Bush karşıtı grup 5 Grammy kazandı

Güncelleme Tarihi:

Bush karşıtı grup 5 Grammy kazandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2007 00:00

49’uncu Grammy Müzik Ödülleri, önceki akşam Los Angeles’ta sahiplerini buldu.

Teksaslı country müzik grubu Dixie Chicks, Başkan George Bush’a yönelik eleştirileri nedeniyle kaybettiği ilgiyi yeniden bularak 5 dalda Grammy ödülü kazandı. Mary J.Blige ve Red Hot Chili Peppers ise üçer Grammy aldı.

LOS Angeles’taki Staples Merkezi’nde düzenlenen ödül gecesi, Sting, Stewart Copeland ve Andy Summers’tan oluşan ve yıllar sonra bu gece için bir araya gelen 1980’lerin ünlü rock grubu "Police"in şovuyla başladı. Çevre konusunu işleyen "Uygunsuz Gerçek" adlı filmiyle Oscar adayı olan ABD eski başkan yardımcısı Al Gore, Grammy gecesinde en büyük ilgiyi gören konuk oldu. Al Gore, şarkıcı-aktrist Queen Latifah ile birlikte sahneye çıktığında büyük bir alkış ve tezahürat koptu.

GECENİN YILDIZI

Teksaslı country müzik grubu Dixie Chicks, aday gösterildiği 5 dalda da ödülleri aldı. Teksaslı üçlü, "Not Ready to Make Nice" adlı parçalarıyla yılın kaydı ve yılın şarkısı dallarında Grammy kazandı. Grup ayrıca, "kendilerini her ne kadar country grubu olarak görmediğini belirtse" de en iyi country albümü ve en iyi country grubu dalında da ödül aldı. Dixie Chicks "Taking the Long Way" ile yılın albümü ödülünü de kazandı. Grubun şarkıcılarından Natalie Maines, yılın albümü ödülünü kabul ederken yaptığı teşekkür konuşmasında, "bu ödüllerle konuşma özgürlüklerini kullandıklarını" ifade etti. Dixie Chicks, 2003’te Londra’daki bir gecede "Başkanın (Bush) Teksaslı olmasından utanıyoruz" sözleriyle büyük tepki toplamıştı.

Mary J. Blige, en iyi R&B şarkısı ve "The Breakthrough" adlı albümüyle en iyi R&B albümü ödülünü aldı. Blige, ayrıca en iyi kadın R&B vokal performansı dalında da ödül kazandı. Albümü 2005 sonlarında piyasaya çıkmasından bu yana yalnızca ABD’de 2.7 milyondan fazla satan 38 yaşındaki yıldız, konuşmasında gözyaşlarını tutamadı.

Rock grubu Red Hot Chili Peppers "Stadium Arcadium" adlı albümüyle 3 dalda ödül kazandı. Grubun, "Dani California" adlı parçası da en iyi rock şarkısı seçildi.

Speed-metal grubu Slayer, gerçek bir hikayeyi konu ettiği parça ile 25 yıllık müzik yaşamının ilk Grammy ödülünü aldı. Slayer, Irak’tan eve dönmeden önce intihar eden bir Amerikan askerini anlatan "Eyes of The Insane" adlı parça ile en iyi metal performansı dalında Grammy kazandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!