak isterseniz, Bice Taksim-Süzer Plaza’da, özel İtalyan şarap kavıyla, meraklılarını bekliyor. Fiyatı 41 lira. (212) 334 40 40.

NE VAR NE YOK

ELEKTRONİK

SEVENLERE


PARTİSEVENLERE

KLASİK

SEVENLERE


POPSEVENLERE

Picotto, Venue’de

İtalyanların gururu efsane DJ Mauro Picotto yarın akşam 22.00’de Maslak-Refresh The Venue’de. Biletler Biletix’te 56-129 lira. (212) 328 05 00.

En iyi DJ’ler

BeeGee, Funky C, Hüseyin Karadayı, Murat Uncuoğlu, Salih Saka, Suat Ateşdağlı ve U.F.U.K’in çalacağı Mini Clubman’in lansman partisi 20 Mart’ta Antrepo 5’te.

Münih Oda, CRR’de

Münih Oda Orkestrası yarın saat 20.00’de şef Alexander Liebreich yönetiminde CRR konser Salonu’nda. Gişeden satışlar 24-29 lira. (212) 232 98 30.

Gülben, TİM’de

Gülben Ergen&Demet Akalın kapışmasında ilk raund Gülben’in: Sanatçı bu akşam 21.00’de Maslak Show Center’ı sallamaya hazırlanıyor. 56-66 lira. (212) 286 66 86.

YURTTAN KISA KISA

ANKARA: İngiliz DJ Chris Salt bu akşam İstanbul Tonique’ten sonra yarın Söğütözü-SporMed Plaza Drop’ta çalacak. Giriş 20 lira. Redd ise bu akşam 23.00’te The Pub City Hall’da. (312) 442 38 44.

İZMİR: Yarın 20.00’de Alsancak-Cool Events’te 80’ler partisi var. İlkgençliğimi yedi hálá kurtulamadım bu 80’lerden! Mor ve Ötesi ise bu akşam 23.00’te Bornova-Ooze Venue’de.

ESKİŞEHİR: Portekizli trance DJ’i Quantum Leap cumartesi Ankara Saklıkent’ten sonra pazar 22.30’da İnönü Caddesi 222 Park’ta.

ANTALYA: Jolly Joker Pub’ta arka arkaya 3 özel cuma: Bu akşam Işın Karaca, haftaya MFÖ, 28’inde ise Evlerinin Önü ile Öykü&Berk.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!