Bülent Ersoy'a diva demem

Güncelleme Tarihi:

Bülent Ersoya diva demem
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2007 00:00

Bağırarak şarkı söylüyor dediği için “Bacaklarını kırdırırım” sözleriyle tehdit edildiğini söyleyen Mustafa Sağyaşar, Bülent Ersoy’u eleştiri bombardımanına tuttu: “Bu ünvanı bir sanat kurulu mu verdi? Müzik firmalarının kendisine verdiği bu lakap, bir otorite, her şeyin üstünde olduğu anlamına mı gelir? Müzeyyen Senar bir ekoldür. Erkeklerde de Alaattin Yavaşça var. Neden bu unvan onlara verilmiyor? İnsan büyüdükçe küçülmelidir. Bu unvan, yakarım, yıkarım, gömerim sözleriyle tezat oluşturur”

Haberin Devamı

Şenay Düdek ve Müge Anlı’nın sunduğu, Kanal D ekranlarında yayınlanan “Dobra Dobra”ya  Mustafa Sağyaşar, Kamutan Akkor ve Coşkun Sabah konuk oldular. Sabah gazetesindeki çıkan haberde Murat Bardakçı’ya ait “Bülent Ersoy Alatukanın cazgırı” sözünün kendisine mal edilmesi üzerine kendisini arayan Bülent Ersoy’la yaşadığı tartışmayı şöyle dile getirdi: “Sabah gazetesinden aradılar, Murat Bardakçı’nın görüşlerine katılıp katılmadığımı sordular. ‘Cazgır kelimesine katılmıyorum ama bağırarak şarkı söylediği eleştirisine katılıyorum” dedim. Haber yayınlandıktan sonra Bülent Ersoy beni aradı. Tartışmanın bir yerinden sonra ‘Senin de sesin detone dedi. Kabul etmedim. Sonra küfür etmeye başladı. ‘Ben senin ağzının ortasına bilmem ne yaparım, seni sakat bırakırım” dedi. Gazetedeki yazıyı okuyup okumadığını sorduğumda ‘Okumadım’ dedi. Yazıyı bile okumadan nasıl böyle ahkam kesiyor? Daha sonra özür dilemek için defalarca aradı. Programına davet etti. Kabul etmedim Eğer porogramında

Bülent Ersoya diva demem
Bülent Ersoya diva demem
kamuoyunun önünde özür dilerse bu olayı unutacağımı söyledim. Kabul etmedi. Programda özür dilemezse ben de yasal hakkımı arayacağım”

Haberin Devamı

Bülent Ersoy, programda uşak üçlüsü gibi Türk Müziğinde olmayan uydurma şeyler söylüyor”

Bülent Ersoy’un yarışmacıları eleştiriken yanlış terimler kullandığını da söyleyen Sağyaşar düşüncesini örneklerle savundu: “‘Hicazdaki do diyez hicazkardaki do diyez birdir’ diyor. Hicazkarda do diyez yoktur. Sonra batı dügahı diyor, düga sadece türk Müziği’nde vardır”Usta sanatçı Orhan Gencebay’ın bu hatalara neden müdahale etmediği sorusuna ise “bilmem” diyerek yorum getirmek istemedi.Programın diğer konuğu Coşkun sabah ise soruya “Orhan Gencebay’ın müziği Türk sanat Müziği tarzında değil; notayı çok iyi bilir, bağlama virtiözüdür ama Türk sanat Müziğini bilmez” sözleriyle yorum getirdi.

Haberin Devamı

 “Ebru Gündeş’in sesini ve yorumunu beğeniyorum”

Ebru Gündeş’in sesinin rengini beğendiğini söyleyen Sağyaşar, bu konudaki düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Ebru Gündeş’in tarzı başkadır. Kendi tarzında daha özgün bir müzik yapıyor. Ama her müziği okuyan insan Türk sanat müziği’ne geldiğinde biraz düşünmeli. Türk sanat Müziği okunması çok zor bir sanat dalıdır. Sesini ve kendi tarzındaki yorumunu beğeniyorum. Ama Türk müziği okumadığı için aynı başarıyı gösterip gösteremeyeceğini bilmiyorum”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!