Çağırın geleyim

Güncelleme Tarihi:

Çağırın geleyim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2009 00:00

“Felekten Bir Gece”nin oyuncuları Heather Graham, Bradley Cooper, Justin Bartha ve yönetmen Todd Phillips, Londra’da Ayşegül Ekinci’nin sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Bu yazın en çok konuşulan filmlerinden “The Hangover-Felekten Bir Gece”nin oyuncuları Heather Graham, Bradley Cooper, Justin Bartha ve yönetmeni Todd Phillips, arkadaşımız Ayşegül Ekinci’ye konuştu. Cooper ve Bartha, Türk hamamına girmek için İstanbul’a gelmek istediklerini söylediler.

Yönetmenliğini “Borat” filminin senaryosuna yaptığı katkıyla tanınan Todd Phillips’in üstlendiği “Felekten Bir Gece”, Türkiye’de olduğu gibi dünyanın dört bir yanında sinemaseverleri güldürmeye devam ediyor.
Dünya eski Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Mike Tyson’ın da kendini oynadığı filmin, birbirinden ünlü oyuncuları kamera arkasını ve çekimlerde yaşadıklarını anlattı.

Todd Phillips, filmin sıra dışı sahneleri hakkında şu yorumu yaptı: “Burada aslında bir evlilik filmi yok, Las Vegas’ta geçen bir durum komedisi var. Las Vegas zaten çılgın bir dünya. Biz Las Vegas’ta nelerin olabileceğini anlatan bir komedi yaptık. Eee, en yakın arkadaşınızın bekârlığa veda partisinde içki, uyuşturucu gibi birçok şeyi kullanıp sonra da Las Vegas sokaklarına dalarsanız, ortaya masum bir komedi değil, bizim yaptığımız gibi bir film çıkar. Bunun içinde seks sahnesi olması da doğal. Ki ben bu sahneleri seyircinin gözünün içine sokmadan, filmin sonunda, Las Vegas fotoğraf albümü olarak verdim.”

Daha çok erkek ilişkilerini konu alan filmler yapan Phillips, bunun sebebini hayatını üç kadınla geçirmesine bağladı.Annesi ve kız kardeşleriyle büyüyen Phillips, her zaman kız arkadaşlarının erkek arkadaşlarından çok daha fazla olduğunu itiraf etti.

“Açıkçası kadınlar birbiriyle ilişkilerinde erkeklerden daha kibar. Erkekler daha düz, daha kaba ama aynı oranda daha gerçekçi. Ben de bu bağları filmlerimde mercek altına alıyorum” diyen yönetmen, filmlerinde anlattığı hikâyeleri çok incelediğini de belirtmeden geçmedi.

Haberin Devamı

“Borat”ın senaryosunda da seyirciye tokat gibi gelen sahneler yazan, gerçek durumları ti’ye almayı seven Phillips, aynı kuralı “Felekten Bir Gece”de de uyguladı. Mike Tyson’ı filmde kendisini oynamaya ikna eden yönetmen, “Seyirci filmde, ‘Tyson’ın evinden kaplanı çalınırsa ne yapar?’ sorusunun cevabını kendi gözleriyle görüyor” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'DEN DAVET BEKLİYOR

Hollywood’un masum yüzlü güzeli Heather Graham, Todd Phillips’in ilginç filmler yaptığına dikkat çekti. “Oldschool filmini çok beğenmiştim” diyen Graham, Phillips’in komediyi gerçekle çok iyi birleştirdiğini de söyledi. İşte Graham’ın sorularıma verdiği yanıtlar:

Siz hiç filmdeki gibi bir bekarlığa veda partisinde bulundunuz mu?
- New York’ta böyle bir partiye gittim. Biraz mazoşist bir partiydi. Sonra bana göre olmadığını anladım ama detay veremeyeceğim.

Peki, erkek arkadaşınızın birkaç günlüğüne sizden uzakta, böyle bir parti için erkek arkadaşlarıyla vakit geçirmesi sizi rahatsız eder mi?
- Aslında eski yıllarda edebilirdi ama şimdi çok şanslıyım. Çünkü erkek arkadaşım hiç böyle biri değil. Bana çok bağlı, yanımdan hiç ayrılmak istemez.

Haberin Devamı

Sizin bir gazetede çekim yasasıyla ciddi bir biçimde uğraştığınızı okudum. Doğru mu bu?
- Evet, doğru. Bu, arkadaşlarımla yaptığım partilerle başladı. Yani iki-üç kız arkadaş bir araya gelip, küçük kağıtlara neler istediğimizi yazıyoruz, sonra bunları yakıp etrafında dans ediyoruz. Çok eğlenceli! Biz buna ‘Creative Visuality’ (Duyusal Yaratıcılık) diyebiliriz. Düşündüğümüzü ve istediğimizi harekete geçiriyoruz. ABD Başkanı Obama için seçimler öncesi böyle ufak bir büyü partisi yaptık, seçilmesini istedik ve seçildi. Ben kendime uygun bir erkek arkadaş istiyordum, oldu. Kendimden korkmaya başladım!

Bundan sonraki projeniz nedir?
- Kevin Spacey ile bir filmimiz var.

Haberin Devamı

Türkiye’yi nasıl biliyorsunuz?
- Bir arkadaşım Türkiye’nin güney kıyılarında evlendi, orayı çok beğenmiş. Türkiye’ye giden başka arkadaşlarım da var, hepsi çok olumlu şeyler söyledi. Türkiye’de film festivalleri yapılıyor mu? Yapılıyorsa ve davet edilirsem, gelirim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!