Büyükçekmece’de festival zamanı

Güncelleme Tarihi:

Büyükçekmece’de festival zamanı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2011 20:55

Bu yıl 12. kez düzenlenecek olan Uluslararası Büyükçekmece Festivali, 2 Temmuz’da başlıyor. Toplam 42 ülkeden yaklaşık 1500 sanatçının katılacağı etkinlikler, 8 gün sürecek. Bir hafta boyunca ilçede konserler, sergiler, sempozyumlar, halk dansları ve fotoğraf yarışmaları olacak. Büyükçekmece Belediyesi Dünya Kostümleri Müzesi’nin açılışı da festivalin üçüncü günü yapılacak.

Müzede dünya kültürlerinin etnik kimliklerini yansıtan kostümler olacak. Büyük bölümü, Büyükçekmece Festivali’ne daha önceki yıllarda katılmış olan ziyaretçiler tarafından hediye edilen parçalar. Müzenin açılmasıyla birlikte bir sanat sokağı oluşturmanın ilk adımı atılacak.

Merkez üssü Kültürpark

Etkinliklerin merkez üssü, Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşunun 700. yılını kutlamak için düzenlenen ve ilave tesislerle park haline getirilen Kültürpark.
Bu yıl da zengin bir program hazırlanmış. Uluslararası bölümde Bosna Hersek, Bulgaristan, İspanya, KKTC, Güney Kore, Letonya, Macaristan, Meksika, Moldova, Portekiz, Slovakya, Ukrayna, Yunanistan, Mısır, Slovenya ve Gürcistan’dan gelen halk dansları ekipleri yarışacak. Fotoğraf yarışması ile heykel sempozyumu da uluslararası boyutta gerçekleştirilecek. 10. Uluslararası Büyükçekmece Heykel Sempozyumu, 2. Uluslararası Fotoğraf Yarışması ve 11. Uluslararası Altın Köprü Halkdansları Yarışması festivalin önemli aktiviteleri arasında yer almakta.
Büyükçekmece Sivil Toplum Örgütleri üyelerinden oluşan 150 kişilik koro izleyicisi ile buluşacak.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Amacımız halkımızı eğlendirmek kadar, yurtdışından gelen konularımızı elimizden geldiğince en iyi şekilde ağırlayarak her birini Türkiye’nin birer fahri elçisi haline getirmektir” diyor.

Heykel Sempozyumu’na 7 ülkeden katılacak heykeltıraşlar, dev mermerleri kendi estetik yorumları doğrultusunda yontmaya başlayacak. Tamamlanan eserler, Büyükçekmece’nin çeşitli bölgelerinde sergilenecek. Küratörlüğünü heykeltıraş Kemal Tufan’ın yapacağı sempozyuma bu yıl Carole Turner (ABD), Yoshin Ogata (Japonya), Yang Po-Lin (Tayvan), Miguel Hernandez Urban (Meksika), Rolan Romedius Steger (İtalya), Rahmi Atalay (Türkiye), David Bucio(Meksika), David Miedes Casas (İspanya), Ivan Gomez Aparicio (İspanya), Cemil Güç ve asistanları Bahadır Çolak ile Güray Morgü katılacak.

FESTİVAL TAKVİMİ

2 Temmuz: Açılış (kortej yürüyüşü ile katılan grupların toplu gösterisi)
3 Temmuz: Büyükçekmece Belediyesi Mimar Sinan Musiki Derneği konseri
4 Temmuz: Zuhal Olcay-Fatih Erkoç konseri, Shaman grubu dans gösterisi ile paramotor ve uçuş gösterileri
5 Temmuz: Atiye konseri, İshakoğku Musiki Cemiyeti konseri, Çılgın Metin konseri
6 Temmuz: Hakan Altun konseri, Büyükçekmece Belediyesi Musiki Derneği konseri, Gökhan Yağmur-Doğan Umut konseri
7 Temmuz: Serkan Çağrı-Vassilis Saeas konseri, Folklor Kurumu Türk Halk Müziği Grubu konseri, Roman Grubu konseri
8 Temmuz: Candan Erçetin konseri, Büyükçekmece Öğretmenevi Musiki Derneği konseri
9 Temmuz: Jetski gösterileri, Shaman grubu özel dans gösterisi, havai fişek gösterisi, kapanış
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!