Bu sokaklar patlar mı patlamaz mı

Güncelleme Tarihi:

Bu sokaklar patlar mı patlamaz mı
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2012 00:00

Volkan Öge, Tansu Tunçel ve Ömür Cedimağar’dan oluşan ‘Batesmotelpro’ ekibi internet üzerinde, ünlü Fransızca şarkıların fonetiğine uygun yazdıkları Türkçe komik sözlerle dikkat çekmişti birkaç yıl önce: ‘Sütü Seven Kamyoncu’ ve ‘Esmeralda’... 2011’de yayınladıkları beş bölümlük ‘Patlak Sokaklar’ internet dizisi sinemaya uyarlandı ve 16 Mart’ta vizyona giriyor. Filmde ekibe Selin Demiratar ve Doğa Rutkay eşlik ediyor

Haberin Devamı

Altı senedir özelillikle sanal ortamda tanınıyorsunuz. Hayatınızda neler değişti?
- Harbiden o kadar olmuş mu? Büyük paralar kazanmadık. Uğraşlarımız ve çabalarımız bize bir sinema filmi yapma imkanı tanıdı. İş hayatlarımız değişti. Birimiz bankacıyken diğerimiz inşaat mühendisiyken artık ekibimiz için çalışıyoruz.
Grubunuzun adı ‘Batesmotelpro’. Anlamı nedir?
- Adımızı Alfred Hitchcock’un ‘Sapık’ filmindeki Bates Motel’den etkilenerek koyduk. Youtube hesabını da Batesmotelpro diye açtık. Aslında bu bir gençlik faciasıydı diyebiliriz. Google’da da videolarımız bu şekilde yayılınca adımız böyle kaldı.
Sinema filminiz ‘Patlak Sokaklar-Gerzomat’ söylendiği gibi Arka Sokaklar dizisiyle mi dalga geçiyor?
- Hayır. Bu Türk yapımı bir Amerikan polisiye komedisi. Kafamızdaki bütün polisiye filmleri bize esin kaynağı oldu. Filmin ismini ‘Patlak Sokaklar’ koymamızın da hiçbir anlamı yok.
Peki Gerzomat nedir?
- Filmde hükümetin gizli silah deposunda duran bir kitle kontrol silahı. İnsanları aptallaştırıyor. Bu silah bir şekilde bütün halkı gerizekalıya çevirmek isteyen kötü karakterimizin eline geçiyor.

Haberin Devamı

HİÇBİRİMİZ EKRANDA SIRITMIYORUZ

Filminizin türü tam olarak nedir? Komedi mi aksiyon mu?
- Konumuz aslında klişe bir polisiye hikayesi üzerine kurulu. İyi adam ve kötü adam kovalamacası da diyebiliriz. Kötü adam ortaya çıkar herkesi tehdit eder ve iki dedektif de onun peşine düşer. Bir noktadan sonra da abuk sabuk şeyler olmaya başlar. Klişe hikayemiz küçük absürt olaylarla başka bir yere taşınıyor. Amacımız filmin başından sonuna insanları eğlendirmek.
İnternette hayranlarınız çok. Peki sizce gişeniz olur mu?
- İnsanları internet üzerinde güldürdük. Videolarımızın bazıları 40 milyon kez izlendi ama internet kullanıcısı sinemada ne kadar bizi görmeye gelir bilemiyoruz. Yine de sosyal medya kökenliyiz ve sosyal medyanın da bu film üzerinde olumlu bir etkisi olacaktır.
Sinema filmi yapmanızı anladım da peki neden başrolde siz oynuyorsunuz?
- İlk defa oyunculuk yapıyoruz ve bir oyunculuk eğitimimiz yok. Şimdiye kadar internetteki bütün videolarımızda kendimiz oynamıştık. Espri tarzımızı yüzümüzle perçinlemek ve kendi komedimiz de oynamayı istedik. Kendi mizah anlayışımızla o karakterlere büründük.
Üçlü olarak oyunculardan beklenen görselliği ve seksiliği karşılıyor musunuz?
- Bu karşıdaki insanın ne kadar seks yapmak istediğine bağlı! Hiçbirimiz ekranda sırıtmıyoruz.

Haberin Devamı

İnsanlara bir Scarlett dokunuşu yaşatabilrsem ne mutlu bana

DOĞA RUTKAY

ANS’den arayıp senaryoyu yolladıklarında bir toplantıdaydım. Gizlice iPad’imle masanın altından senaryoyu okudum. Kendi kendime gülüyordum. Zaten Batesmotelpro grubunun internette esprilerine çok gülerdim. Yarım saat sonra projeyi kabul ettim. Yeni oluşumların içinde olmayı çok seviyorum. Canlandırdığım ‘Mary Jane’ karakteri bir profesör. İcatları ve buluşları var. Piyano çalıyor, at yarışı oynuyor. Feminen ama bir yanıyla da maskülen. Filme ismini veren insanları aptala çeviren ‘Gerzomat’ isimli makinede benim filmdeki karakterimin icadı. Televizyon yoluyla insanlara yayılabiliyor. Hepimizi filmde Hollywood filmlerini seslendiren seslendirmenler seslendiriyor. İlk defa bu filmde bende kendimi konuşmuyorum. Beni Scarlett Johansson seslendiren kişi seslendiriyor. İnsanlara bir Scarlett dokunuşu hissetirebilirsem de ne mutlu bana. Vizyondaki komedi filmleri arasında şansımız olacağını düşünüyorum. Çünkü bambaşka bir kulvardayız. Benimde filmdeki karakterim Mary Jane gibi deli dolu taraflarım var. Zaten normal bir insan formuna da uyumadığımı düşünüyorum.

Haberin Devamı

Film için ilk kez saçlarımı sarıya boyattım

SELİN DEMİRATAR

Batesmotelpro ekibinin internette videolarını izlemiştim. Yaptıkları mizah insanı rahatsız etmiyor. Senaryoyu okuduğum anda “Tamam” dedim. ABD klişelerinin Türkiye’deki algılanış şekliyle dalga geçildiği için benim karakterimin adı Jeniffer. Dedektiflerden biri. Havai, kendiyle ilgilenen, güzelliğine düşkün... Film için ilk kez saçlarımı sarıya boyattım. Beni Angelina Jolie’yi seslendiren kişi seslendirdi. Bence bu durum filme ayrı bir tat kattı. Bütün ekiple film sonunda arkadaş olduk, herkes işine aşıktı ve heyecanlanıyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!