Bu öpüşmeler unutulmayacak

Güncelleme Tarihi:

Bu öpüşmeler unutulmayacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2006 00:00

Masum, ateşli, fantastik... Öpüşme sahneleri kuşkusuz filmlerin en çok dikkat çeken bölümleri. OK dergisi Hollywood’da bir gezintiye çıktı ve beyazperdenin unutulmaz öpüşme sahnelerini seçti.

Modern bir aşk masalı

Son yılların en gözde kadın oyuncularından Julia Roberts’ı üne kavuşturan, Richard Gere’in de kadın hayranlarının sayısı artıran "Pretty Woman" en sevilen aşk filmlerinden biri. Zengin ve yakışıklı işadamı Edward ile sokakta tanıştığı fahişelik yapan Vivian’ın aşkını anlatan ve öpüşme sahneleriyle romantik film tutkunlarına iç çektiren film, 90’lı yılların modern masalı olarak kabul ediliyor. Bu filmde birbirlerine çok yakıştırılan Richard Gere ve Julia Roberts, daha sonra "Runaway Bride" adlı filmde de birlikte rol aldılar.

Maço erkekten ateşli öpücük

Amerika’daki iç savaş dönemini ve o yıllarda yaşanan zorlukları konu alan "Rüzgar Gibi Geçti", 1939 yılında tam 8 Oscar kazandı. Sinemanın bu unutulmaz eserinde Hollywood’un kralı Clark Gable ile İngiliz asıllı oyuncu Vivien Leigh’in öpüşme sahneleri uzun yıllar tartışıldı. Clark Gable’ın sert bir tavırla Vivien Leigh’i kendine çekerek öpmesi unutulmaz öpüşme sahnesi denilince ilk akla gelen filmlerden.

Yağmur engel değil

1961 yapımı olan "Tiffany’de Kahvaltı", Audrey Hepburn’un başarılı oyunu ve "Moon River" isimli şarkıyla ünlenmişti. Audrey Hepburn, filmde zengin ve yaşlı erkeklerle arkadaşlık yapan bir genç kızı canlandırıyordu. George Peppard da ona aşık olan genç bir yazarı. İki oyuncunun bardaktan boşanırcasına yağan yağmur altında dakikalarca süren öpüşmesi hálá hafızalardan silinmedi.

Batan geminin aşıkları

İlk yolculuğunda bir buzdağına çarpıp batan Titanic yolcu gemisi, birçok filme ilham verdi. Ama Leonardo DiCaprio ile Kate Winslet’ın rol aldığı "Titanic" filmi, diğerlerinden çok farklıydı. Filmde iki gencin ümitsiz aşkı, kazanın dehşetini ikinci plana atmıştı. Genç aktör Leonardo DiCaprio ile Kate Winslet’ın geminin burun kısmındaki güvertede öpüşmesi de filmin en can alıcı sahnesiydi.

Örümcek Adam da aşık olur

Çizgi film kahramanı Örümcek Adam, 2003 yılında sinemaseverlerin karşısına çıktı. Örümcek Adam’ın bir insana aşık olması, büyük olay yarattı. Örümcek Adam’ı canlandıran Tobey Maguire ve aşık olduğu kızı canlandıran Kirsten Dunst’un öpüşme sahnesini kim unutabilir?

Kumsalda romantizm

"İnsanlar Yaşadıkça", çok satan bir romandan beyazperdeyle uyarlanmıştı. İkinci Dünya Savaşı’nda geçen karmaşık bir aşk hikayesini anlatan film,başrol oyuncuları Burt Lancaster ve Deborah Kerr’in akşam vakti ıssız bir kumsaldaki öpüşmeleriyle öne çıkmıştı.

En masum öpücük

Steven Spielberg’in en etkileyici filmlerinden biri sayılan "ET", çocukları ve büyükleri hem güldürmüş hem de ağlatmıştı. Dünyada yapayalnız kalan uzaylı yaratık ET’nin küçük bir kızla sürdürdüğü dostluk gerçekten çok etkileyiciydi. Filmin çekildiği tarihte küçük bir çocuk olan Drew Barrymore’un dünyadan ayrılırken ET’nin burnuna kondurduğu öpücük, filmi izleyen herkesi çok duygulandırmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!