Cazın sesi Beyoğlu’nda

Güncelleme Tarihi:

Cazın sesi Beyoğlu’nda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2011 21:15

Akbank Sanat Caz Günleri dünyanın dört bir yanında Grammy ve en iyi caz sanatçısı ödüllü grup liderlerini ilk kez müzikseverlerle buluşturuyor.

Haberin Devamı

Dün Feyza Eren konseriyle başlayan ve 29 Haziran’a kadar devam edecek Akbank Sanat Caz Günleri’nde Grammy ödüllü caz sanatçıları, Ortadoğu’nun en iyi müzisyenleriyle bir araya gelecek. Akbank Sanat Caz Günleri’nde sahne alacak isimler arasında Baki Duyarlar, ‘Colors’ grubu, ‘The Adama Ensemble’ grubuyla uluslararası festivallere konuk olan İsrailli sanatçı Itamar Erez, Snow Owl olarak da bilinen Juan Sebastian Garcia- Herreros ve Grammy ödüllü sanatçılardan oluşan Hector Martignon’s Foreign Affair bulunuyor. Akbank Sanat Caz Günleri kapsamında aynı zamanda müzisyenler yapacakları workshoplarla caz sanatını ve deneyimlerini izleyenlerle paylaşacaklar.
Biletler Akbank Sanat’tan temin edilebilir.

Genç cazcılar aranıyor

21. Akbank Caz Festivali kapsamında ilk kez düzenlenecek ‘JAmZZ’ Genç Yetenekler Yarışması’na 15 Eylül’e kadar başvurulabilecek. Daha önce bir müzik kariyeri olmayan, 30 yaşını aşmamış amatör genç yeteneklere, festivalin bir parçası olma ve profesyonel sanatçılarla birlikte sahneye çıkma imkanı sunan projeye katılmak isteyen adaylar, 15 Eylül’e kadar bireysel başvurularını yapabilecek. Projede, ‘Nefesli’, ‘Vurmalı’, ‘Telli’, ‘Tuşlu’ ve ‘Vokal’ olmak üzere 5 ayrı kategoride başvurular alınacak. Projenin ön elemesi için adayların, hazırladıkları 2 performansına yer veren bir adet demo CD, kısa öz geçmişleri ve müzik tarzını anlatan ön yazısı ve bir fotoğrafı ile en geç 15 Eylül Perşembe gününe kadar Akbank Sanat Beyoğlu adresine ulaştırmaları gerekiyor. Yetenekli genç cazcılar Akbank 21. Caz Festivali kapsamında profesyonel cazcılar ile halka açık olarak gerçekleştirilecek ‘JAmZZ’da sahne alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!