Çalmak adrenalin yükseltir

Güncelleme Tarihi:

Çalmak adrenalin yükseltir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 1999 00:00

Haberin Devamı

Hem manken, hem fotomodeldi. Şimdi, artık oyuncu da oldu; Mustafa Altıoklar'la yaşadığı ilişkiyi ise bilmeyen yok. Zaten o da yönetmene olan aşkını saklamıyor. Gündemdeki kadın Arzu Yanardağ, MAX Dergisi'nin son sayısında çok özel ve bilinmeyen yönlerini anlatıyor. Okudukça karşımıza çocukluğu, okul yılları, kazandığı paralar ve ihtiraslarıyla bambaşka bir kadın portresi çıkıyor...

Seni mankenliğe, fotomodelliğe iten şey neydi?

1977 İstanbul doğumluyum. Annem emekli hemşire, babam da memurdu. Beni hiç sıkmazlardı. İstediğim her şeyi yapmaya, gerçekleştirmeye çalıştılar, ama ben büyüdükçe isteklerimin dozu artıyordu. Her an etrafta yeni, güzel şeyler çıkıyordu ve ailem bunları bana alamıyordu. Böylece Kız Meslek Lisesi’nden mezun olduktan sonra üniversiteyi unutup çalışmaya başladım.

Kim aracı oldu bu işe?

Tezgahtarlık yaptığım bir yerde, o sıralar erkek arkadaşım olan bir çocuğun bir arkadaşı beni Gaye Sökmen'in ajansına götürdü. Böylece bu işe ilk adımımı 17 yaşında atmış oldum.

İlk kazandığın parayla ne yaptın?

Okulda staj yaptığım zaman ilk paramı kazanmıştım. Onunla da kot pantolonum yoktu, onu almıştım, gerisine de bir ayakkabı...

Kazancım yetmiyor

Artık kendi paranı kazanıyorsun. Bunu rahatlıkla, istediğin gibi harcayabiliyor musun?

Kazancım bana yetmiyor. Kazandığım tüm parayı kendime harcamam diye bir şey ise sözkonusu değil. Bir kere Mustafa'yla ortak bu evi geçindiriyoruz. Evin ihtiyaçları oluyor. Bazen hovardalık yapıp kazandığım parayı bir saat içinde harcadığım zamanlar oluyor. Ama sonra bundan büyük üzüntü duyuyorum. Özellikle faturalar birikmişse... Mesela, sürekli cep telefonum kesiktir benim.

İlk edindiğin arkadaşlıkların, erkeklerle ilişkilerin hangi yıllarda başladı?

Ortaokul yıllarında öyle ufak tefek arkadaşlıklarım oldu. Boyum çok uzundu. İstiklal marşında arka sıralarda duran sırıklardan biriydim. Kalın camlı gözlüklerimle aptal gibiydim. Ama yine de beğeniyorlardı beni.

Senin için hayatta önemli şeyler ne?

Kendimi mutlu hissetmem. Resimlerime baktığımda kendimi farklı farklı tiplerde gördüğüm zaman keyif alıyorum.

O zaman Arzu'yu anlat bize...

Onun sokakta gördüğünüz kadınlardan hiçbir farkı yok. Belki tek farkım geceleri yaşamayı seviyor olmam. Gecenin benim üzerimdeki etkisi çok farklıdır. Kendimi geceleri daha zinde, neşeli, mutlu hissediyorum.

İlişki evliliğe gider

Mustafa'yla ilişkinin sonu ne sence?

Gitse gitse evliliğe gider. Bir ilişkide bundan sonrası da yok zaten. Biterse de kendi ayaklarımın üzerinde durabilirim. Yanlış ilişkiler yaşamam. Boşluğa düşüp saçma sapan işler yapmam.

Geceleri neyle yatıyorsun?

Başka bir şeyler bekleyenler için gerçekten çok üzgünüm, ama tişörtle yatıyorum.

Ne tür insanlar seni daha çok sıkıyor?

Beni en çok kadınlar çok sıkıyor. Özellikle erkeklerle daha rahat anlaşabiliyorum. Çünkü genellikle erkekler daha çok paylaşmayı seviyorlar. Kadınlarda ise aynı cinse karşı sürekli bir kıskançlık durumu var. Güzel şeyleri hiç paylaşmak istemiyorlar.

Çocukluğunda veya şimdilerde bir yerlerden, bir şeyler arakladığın oldu mu?

Evet, oldu. Bir gün marketten parfüm çalmıştım. Acayip bir duygu... Fazlası zarar, ama o dozdaki insanı çok heyecanlandırıyor. İnsanın tatması gereken bir şey olduğunu düşünüyorum. İnanılmaz bir adrenalin salgılıyorsun. Onun dışında CD çalmıştım.

O zaman bunu yeni yaptın görünüyor...

Ya, çok zevkli ama artık hiç yapmıyorum. Şimdilerde adrenalinimi yükseltecek başka şeylerle uğraşıyorum.

Ne gibi şeylerle uğraşıyorsun artık?

Mesela, bazen akşam eve dönerken, evde köpeğimden başka kimsenin olmadığını bildiğim zamanlarda, yolda taksiden inip yürürken kendi kendime oyunlar yazıyorum. Arkamdan biri beni izliyor, adamın biri evde beni bekliyor diye heyecanlar yapıyorum. Işıkları teker teker açıp, odaları kontrol ediyorum.

Fantazi dünyan nasıl?

Hayalgücüm geniştir ama öyle farklı arayışlar içinde değilim.

Özellikle Mustafa'yı uyurken çok etkileyici buluyorum. Bana göre insanların en güzel, saf ve doğal halleri uykudayken çıkıyor.

O zamanlar duygularım çok yoğun oluyor. Mesela Mustafa uyurken

onu çok çekici buluyorum ve onunla sevişmek istiyorum.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!