Bu hafta sona ermeden

Güncelleme Tarihi:

Bu hafta sona ermeden
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2010 20:54

Haberin Devamı

gezin

Helkeltraş İlhan Koman’ın İsveç’te 1986’da ölümüne kadar atölye olarak kullandığı teknesi Hulda istanbul’da. Hasköy’de, Koç Müzesi’nin bitişiğine demirleyen 105 yaşındaki teknede Koman’ın heykelle geometriyi buluşturan 14 sıradışı eseri sergileniyor. Tekne her gün 10.00-19.00 arası ücretsiz olarak gezilebiliyor. Ayrıca Haliç’in karşı kıyısında, Balat’taki Plato Sanat da heykeltraşın 10 orijinal eserini görebilirsiniz. www.huldafestival.org

giyin

Matraş’ın 2010-2011 sonbahar-kış koleksiyonunda, sezonun modası kamuflaj deseninden bolca var. Süet malzemeden üretilmiş kamuflaj desenli ayakkabı ve çizmeler bulabilirsiniz. Toprak ve yeşil tonlarındaki bu ayakkabı ve botların ince topuklu ya da platformlu modelleri bulunuyor.

kaçırmayın

Bu sezon ilk kez kadın koleksiyonu da hazırlayan Beymen Business, belirli bir süre için ikinci ürüne yüzde 30 indirim yapıyor. Kampanya bugün başladı, 31 Ekim’e kadar devam edecek. Adının “business” olduğuna bakmayın, çalışma hayatı kadar günlük yaşama yönelik tasarımlar da bulabilirsiniz.

tadın

Haberin Devamı

istanbul Pendik’teki Marintürk’te açılan Temenye Et & Kebap Marin, deniz manzarası ile lezzetli eti birleştiriyor. Mutfağı Güneydoğu ve Antep ağırlıklı. Ancak kuzu saray kebap gibi Osmanlı yemekleri de bulabiliyorsunuz. (216) 511 10 10

yarışın

Müzik dergisi Blue Jean, Loft ile yeni bir müzik yarışması başlatıyor. Türkiye’de ilk defa üç farklı kategoride düzenlenen yarışmada katılımcılar pop, rock ve hip hop dallarında yarışacak. Yarışmaya katılmak için şarkılarınızı www.bluejean.com.tr adresine mp3 formatında yüklemeniz yeterli. Ünlü müzisyenlerden oluşan jürinin verdiği puanlar ve internet üzerinden yapılan halk oylaması sonucunda dereceye girenler belirlenecek.

bakın

Mücevher markası Tekin Seyrekoğlu, yeni bir koleksiyon hazırladı: Gleam. altın ve pırlantayı birleştiren gösterişli tasarımlar var. Koleksiyon, kolye ve yüzükten oluşuyor. Kolyede 18 ayar pembe altın kullanılmış. Mor rengiyle göz alan ametist taşı, iki karatlık mini pırlantalarla bezenmiş. Yüzük ise 18 ayar pembe altın üzerine, bir karatlık mini pırlantalar ve ametist taşından yapılmış. www.seyrekoglu.com

izleyin

Haberin Devamı

Erzurum’da 2006’den bu yana geleneksel olarak gerçekleştirilen Uluslararası Dadaş Film Festivali’nin bu yılki teması “Aşk ve Sevgi”. 24 Ekim’e kadar devam eden festivale Türkan Şoray, Atilla Dorsay, Burçak Evren, Semih Kaplanoğlu, Reha Erdem, Yusuf Kurçenli, Levent Semerci gibi sanatçı, yönetmen ve sinemacılar katılıyor. Türkan Şoray kostümleri sergisini gezebilir, gece konserlerine katılabilirsiniz. Festivalde 2009-2010 yapımı Bal, Cosmos, Yüreğine Sor, Nefes, Eyvah Eyvah, Aşk Geliyorum Demez filmleri yarışacak. Yarışan filmleri Dadaş Sineması’nda izleyebilirsiniz.

