Bu hafta sona ermeden

Güncelleme Tarihi:

Bu hafta sona ermeden
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2008 00:00

koklayın

Rebul, çocuklar ve gençler için bir parfüm serisi hazırladı. Angie isimli seride 5 farklı parfüm var. İştah açıcı meyve kokuları, temiz bebek kokuları ve çiçek kokuları kullanılmış. Serideki parfümlerin isimleri Wild Strawberry, Flower Power, Ocean Dreams, Lovely Vanilla ve Crazy Fruits.

seçin

Batik’in yaz koleksiyonunda 70’lerin stilize tasarımları, 50’lerin siluetiyle birleşiyor. Retro safari, hipi gibi temalar göze çarpıyor. Gökyüzü mavisi, narçiçeği kırmızısı, güneş sarısı gibi çok parlak, canlı renkler var. www.batik.com.tr


alın

FTS 64’ün ilkbahar-yaz koleksiyonu, farklı temalarda tasarlanmış. Electro Retro, tamamen cafcaflı renkler üzerine kurulu. 1980’lerin disko modasını özleyenler bakabilir. Too Cool for School (Okul için fazla havalı), koleksiyondaki bir diğer tema. Vintage logo ve grafiklerle süslü parçalardan oluşan koleksiyon biraz daha nostaljik, biraz daha post romantik. Erkek modellerinde ise ekose gömlekler, şortlar, aplikeli ve kolej tarzı baskılı kapüşonlu sweatler, yıpranmış görünümlü yıkamalı denimler var.

görün

Çırağan Palace Kempinski Sanat Galerisi, Mevlut Akyıldız’ı ağırlıyor. Otelin saray bölümünün alt girişindeki içi içe üç avlusunda Mevlut Akyıldız’ın 50’ye yakın camaltı resmini 24 Nisan’a kadar görebilirsiniz. Sanatçının içinde ironi ve mizah barındıran eserlerinden bazılarının isimleri; "Adı Ata Bindi", "Arı Vız Vız", " Benim Gülüm Mis Kokulu", "Burma Kadayıfzade", " Muhabbet Çiçeği Kolonyası".

yarışın

Oyuncak markası Leonardini, ahşap oyuncak tasarım yarışması düzenliyor. Her tasarım ekibinde en az bir çocuğun yer alacağı tasarım yarışmasında, çocuklar jüri üyesi olarak da görüşlerini iletebilecek. Eserlerin, geleneksel oyuncakların yeniden yorumlanması amacına uygun tasarlanması gerekiyor. Üniversitelerin mimarlık, güzel sanatlar veya endüstriyel tasarım fakültelerinde - bölümlerinde okuyan öğrenciler katılabilir. Son katılma tarihi 16 Nisan 2008. O tarihe kadar her gün 11.00-19.00 saatleri arasında eserinizi Leonardini mağazalarına teslim edebilirsiniz. Detaylı bilgi için www.leonardini.com.tr.

kaçırmayın

İstanbul Ümraniye’deki Meydan Alışveriş Merkezi’ne 20 Nisan’a kadar gidenler, sevimli bir sürprizle karşılaşacak. Meydan’a 400 metrekarelik platform kuruldu ve bu alana midilliler yerleştirildi. Hafta içi 12.00 - 22.00, hafta sonları ise 10.00 - 22.00 saatleri arasında midilliler platformda olacak, belirli saatlerde gösteriler yapacak. 4-14 yaş arası tüm çocuklar binicilik dersleri alabilir, midilli binmeyi deneyebilir. Ayrıca binicilik malzemelerinin tanıtımı ve satışı da gerçekleştirilecek.

için

1975 yılında Rus kozmonotlar ile Amerikalı astronotların uzaydaki ilk buluşmalarında içtiği Stolichnaya votkanın, portakal aromalı Ohranj, vanilya özlü Vanila ve ahududu aromalı Razberi çeşitleri var. Yapımında en iyi tadı veren kış buğdayı, doğal su ve kömür filtrasyonu yerine 4 kez quartz filtrasyonu kullanılıyor.

giyin

Bagozza Milano 2008 yaz koleksiyonunda griden kahveye, toprak rengi tonlarından bejlere uzanan geniş bir renk skalasına sahip takım elbiseler bulabilirsiniz. Ceket ve pantolonlarda yüzde yüz koton kumaş kullanılmış. Tişörtler, dünyanın en ince ipliğinden üretilmiş. Sıcak yaz günlerinde rahatlıkla giyebilirsiniz.

izleyin

İstanbul Modern Sinema’da 20 Mart- 20 Nisan arasında "Simurg: Gerçeğin Peşinde Otuz Yolcu" isimli belgesel dizi gösterilecek. 1994 yılında Kültür Bakanlığı ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen, Emre Kongar, Enis Batur ve Onat Kutlar’ın danışmanlığında hazırlanan "Simurg: Gerçeğin Peşinde Otuz Yolcu" belgeselini Samih Rifat yönetti. Cumhuriyet kültürünün oluşmasına katkıda bulunan bir grup sanatçı ve bilim adamını tanıtmak amacıyla, 15 bölüm olarak hazırlanan Simurg belgeselinin her biri 30 dakika sürüyor. Her perşembe, cuma, cumartesi ve pazar günü, 16.00-17.45 arasında izleyebilirsiniz.

artırın

Beyaz Müzayede, 5. Çağdaş ve Modern Sanat Müzayedesi’ni, 15 Mart (yarın) günü İstanbul Sofa Hotel’de gerçekleştirecek. Müzayedede ilk Türk çağdaşlarının, müzelik, değerli başyapıtları yer alacak. Fahrelnissa Zeid, Neşe Erdok, Abidin Dino, Devrim Erbil ve Nuri İyem, açık artırmada eserleri satılacak ressamlardan bazıları. 150’den fazla sanatçının 300’ü aşkın eserini bir arada görebilirsiniz.

kullanın

Samsonite Black Label Serisi’nin yeni koleksiyonu Bayamo, hem kadınların hem de erkeklerin kullanabileceği uniseks ürünler sunuyor. Koleksiyonda evrak çantaları, doktor çantası, laptop çantası, organizer’lar, kartvizitlik, kredi kart cüzdanı ve pasaport çantası bulunuyor. Malzeme olarak İtalyan derisi kullanılmış. Metal aksesuvarlar pirinç ve kromdan üretilmiş.

tadın

İstanbul Anadolu Yakası’nda şubeleri bulunan Beyaz Fırın, hediyelik macaron satmaya başladı. Fırının beşinci kuşak yöneticisi Nathalie Stoyanof Suda, halihazırda mağazalarında bulunan macaron’u, değişik kutularda hazırlayarak hediyelik ürün haline getirdi.

dinleyin

Çanakkale Savaşları’nı anlatan ve müzikleri Demir Demirkan tarafından yapılan ’Gelibolu Senfonisi’, 18 Mart’ta Antalya Devlet Opera ve Bale Salonu’nda sergilenecek. 2005 yılında Avustralya, İngiltere ve Yeni Zelanda’da belgesel olarak gösterime giren eser, film ve belgesellerden alınan görüntülerle senkronize çalınacak. Bir saat sürecek projede Demir Demirkan canlı performans da sergileyecek. Bilet fiyatları 8-10 YTL.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!