Bu hafta sona ermeden

Güncelleme Tarihi:

Bu hafta sona ermeden
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2007 00:00

görün

Kadir Has Üniversitesi, İsmet Yedikardeş resim sergisine ev sahipliği yapıyor. 1947 Mardin doğumlu olan İsmet Yedikardeş, İstanbul Üniversitesi Prehistorya ve Arkeoloji bölümünü bitirdikten sonra Stuttgart Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Seramik ve Heykel bölümünden mezun oldu. Almanya’da seramik ve özgün baskıda Trautmann ve Schiekard gibi tanınmış isimlerle çalıştı. Ressam, Mardin ilinin gizemli dünyasını, taşın dantel gibi işlenerek bir yaşam alanı haline getirildiği bir eşi daha olmayan evlerini ve farklı kültürlerin şehre kattığı özel havayı resimlerine konu ediyor. Sergiyi 11 Şubat’a kadar İstanbul Cibali’deki Kadir Has Üniversitesi Sanat Galerisi’nde ziyaret edebilirsiniz.

gezin

Yapı-Endüstri Merkezi tarafından düzenlenen Bebek ve Çocuk Fuarı 2007, 8-11 Şubat arasında, Lütfi Kırdar Rumeli Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Fuarda anne, bebek ve çocuğa dair pek çok yeni ürün bulabilirsiniz. Ayrıca anne - çocuk sağlığı ile çocuk eğitimi konusunda düzenlenecek bilgilendirici etkinlikler, çocukların eğlenmeleri için farklı oyunlar ve aktiviteler var. Fuar boyunca kapı girişlerinden elde edilecek gelirin bir bölümü, çocuklarla ilgili sosyal bir kurum olan Bahçelievler Çocuk Yuvası’na bağışlanacak.

üye olun

Oyuncak firması Hasbro Intertoy, çocuklar için Atom Gizli Görev Ekibi yarattı. Atom ürünlerinde yer alan katılım formlarıyla veya alışveriş merkezlerinde kurulan stantlarda anında üye olunabiliyor. Sömestr tatilinde sıkılan çocuklar için eğitici ve öğretici aktiviteler düzenliyorlar. Şu anda 15 üyeleri var. Düşünmeye ve araştırmaya yönlendiren görevlerde başarılı olan üyeler, sürpriz hediyeler kazanıyor. Ekibin faaliyetlerini, üyelik sırasında verilen şifre ile web sayfasından takip edebilirsiniz. www.hasbro.com.tr/ATOM

alın

BrillantHome, Sevgililer Günü’ne özel hediyelik ürünler hazırlamış. Kırmızı kalpli kadife kutu içinde, Swarovski taşlarla işlenmiş çift kişilik saten nevresim takımları, kırmızı ve siyah renklerde üretilmiş, birleştiğinde kalp şeklini alan terlikler var.

hediye edin

La Mer’in özel günler için tasarladığı koleksiyon seti Gift of Miracles, lüksün geldiği son nokta. Set, her biri lake kutu içine özenle yerleştirilmiş üç ayrı cilt bakım ürününden oluşuyor. Bunlar 60 ml. Creme de La Mer, 50 ml. Nemlendirici losyon ve dudak için lip balm. İstanbul Harvey Nichols, Beymen Nişantaşı ve Ankara’da satılan setin fiyatı 870 YTL.

takın

Arzu Kaprol, 2006-2007 Sonbahar-Kış koleksiyonu Çintemani için 11 farklı çanta tasarlamış. Gece ve gündüz için ayrı modeller bulabilirsiniz. Çantalar tasarımcının Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi’ndeki mağazasında satılıyor.

giyin

G-Star’ın sonbahar-kış koleksiyonunda, raw denim denen doğal denim kumaş öne çıkıyor. Yaratıcı ve farklı kesimli modeller, el yapımı ürünler ve dünyaca ünlü tasarımcı Marc Newson imzası taşıyan özel tasarımlar var.

izleyin

Geçtiğimiz Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali’nde prömiyer yapan Arıza, yeniden sahnede. Oyun, ikili ilişkiler üzerine ironik bir deneme. 12 kişilik oyuncu kadrosunun tamamı bir yatakta sahne alıyor. Konsept ve yönetim, Emre Koyuncuoğlu’na ait. Esra Bezen Bilgin, Betül Çobanoğlu, Erdem Akakçe, Su Güneş Mıhladız, İstemihan Tuna, Sevi Algan, Suna Selen, Nuri Karadeniz, Taner Mengüç, Yıldız Polad ve Nilgün Gediklioğlu rol alıyorlar. Bugün 20.00’de ve yarın 15.00’te Galatasaray’daki garajistanbul’da izleyebilirsiniz. Tel: (212) 244 44 99

kullanın

Kepeğe karşı geliştirilen şampuan Selsun Blue, yeniden Türkiye pazarına girdi. İçeriğindeki selenyum sülfid, kepeği önlemedeki etkinliğinin yanı sıra güçlü mantar öldürücü aktiviteye sahip. Kızarıklıkların ve kaşıntının da önüne geçiyor. Selsun Blue’yu eczanelerde bulabilirsiniz.

katılın

Sapanca’daki Richmond Nua spa otel, dolunay gecesi programı düzenlemeye başladı. Tüm gün spa’da dinlenip, rahatladıktan sonra romantik bir akşam yemeği sizleri bekliyor. İlki bu akşam yapılacak yemeğin mönüsünde avokado ve füme patlıcan salatası, isli çerkez peyniri ve rokalı buğday risotto kek, nar&şampanyalı granita, Asya usulü marine edilmiş dana filetosu ve tatlı olarak da hindistancevizli ananaslı krem kek var. Yemeğe piyano, arp ve gitar eşlik ediyor. Dolunayı ve yıldızları daha yakından görmek isteyenler için Tel: (264) 582 21 07

dinleyin

Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası 2007 yılı konserleri Mersin ve Adana’da başlıyor. Orkestra, bugün Mersin’de, yarın Adana’da olacak. Çocuklara ve yetişkinlere ayrı konserler verilecek. Mersin Kültür Merkezi’ndeki çocuklara yönelik konserin başlama saati 11.00. Yetişkin konseri 20.00’de. Yarın Adana Belediyesi Tiyatro ve Bale Sahnesi’nde, saat 20.00’de yetişkinler için konser verilecek. Konserlerden elde edilen gelir, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin "Anadolu’daki Güzel Sanatlar Liseleri’ne Enstrüman Bağışı" projesine aktarılacak. Repertuvarda Dvorak, Beethoven, Mozart gibi ünlü bestecilerin eserlerine yer veriliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!