sürün

La Mer, hassas göz çevresini yeniden canlandıracak cildin doğal yenilenme sürecini hızlandırmaya yardımcı olan, çığır açacak nitelikte The Eye Balm Intense’i çıkardı. Kullanımla birlikte, çizgi ve kırışıklıkların görünümünde azalma fark ediliyor. Şişlikler gözle görülür derecede azalıyor. Daha dinç ve parlak bir görünüm ortaya çıkıyor. Fiyatı 340 TL.

katılın

Haberin Devamı

L’Oréal Türkiye, genç bilim kadınlarına burs vermek için çağrı yapıyor. “Genç Bilim Kadınlarını Destekleme Bursları” programına katılmak için son başvuru tarihi 14 Aralık 2010. Başvuran ve projeleri seçilen 6 genç bilim kadını, L’Oréal Türkiye’den 12’şer bin dolar değerinde birer yıllık burs kazanacak. Bilgi için www.loreal.com.tr

takın

Tom Ford’un optik gözlük koleksiyonunda 1950’li yılların Kennedy gözlüklerini anımsatan modellere geniş yer veriliyor. Sap uçlarında Tom Ford markasının simgesi metal T detayı var. Fotoğrafta gördüğünüz TF5148 020 modeli, şu an New York genç sosyetesinin ilgi odağı. 20-28 yaş grubu gençler, kulüplere giderken, daha sofistike görünmek için bunları takıyor.

görün

Haberin Devamı

Maria Eichhorn ve Asta Gröting, yarın istanbul İstiklala Caddesi üzerindeki ARTER’de eşzamanlı iki performans gerçekleştirecek. İkili; René Block’un küratörlüğünü üstlendiği “Starter” sergisinde yer alan sanatçılardan. “Paralel Performanslar” başlığı altında düzenlenen etkinlik saat 14:00’ten 18:00’e kadar devam edecek. Giriş ücretsiz. www.arter.org.tr

giydirin

Diesel’in çocuk koleksiyonuna canlı renkler hakim. Erkek ve kız çocuklar için hazırlanan tasarımlar, yetişkin modasını aratmıyor. Asi kızlar için, zincir detayları kullanılan süper dar jeanler var. Ama isteyen Hollywood ünlüleri gibi de giyinebilir. Erkekler üç grupta toplanmış. Kolejliler, sportmenler ve havalı asiler...

alın

Haberin Devamı

Tommy Hilfiger Kadın Koleksiyon’undaki The New Polo (yeni polo), koton likra karışımı yumuşak bir yapıya sahip. Vücudu sarıyor. Farkı, sarı düğmeleri ve özel dikiş detayları. Hem klasik hem de spor takımlarla kullanılabilir. Kemik, siyah ve lacivert renk seçenekleri var. Fiyatı 159 TL.

değiştirin

MOJ mağazaları, saatini değiştirmek isteyenlere avantajlı bir kampanya sunuyor. Eski saatinizi getirirseniz, yeni saatinizi 100 TL indirimli alabiliyorsunuz. Markası ne olursa olsun, kullanmak istemediğiniz, bir kenarda duran saatini getirebilirsiniz. Kampanya 30 Kasım’a kadar geçerli.

deneyin

Mavi’nin premium denimleri, Mavi Amerika grubuyla zengin bir koleksiyona dönüştü. Önce Amerika’da satışa çıkan premium denimler, yeni sezonla birlikte Türkiye’deki mağazalarda oluşturulan özel bölümlerde satılmaya başladı. Koleksiyonda pantolon, elbise, etek ve ceket olmak üzere 20 farklı model var. Özel çantasıyla birlikte alabilirsiniz.

kutlayın

Ayvalık’ta zeytin hasadı zamanı, tam bir şenliğe dönüşüyor. Bu hafta sonu 6. Ayvalık Zeytin Hasat Günleri düzenlenecek. Zeytinyağı Pazarı’nı gezebilir, taptaze ürünler satın alabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!