Bu yazın en popüler 10 kokteyli

Güncelleme Tarihi:

Bu yazın en popüler 10 kokteyli
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2023 14:34

Yaz geldi, havalar sıcak. Kimimiz deniz veya bir havuz kenarındaki şezlongda, kimimiz evimizin balkonunda, kimimiz de gittiğimiz bir barda serinlemek için ferahlatıcı bir şeyler içmek isteyeceğiz. Tabii sıcaklarda alkol derecesi yüksek içkilere dikkat edilmeli.

Meyve aromalı, alkol derecesi düşük, hafif karışımlar tercih edilmeli. Kokteyllerden söz ediyoruz. Bugünlerde herkes yazın moda kokteylinin ne olacağını konuşurken, tam sırasıdır deyip konusunda uzman isimlerden oluşan jüriye sorduk. Ve onlardan aldığımız yanıtlara göre sizlere 2007 yazının en popüler 10 kokteylini hazırlattık. İşte kokteyller ve tarifleri.

EN İYİ 10

1. Frozen strawberry obsession

2. Cuba libre

3. Planter’s punch

4. Long Island ıce tea

5. Frozen margarita

6. Cosmopolitan

7. Mojito

8. Water melon daiquri

9. Dry martini

10. Cedrus

FROZEN STRAWBERRY OBSESSION

İçinde ne var? 3 cl beyaz tekila, 2 cl Safari, 5 adet taze çilek, 4 cl kızılcık suyu, 3 cl ananas suyu. Hazırlanışı: Bütün malzemeler blender içine konur, dondurma kıvamına gelinceye kadar karıştılırıp bardağa dökülür. Servis için 12-15 cl’lik margarita bardağı ideal.

CUBA LIBRE

İçinde ne var? 4 cl. beyaz rom, 2 bar kaşığı limon suyu, kola ve limon dilimi. Hazırlanışı: En alta beyaz rom konur. Long drink bardağın içine bir yuvarlak limon dilimi sıkıştırılır. Üzerine kola ve limon suyu dökülür. Bardak karıştırıcısı kadehin yanında servis edilir. Bu kokteylin barmenler arasında bir de hikayesi var. ABD yani kola, Castro’yu yani romu sıkıştırıyor. İçene "hadi Castro’yu kurtar" diyerek servis ediliyor. Karıştırıcı ile limon delindiğinde rom yukarı çıkarak içkiler karışıyor. Castro da kurtulmuş oluyor.

PLANTER’S PUNCH

İçinde ne var? 6 cl siyah rom, 3 cl limon suyu, 1 cl nar şurubu, soda. Hazırlanışı: Tüm malzemeler karıştırıcının içine buz ile birlikte konur. Karıştırıldıktan sonra bardağa süzülür. Long drink denilen düz uzun bardaklara konur. Üzerine bardağı dolduruncaya kadar soda ilave edilir.

LONG ISLAND ICE TEA

İçinde ne var? 1.5 cl cin, 1.5 cl votka, 1.5 cl beyaz rom, 1.5 cl tekila, 1 cl portakal likörü, 3 cl limon suyu, 1 cl şeker şurubu ve kola. Hazırlanışı: Tüm malzemeler buz ile birlikte long drink bardağa konulur. En son kola ilave edilir. Bir dilim limon ile servis edilir.

FROZEN MARGARITA

İçinde ne var? 6 cl. tekila, 3 cl. portakal likörü, 3 cl. limon suyu (varsa misket limonu). Hazırlanışı: Tüm malzemeler blender içinde dondurma kıvamına gelene kadar karıştırılır ve margarita bardağına süzülür.

COSMOPOLITAN

İçinde ne var? 3 cl votka, 3 cl. portakal likörü, 3 cl. vişne suyu, 3 cl. limon suyu. Hazırlanışı: Bütün malzemeler küp buz ile karıştırıcıya konulur. Bir süre çalkalandıktan sonra kokteyl bardağına süzülerek dökülür.

MOJITO

İçinde ne var? 4 cl rom, 3 cl. limon suyu, 1 cl şeker şurubu, taze nane yaprakları, yarım küçük limon (lime), 2 gr. kahverengi şeker. Hazırlanışı: Limonlar küp şeklinde kesilip bardağa konur ve kahverengi şeker ilave edilip bardak içinde ezilir. Limon suyu, şeker şurubu ve rom ilave edilir, üzerine nane yaprakları atılır. Kırık buz ile bardak doldurulduktan sonra servis edilir. Long drink bardakta servis yapılır.

WATER MELON DAIQURI

İçinde ne var? 4.5 cl beyaz rom, 3 cl limon suyu, yarım karpuz, 1 cl karpuz sosu. Hazırlanışı: Tüm malzemeler kırık buz ile karıştırılır. Balon şarap bardağına konularak servis yapılır.

Dilerseniz bir dilim portakalın ortasına vişne yerleştirip bardağın kenarına süs yapabilirsiniz.

DRY MARTINI

İçinde ne var? 4.5 cl cin, 0.5 cl dry vermut. Hazırlanışı: Bardağın içine önce küp buz konur. Sonra cin, ardından dry vermut eklenir ve karıştırılır. Soğutulmuş bardakta limon kabuğu ve yeşil zeytin ile süslenerek servis yapılır. Martini kadehi ile servis edilir.

CEDRUS

İçinde ne var? 2 cl tekila, 0.5 cl yeşil curaçao, 0.5 cl karamel şurubu, 1 cl Monin mojito şurup, 1 cl limon suyu. Garnitür olarak küçük limon, taze nane yaprakları, kar buz. Hazırlanışı: Nane yaprakları ince ince kesilip kokteyl bardağının ortasına yerleştirilir. İnce kesilmiş limon, kar şeklindeki buzun üzerine kapak gibi kapatılır. Onun üzerine kar buzu tepeleme konur. Tekila ve curaçao karıştırıcıya konur. Kadehin ortasına da nane yapraklarından süs yapılır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!