Bu kadroya kayıtsız kalınmaz

Güncelleme Tarihi:

Bu kadroya kayıtsız kalınmaz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2007 15:48

Müzisyen olarak tanınan Mahsun Kırmızıgül, senaryosunu yazıp yönettiği ve oynadığı Beyaz Melek'te dokunaklı bir öykü anlatıyor. Film 16 Kasım'da seyirciyle buluşacak.

Haberin Devamı

FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Çekimleri 7 hafta boyunca Adapazarı, İstanbul, Tuzgölü ve Diyarbakır'da gerkçekleştirilen filmde; Türk tiyatro ve sinemasının duayenlerinden oluşan bir kadro rol alıyor.

Ali Sürmeli, Arif Erkin, Bilge Zobu, Cihat Tamer, Cezmi Baskın, Deniz Oral, Emel Sayın, Erol Demiröz, Erol Günaydın, Gazanfer Özcan, Nejat Uygur, Suna Selen, Toron Karaca, Tomris OÄŸuzalp, Yıldız Kenter, Hüseyin Avni Danyal,  filmin "ağır topları".Â

Bu usta oyunculara Mahsun Kırmızıgül'ün yanısıra Zeynep Tokuş, Sarp Apak, Fadik Sevin Atasoy, Yavuz Bingöl gibi genç kuşak oyuncular eşlik ediyor.

FÄ°LMÄ°N KONUSU

Hastalığı sebebiyle, İstanbul’a kontrol ve tedavi amacıyla Diyarbakır’dan gelen Mala Ahmet, hastane koridorlarından kaçar. Oğulları Ali ve Reşat babalarını kaybetmenin telaşıyla İstanbul sokaklarını arşınlarken, Mala Ahmet’in yolu tesadüfen bir huzurevinin kapısına düşmüştür. Huzurevi sakinleri Mala Ahmet’i terkedilmiş sanarak içeri alırlar. Koşmaktan yorulan ve şaşkınlığı her halinden belli olan Mala Ahmet yepyeni bir dünya ve o dünyanın kahramanlarıyla tanışır. Başta Yorgo ve Beyaz Melek yakınlıklarıyla onu rahatlatmışlardır. Ali ve Reşat babalarını bulduklarında huzurevi gerçeğiyle tanışmışlar, huzurevinin ne olduğunu ilk orada öğrenen Ali ve Reşat bu trajedi karşısında hayrete düşmüşlerdir. Çünkü onların yaşadığı yerlerde anneler ve babalar ne kadar yaşlansalar da her zaman çocuklarının yanındalardır. Ve onlar yaşlı insanların bu kadar yalnız, bu kadar vefasız ve az da olsa şiddete maruz kalmalarını kabullenemezler.

İkinci gün köye dönmek üzere olan Mala Ahmet ve çocuklarını huzurevinde yaşayan Nebahat ve Yaşar Hoca’nın düğün sürprizi vazgeçtirir. Böylesine sıcak ve güzel insanları seven Mala Ahmet, balayına gidemeyen çifti ve diğer huzurevi sakinlerini Diyarbakır’a kendi köyüne davet eder. Bu davete çok sevinen huzurevi sakinlerini yıllar sonra bambaşka bir heyecan ve mutluluk sarar. Bir minibüs kiralayan Mala Ahmet ve çocukları bu yaşlı ve dünya güzeli insanları da yanlarına alarak, ilginç trajik ve bir o kadar da komik bir serüvene doğru yola çıkarlar….

Haberin Devamı

ANNEM HAYATIMIN BAÅžROL OYUNCUSU

* Orkestra şefi Adam Klemens, kompozitör Teyfik Akbaşlı ve filmin genel müziklerini besteleyen Yıldıray Gürgen'le birlikte İstanbul-Prag arasında yoğun bir trafik yaşandı. Bu çalışma için 160 bin dolar harcadı.

Bu kadroya kayıtsız kalınmaz

Haberin Devamı

* Kırmızıgül neden böyle bir konuya el attığını ise şöyle anlatıyor: "Yaşlı insanlar beni hayatım boyunca etkiledi. Çocuklar ve yaşlıları ayrı seviyorum. Annem hayatımda başrol oyuncusudur. Hiçbir şey bilmeyen bir Anadolu kadını düşünün. Okuma yazmayı, Türkçeyi sonradan öğrenmiş, bir zamanlar kara çarşaf giyen bir kadın. Öyle bir annenin evladıyım ben. Annemi düşününce fedakarlıklarla beni büyüten sevgi dolu bir yürek geliyor aklıma."

* Kırmızıgül bu filmdeki rolü için kilo verip saçlarını kestirdi. Hatta memleketi olan Diyarbakır sokaklarında dolaştığında bile onu görenler tanıyamadı.

* Beyaz Melek’in kelimenin tam anlamıyla dört dörtlük bir oyuncu kadrosu var. Mahsun Kırmızıgül etrafında birleşmiş bol yıldızlı bir oyuncu kadrosu var. Uzun yıllar sonra kamera karşısına geçen Nejat Uygur, Yıldız Kenter, Erol Günaydın, Emel Sayın, Yavuz Bingöl, Lale Belkıs, Gazanfer Özcan, Cezmi Baskın, Ali Sürmeli, Sarp Apak, Fadik Sevin Atasoy, Fırat Tanış, Hüseyin Avni Danyal, Toron Karacaoğlu, Tomris Oğuzalp, Arif Erkin, Cihat Tamer, Nurşim Demir, İlkay Saran, Necmi Yapıcı, Tanju Tuncel, Zeynep Tokuş...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!