Büyükelçilik rezidansında piyano resitali

Güncelleme Tarihi:

Büyükelçilik rezidansında piyano resitali
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2014 13:00

Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz ve eşi Emel Çeviköz’ün himayelerinde elçilik rezidansında, “BBC Genç Yetenek ve Genç Müzisyenler Ödülü” sahibi Lara Melda, muhteşem bir konser verdi. Konser bitiminde Büyükelçi Çeviköz, Lara ile Rus besteci Dimitri Shostakovich’in Jazz Suite, Waltz No. 2 adlı eserini düet yaptı.

Haberin Devamı

İngiltere’nin başkenti Londra’da, dünyanın en iyi müzik okullarından Royal College of Music’de (Kraliyet Müzik Koleji) eğitimini sürdüren Türk kızı Lara Melda, Londra Büyükelçilik rezidansında

Büyükelçilik rezidansında piyano resitali
muhteşem bir resital verdi.

Büyükelçi Ünal Çeviköz ve eşi Emel Çeviköz’ün ev sahipliğinde düzenlenen konsere 100’e yakın konuk katılırken, Lara bir saatlik performansında Poulenc’den “Trois Novelettes”, Albenz’den “El Puerto from Iberia” adlı eserleri seslendirdi.

TÜRKİYE’DEN KATILIM VAR

İngiltere’deki Türk ve İngiliz sanat çevresinin önde gelen isimlerinin büyük ilgi gösterdiği geceye Türkiye’den de konuklar katıldı. Gecenin konukları arasında, Londra’da bulunan Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Delegasyonu’ndan Emekli Büyükelçi Ertan Tezgör, Dışişleri Bakanlığı (DIB) Daire Başkanı Ayşe Uzer, İTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Umut Uzer, MEB Talim Terbiye Kurulu Üyesi Doç. Dr. Güray Kırpık, 500. Yıl Vakfı Onursal Başkanı Naim Güleryüz, Türk Musevi Cemaati Müşavirleri İzak Kolman ve Metin Delevi’de yer aldı.

BÜYÜKELÇİ DÜET YAPTI

Anneler Günü nedeniyle bir eseri de annesi Ayşegül Ömeroğlu için çalan Lara, konser bitiminde Büyükelçi Çeviköz ile Rus besteci Dimitri Shostakovich’in Jazz Suite, Waltz No. 2 adlı eserini düet yaptı. Kendisi de amatör bir piyanist olan Büyükelçi Çeviköz, genç müzisyenin yanına oturarak Shostakovich’in, Waltz No. 2 parçasını Lara ile birlikte seslendirdi.
Büyükelçilik rezidansında piyano resitali
Büyükelçi Çeviköz ve Lara Melda, davetliler tarafından alkışlanarak, kutlandı.
Çeviköz, Lara’yı 4 yıldır tanıdığını ve yeteneği karşısında kendisine hayranlık beslediğini belirterek, “Benim en favori müzisyenimdi, hala da en favori müzisyenim” diyerek, genç müzisyeni takdim etti.

LARA’YA ÖVGÜ YAĞDI

Gece ardından Çeviköz yaptığı açıklamasında söyle konuştu; “Benim burada görev yaptığım süre boyunca tanıdığım fevkalade yetenekli genç müzisyenimiz. Onun ‘BBC Genç Yetenek ve Genç Müzisyenler Ödülü’nü 2010 yılında almış olmasından dolayı tanıştık. Ben de o yıl göreve başladım. Ablası Melis ile beraber, ikisinin fevkalade yetenekli olduklarına inanıyorum. Yakında Londra’dan ayrılıyoruz. Ayrılmadan evvel Lara’nın buradaki tanıdıklarımıza son bir konser vermelerini arzu ettik. Bunu da Anneler Günü’ne denk getirdik. Çok güzel hoş bir konser oldu. Lara’nın fevkalade parlak bir istikbali olduğuna inanıyorum. Onunla, ileride Türkiye olaraktan gurur duyacağız”

BAŞARIYA DOYMUYOR

Lara, 16 yaşında BBC’nin “Yılın Genç Müzisyeni” yarışmasını kazandı. Galler Milli Orkestrası eşliğinde çaldığı Saint-Saens Piyano Konçertosu ile en yüksek puanı alarak, müzik çevrelerini kendine
Büyükelçilik rezidansında piyano resitali
hayran bırakan Lara, bu yarışmadan sonra uluslararası müzik dünyasına açıldı.

İngiltere, Almanya’da çeşitli konserler veren Lara, Kadir Has Üniversitesi tarafından da “Ümit Vaad Eden Müzisyen” ödülünü aldı. Türkiye’de defalarca konser veren Lara, piyano dışında viyola da çalıyor ve hem piyano, hem viyalo ile oda müziği yapıyor. Lara, 2009 yılında Almanya’da düzenlenen Uluslararası Franz Liszt Piyano Yarışması’nda da finalistler arasındaydı. Royal College of Music 2. sınıfta okuyan Lara’nın müzik dünyasında büyük başarılar gerçekleştirmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!