Bu kırmızı rujun bir anlamı var

Güncelleme Tarihi:

Bu kırmızı rujun bir anlamı var
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2012 22:48

‘Russian Red’ size ne ifade ediyor?

Haberin Devamı

Pek çoğunuzun “Ünlü kozmetik markası Mac’in rujlarından biri” dediğini duyar gibiyim...
Evet, Mac’in gerçekten böyle bir ruj çeşidi var. Hem de onu Madonna’nın yıllar önce çıktığı Blond Ambition turnesi için özel üretmişti.
Şimdi bu ruju kullanmayı çok seven bir şarkıcı daha var; Lourdes Hernandez (27).
Kendisi bir İspanyol ama adını 2008’de Russian Red ismiyle hazırladığı İngilizce bir şarkıyla Myspace’te duyurdu. Kısa zamanda 70 bin kez izlenmesi, ilk albümü ‘I love your glasses’ın yolunu açtı.
Sadece İspanya’da 40 bin satınca da 2008’de ‘Yılın En İyi Albümü’ ve 2009’da ‘Yılın En İyi Kadın Sanatçısı’ ödüllerini topladı.
Bu arada onu daha da öne çıkartan, yönetmen Julio Medem’in ‘Room in Rome’ filmine yaptığı ‘Loving Strangers’ parçası oldu.
İlk albümün başarısının ardından İspanya’da popüler olan Russian Red 2011’de ikinci albümü ‘Fuerteventura’yı Belle&Sebastian, David Byrne ve Mogwai’nin de prodüktörlüğünü yapan Tony Doogan ile kaydetti.
Latin Amerika ve Avrupa ülkelerinde yapılan festivallere davet edilen Russian Red, Elvis Presley anısına hazırlanan ‘Viva Elvis’ albümünde ‘Love Me Tender’ parçasını da İspanyolca yorumladı.
Ama kendisi albümlerinde sürekli İngilizce şarkı söylemeyi tercih ediyor. Bunun sebebiniyse verdiği bir röportajda şöyle anlatıyor: “İngilizceyi her zaman sevmişimdir. Herkesin anlayabildiği bir dille müziğinizi paylaşmak, İspanya’dan bir şeyleri göndermek önemli.”
 Neden grubun ismini Russian Red yaptığını sorduklarındaysa bakın ne diyor: “İsmi olmayan bir grubum vardı. En ideal artistik ismi bulmaya çalışıyordum. Bir gün, şimdi grubun ismi olan Russian Red isimli ruj rengine tutuldum. Sonrasını zaten biliyorsunuz...”

Haberin Devamı

İSTANBUL KONSERİNİ KAÇIRMAYIN

 İspanya’nın önde gelen gazetelerinden El Pais’in ünlü köşe yazarı Alfonso Cardenal’in ‘Yılın İhtilali’ olarak  tanımladığı Russian Red, folk-pop-rock üçlemesini bir araya getirerek farklı bir tarz yaratıyor.
Ve bu tarzı özellikle de İspanya’da o kadar beğeniliyor ki, grup bu yıl Azerbaycan Bakü’de yapılacak 2012 Eurovision Şarkı Yarışması’nda ülkesini temsil edecek.
2012 Eurovision Şarkı Yarışması’nda ülkesini temsil edecek.
Ama ondan önce, önümüzdeki cuma günü yani 13 Ocak’ta İstanbul Garajistanbul’da konser verecek. Avea sponsorluğunda Türkiye’ye gelen Russian Red’i hâlâ dinlemediyseniz iyi bir fırsat.
Öncesinde şarkılara biraz ısınayım diyorsanız www.myspace.com/russianready sitesini ziyaret edin derim!

Haberin Devamı

SEVİL BERBERİ SON TEMSİLLER

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, dört yıl önce Recep Ayyılmaz yönetmenliğinde sahneye koyduğu komik opera Sevil Berberi bu kez İtalyan rejisör Flavio Trevisan tarafından yönetiliyor. Öyküsü Pierre Beaumarchais’in “La Barbier de Seville” adlı sahne eserine dayanan ve Cesare Sterbini tarafından librettolaştırılan eser, ünlü İtalyan besteci Gioachino Rossini tarafından bestelenmişti. Eserde Kont Almivava’yı, Figaro’nun Düğünü’nde aynı rolden tanıdığımız Caner Akgün, Murat Güney ve Alp Köksal ile dönüşümlü olarak canlandırıyor. Bugün Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde izlenebilir. Tel: 0216 346 15 31.

GERÇEĞİ ARAYAN ŞAİRİN GÜNCESİ

Haberin Devamı

Yorgo Seferis’in 1945-1951 yılları arasında tuttuğu günlüğü bir araya getiren ‘Bir Şairin Günlüğü’ için Walter Kaiser şunları söylüyor: “Bu günlük notlar Seferis’in onları dokunaklı bir dille tanımladığı gibi, kesinlikle: ‘İnsanın geçerken arkasında bıraktığı ayak izleri’dir..” Can Yayınları’ndan çıkan kitap, hareketli kent yaşamından bunaltıcı politik tartışmalardan kurtulmayı hayal eden şairin günlük notlarından, şiir üzerine düşüncelerinden, geçmişten, özellikle çocukluk yurdu İzmir’den bahsediyor...

YÜKSEK DERECEDE SICAK İLİŞKİLER

Turgay Doğan’ın yazıp yönettiği ‘gnlev’ bağımsız tiyatro topluluğunun Yüksek Derece oyunu yarın ve 15 - 22 Ocak’ta SahneHâl’de izleyebilirsiniz. Öldürücü sıcakların hüküm sürdüğü gelecek yılların ilişkilerini sahneye taşıyan eser, tutkulu bir aşkın can verdiği dağınık hayatları anlatırken seyirciyi şaşkına çeviriyor. Tel: 0212 274 74 78.

Haberin Devamı

BİFO’DAN YENİ YIL KONSERİ

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın (BİFO) geleneksel Yeni Yıl Konseri, 12 Ocak’ta Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda. Yüzyıllardır Viyana sokaklarını notaları ile süsleyen Strauss Ailesi üyelerinin en güzel yapıtlarından seçilmiş aryalar, valsler ve polkaların seslendirileceği gecede koloratur soprano Elena Fink’e Sascha Goetzel yönetimindeki BİFO eşlik edecek. Biletler Biletix’te.

İKİ SANATÇI BİRDEN

Beşiktaş’ın yeni galerilerinden Mabeyn’de bu ay iki sanatçı birden var: Şebnem Somel ve Şive Neşe Baydar. Somel, ‘Boğaziçi Düşleri’ serisi; resim, illüstrasyon, video, fotoğraf ve metinlerden oluşuyor. Baydar ise “İki ‘şey’ arasında”da yansıma, ada ve yol temaları eşliğinde gelişen doğaya ait görüntüleri anlatıyor.
Tel: 0212 261 60 60.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!